marți, 31 mai 2011

SOC pe Camp Nou! Guardiola lasa Barcelona pentru cel mai scump salariu din istoria fotbalului!

Chiar daca a castigat pana acum zece trofee cu Barcelona si a "fabricat" pe "Nou Camp" una dintre cele mai puternice echipe din toate timpurile, Guardiola nu pare dispus sa mai stea mai mult de un an pe banca "extraterestrilor". Conform Marca, antrenorul catalanilor este tentat sa mai antreneze Barcelona un sezon, dupa care ar urma sa ia un an de pauza, pentru ca in 2013 sa preia nationala Qatarului pentru a o pregati in vederea Cupei Mondiale din 2014. Pentru doi ani de contract, arabii sunt dispusi sa-i ofere lui Pep 72 de milioane de euro!

Messi: "Nu ma vad imbracand tricoul altei echipe! Iubesc Barcelona!"

Starul Barcelonei, Lionel Messi, si-a reafirmat dragostea fata de clubul catalan, la sosirea in Buenos Aires, unde s-a alaturat lotului Argentinei in vederea pregatirilor pentru Copa America. Fotbalistul de 23 de ani a negat orice fel de posibilitate de a parasi actuala campioana a Europei, cu care a mai castigat in acest sezon campionatul Spaniei in fata rivalei Real Madrid.



"Nu ma vad jucand la alta echipa si imbracand alt tricou decat cel al Barcelonei. Am fost destul de norocos sa castig tot ce se putea castiga cu Barcelona, dar si pe plan individual. Obiectivul meu de acum e sa castig trofee cu echipa nationala a Argentinei.", a spus Messi.

Pastore, liber sa plece!

Presedintele clubului sicilian, Maurizio Zamparini, a dat primele semne de flexibilitate in cazul playmakerului Javier Pastore, unul dintre cei mai curtati fotbalisti din Serie A. Daca acum o luna, oficialul lui Palermo insista ca mijlocasul nu poate fi transferat pentru o suma mai mica de 60 milioane de euro, Zamparini a admis in aceasta spatamana ca este dispus sa se desparta de Pastore, daca acesta va dori sa plece. "Javier este singurul jucator din lot care poate fi transferat. Totul depinde de el. La noi are un salariu mai mic de 1 milion de euro pe sezon, iar daca un club mare ii va oferi 4 milioane, ne va fi foarte greu sa-l pastram. Nu ne permitem sa-i marim salariul, pentru ca ne-am destabiliza bugetul", a aratat seful lui Palermo.


Argentinianul, care va implini 22 de ani luna viitoare, a fost unul dintre cei mai buni jucatori din campionatul italian in sezonul incheiat recent, in care a marcat 11 goluri in 35 de partide si a disputat finala Cupei, pierduta in fata lui Inter Milano (1-3). El va fi inclus, dupa toate probabilitatile, in nationala tarii sale pentru Copa America, programata chiar in Argentina in perioada 1-24 iulie. Inter si AS Roma sunt cluburile din Serie A care au facut deja oferte pentru achizitionarea lui Pastore, jucator curtat insa si de echipe din afara Italiei, precum Real Madrid, FC Barcelona, Manchester United sau Chelsea.

Aguero, interzis la Real!

Dupa cinci sezoane petrecute la Atletico Madrid, Sergio Aguero a anuntat conducerea madrilenilor de intentiile sale de a parasi echipa, cu directia probabila, Real Madrid. Managerul general al trupei de pe "Vicente Calderon", Miguel Angel Gil Marin, a admis ca atacantul sau nu se va indrepta spre galactici si spre nicio alta echipa care nu se va prezenta cu suma de 45 de milioane de euro.


"Aguero nu va ajunge la Real. L-am sunat pe Florentino Perez pentru a-i cere sa mentinem intelegerea de a ne respecta reciproc si a acceptat. Orice club, in afara de trupa lui Mourinho, care va pune pe masa 45 de milioane de euro, il poate aconta pe Kun. In caz contrar, el va ramane la club. Nu avem de gand sa negociem aceasta suma" , a recunoscut oficialul din capitala Spaniei.


Trei echipe din Premier League, Manchester City, Chelsea si Liverpool, si-au anuntat intentiile de a-l aconta pe Aguero, dar pana in prezent numai Juventus Torino a facut oficial interesul pentru ginerele lui Maradona. "Atletico Madrid nu a primit oferte concrete, numai un fax de la Juventus,
in care ei spuneau ca vor sa negocieze, aspect pe care nu il luam in considerare", a adaugat Marin, care si-ar dori ca situatia jucatorului sa se clarifice in urmatoarele doua saptamani:"Vrem o decizie pana la 15 iunie, pentru a cunoaste strategia cu ajutorul careia vom pregati noul sezon"Kun Aguero a debutat in fotbalul mare la Independiente in 2003 si a facut pasul spre Europa trei ani mai tarziu, atunci cand Atletico a oferit 23 de milioane pentru serviciile sale. Varful a marcat in tricoul alb-rosilor, alaturi de care s-a impus in editie precedenta din Europa League, 74 de goluri in 175 de aparitii. In tricoul "Pumelor", Kun a punctat de noua ori in cele 25 de selectii.

luni, 30 mai 2011

Inter vrea sa treaca in era "The Special Two"! Villas-Boas este in tratative cu sefii milanezi!

Desi a declarat ca va ramane la FC Porto si din sezonul urmator, dupa ce in acest an a cucerit tot ce se putea pe banca "dragonilor", portughezul Andre Villas-Boas ar putea schimba totusi echipa in aceasta vara. Presa italiana sustine ca tehnicianul in varsta de 33 de ani a fost oaspetele sefilor lui Inter Milano, insa intalnirea nu ar fi fost una normala, ci mai degraba o discutie de principiu, urmand ca in zilele urmatoare sa se stabileasca daca se va trece la negocieri.


Villas Boas pare tentat sa plece de pe "Dragao" pentru a cauta o noua provocare, dar mai ales din cauza faptului ca nu mai are nicio garantie ca si din sezonul viitor va mai avea la dispozitie o echipa la fel de puternica, Falcao si Hulk fiind asaltati de oferte din toate partile, fara a fi singurii jucatori ai lui Porto care pot pleca in aceasta vara. In aceste conditii, italienii apreciaza ca sansele ca Boas sa devina urmasul lui Jose Mourinho la Inter Milano devin destul de importante, desi sefii gruparii nerazzurro ar avea si o a doua varianta pregatita pentru postul de antrenor.

Messi, peste Pele si Maradona? Vezi ce-i lipseste argentinianului sa fie CEL MAI BUN!

"Messi e cel mai bun jucator pe care l-am vazut. Si, probabil, cel mai bun pe care o sa-l vad vreodata. E unic!". Declaratia ii apartine lui Guardiola, antrenorul argentinianului la Barcelona. In trecut, pentru onoarea de a fi cel mai bun se luptau Pele si Maradona. Dilema actuala e daca nu cumva Messi i-a intrecut pe toti. Greu de decis. Si, de multe ori, o alegere subiectiva. Daca la nivel de trofee cucerite cu echipele de club Messi si-a eclipsat rivalii, diferenta e facuta acum, deocamdata, doar de titlurile mondiale.


Pele castiga primul CM la 17 ani (are trei in palmares), Maradona primea si el laurii supremi, la nivel de echipe nationale, la 26 de ani. Un titlu mondial, in viitorul apropiat, cu "pumele" ar spulbera in mare masura dubiile in legatura cu atacantul Barcelonei. Depinde insa si de ajutorul de care va avea parte la nationala, unde nu-i are pe Xavi si Iniesta, dar nici pe Guardiola. In
Africa de Sud s-a vazut cel mai clar asta!


31 de trofee a strans Pele (s-a retras la 37 de ani) cu Santos si cu nationala Braziliei. Cele mai importante: trei titluri mondiale (1958, 1962, 1970)
11 trofee are Maradona in palmares, cu echipele de club si nationala Argentinei. Titlul mondial din 1986 e cel mai important. N-are insa nicio Cupa a Campionilor
17 trofee are in vitrina, deocamdata, Messi. Cele mai importante: trei Ligi ale Campionilor (2006, 2009, 2011)

SUPER GALERIE FOTO! Vezi imagini din finala Ligii!

"Templul Fotbalului" a jucat sambata seara rolul unui teatru al viselor. Unele implinite pentru grupul formidabil pe care Guardiola a reusit sa-l formeze la Barcelona, spulberate pentru echipa lui Sir Alex. Aceiasi actori, Barcelona si United, ca si la Roma, in 2009, o piesa veche, dar mereu atragatoare. Cu acelasi scenariu si acelasi deznodamant.


Si o concluzie, trasa de 86.000 de spectatori de pe "Wembley" si aproape 300 de milioane de telespectatori. Barcelona lui Guardiola are toate sansele sa ramana in istorie drept cea mai puternica echipa de club. O certifica declaratiile lui Sir Alex si aplauzele lui Rooney.


Vezi momentele care au decis finala:

1-0, Pedro

1-1, Rooney

2-1, Messi

3-1, Villa

Fairplay Campionii Europei si-au aplaudat adversarii dupa joc. Cine s-a uitat la meci s-ar putea intreba "de ce"

Invazie Inaintea meciului, strazile din jurul stadionului erau mai pline decat la nunta regala

Grabit Un fan nerabdator nu a mai asteptat finalul meciului pentru a-l felicita pe Messi

Impresionant Spectacolul de pe "Wembley", de dinainte si din timpul meciului, a fost unul dintre cele mai frumoase din toate timpurile







Mutu la Milan? Vezi in ce conditii ar putea ajunge romanul la campioana Italiei!

Desi are 32 de ani si un final de cariera macinat de scandaluri, Adrian Mutu ar putea fi obiectul unui nou transfer de senzatie, putand ajunge la AC Milan, dupa cum scrie Corriere dello Sport. Daca la inceput posibilitatea ca "Briliantul" sa mearga la actuala campioana a Italiei parea doar un zvon, situatia tinde sa se schimbe odata cu aparitia informatiei conform careia sefii Fiorentinei sunt dispusi sa rezilieze de comun acord contractul cu fotbalistul roman. 


Gruparea viola doreste sa se dispenseze de Briliant si de mai mulţi alti fotbalisti aflati la final de cariera pentru a miza pe tineri, in dorinta de a crea o echipa puternica, de perspectiva, care sa se bata pentru obiective indraznete in viitorul apropiat. De Adrian Mutu s-au mai aratat interesate in ultima perioada si formatiile Cesena si Galatasaray, cu un plus pentru italieni, care si-au exprimat public prin vocea presedintelui Igor Campedelli intentia de a-l transfera pe atacantul nationalei Romaniei.

Sergio Ramos si Casillas au felicitat Barcelona pentru castigarea Ligii!

Chiar daca au pierdut titlul si dreptul de a fi in finala Ligii in fata celor de la Barcelona, Iker Casillas si Sergio Ramos, jucatori la Real Madrid, i-au felicitat pe jucatorii catalani pentru castigarea Ligii Campionilor.



Casillas a postat pe pagina sa de Facebook urmatorul mesaj: "Felicit Barcelona! Imi felicit colegii de la nationala: Xavi, Puyol, Victor Valdes, Iniesta, Pedro, Villa, Pique Si Busquets".

Sergio Ramos a spus pe Twitter:  "Vreau sa felicit Barcelona si, mai ales, colegii de echipa nationala! Salutari!"

Berbatov pe picior de plecare de la Manchester United!

Manchester United se va desparti in perioada urmatoare de mai muli jucatori, in timp ce venerabilul sau manager, SirAlex Ferguson, doreste sa-si continue inca trei ani cariera pe Old Trafford. Primul pe lista de transferari este Dimitar Berbatov, care a rupt orice comunicare cu echipa dupa ce tehnicianul scotian l-a lasat pe dinafara pentru confruntarea cu Barcelona de pe Wembley. Bulgarul nu s-a aflat nici macar in aria rezervata in spatele bancii tehnice pentru jucatorii din lotul largit, neaparand la festivitatea de premiere unde colegii sai au primit medaliile de vicecampioni.


Conform presei engleze, Ferguson este dispus sa-l vanda pe Berbatov la orice club care vine cu o oferta sanatoasa, desi ar prefera o tranzactie cu Tottenham, care sa includa aducerea la United a playmakerului Luka Modric, pe care Sir Alex il ”vaneaza” de multa vreme. Croatul este vazut ca
inlocuitorul perfect al lui Paul Scholes, care l-a informat deja pe Ferguson ca vrea sa-si incheie cariera.


Ziarele insulare relateaza ca nu mai putin de zece jucatori ar putea veni la Manchester in aceasta vara, dupa ce familia Glazer, proprietara clubului, l-a anuntat pe Ferguson ca va avea un buget spectaculos pentru achizitii. Olandezul Wesley Sneijder de la Inter Milano, Jack Rodwell de la Everton si Ashley Young de la Aston Villa sunt prioritatile pe Old Trafford, noteaza The Guardian si Daily Express, in timp ce pentru portarul David de Gea de la Atletico si fundasul Raphael Varanede la Lens se poarta deja negocieri.

Video! Inter Milano cucereste Cupa Italiei! Vezi golurile marcate!

Doar 24 de minute au fost adversari duminica seara Cristian Chivu si Dorin Goian in ultimul act al Coppei Italia. Fundasul lui Palermo a parasit terenul accidentat dupa un duel cu Pazzini, iar absenta lui ”Goe” s-a vazut imediat in defensiva formatiei lui Delio Rossi, pacalita de Samuel Eto'o dupa o pasa lui Sneijder. Palermo a dominat mare parte din meci, insa Chivu a fost imperial in defensiva, iar Eto'o a rezolvat in mare masura disputa, marind avantajul lui Inter dupa o alta faza lucrata de mijlocasul olandez. Abia pe final, Ezequiel Munoz a punctat pentru gruparea siciliana, dar in secundele de prelungire Diego Milito a securizat victoria pentru milanezi.


Cu acest succes, Inter a cucerit al treilea trofeu al sezonului, dupa Supercupa Italiei si titlul la CM al cluburilor, insa aceste performante au fost umbrite de esecul din Serie A si eliminarea in sferturile Ligii Campionilor. "Fanii nostri meritau un trofeu la final de stagiune. Speram sa continuam traditia si sa castigam alte trofee in anii care vin. Nu vom obosi niciodata sa castigam", a remarcat capitanul in varsta de 37 de ani al nerazzurilor, Javier Zanetti. Si antrenorul Leonardo, care nu stie daca va fi pastrat pe banca lui Inter, a laudat finalul perfect de
sezon. "Este o performanta importanta pentru noi, jucatorii au dorit mult sa apere trofeul de anul trecut. Am invins un adversar puternic, care merita complimente".


Vezi golurile marcate:

duminică, 29 mai 2011

Foto: Vezi cea mai tare imagine a finalei de pe Wembley! Guardiola pluteste deasupra tuturor!

Dupa ce a reusit sa cucereasca a doua Liga a Campionilor din cariera de antrenor, Josep Guardiola a fost ridicat in slavi de elevii lui. La figurat, dar mai ales la propriu, tehnicianul catalan fiind surprins de camerele TV intr-o ipostaza in care parea ca leviteaza deasupra capetelor celor pe care i-a condus catre cucerirea tuturor trofeelor posibile in ultimii 3 ani. 

Asta e echipa stelelor din Champions League! Vezi 11-le sezonului!

Un nou sezon al Ligii Campionilor s-a incheiat aseara, cu impresionanta demonstratie de fotbal a Barcelonei in fata lui Manchester si, cum era de asteptat, catalanii au cele mai multe nume in "11"-le sezonului (4). Real Madrid, Schakle 04 si Manchester au cate doi reprezentanti, in timp ce ultimul loc disponibil e ocupat de Samuel Eto'o, de la Inter.


Iata echipa sezonului:

Sistem de joc: 4-3-3


Portar: Manuel Neuer - Schalke 04 - 12 meciuri, 3 fara gol primit
Fundas dreapta: Dani Alves - Barcelona - 12 meciuri, 2 gouluri, 3 pase decisive
Fundas central: Nemanja Vidic - Manchester United - 9 meciuri
Fundas central: Ricardo Carvalho - Real Madrid - 9 meciuri
Fundas stanga: Marcelo - Real Madrid - 12 meciuri, 2 gouluri, 2 pase decisive
Mijlocas dreapta: Andres Iniesta - Barcelona - 10 meciuri, 1 gol, 7 pase decisive
Mijlocas central: Xavi - Barcelona - 12 meciuri, 2 goluri, 3 pase decisive
Mijlocas stanga: Ryan Giggs - Manchester United - 8 meciuri, 1 gol, 5 pase decisive
Atacant dreapta: Leo Messi - Barcelona - 13 meciuri, 12 goluri, 4 pase decisive
Atacant central: Raul - Schalke 04 - 12 meciuri, 5 goluri, 2 pase decisive
Atacant stanga: Eto'o - Inter Milano - 10 meciuri, 8 goluri, 5 pase decisive

Gest INCREDIBIL in finala Ligii Campionilor! Fabio a iesit singur de pe teren la faza golului lui Villa!

Campioana Angliei, Manchester United, a fost ingenuncheata de Barcelona, in finala Ligii Campionilor. Diferenta dintre cele doua echipe a fost uriasa, toate cifrele meciului fiind in favoarea catalanilor, care s-au impus in final cu scorul de 3-1. Englezii au dat senzatia ca pot tine piept iuresului spaniol, dar au clacat dupa pauza.


In minutul 67 intreaga lume a asistat la un moment poate unic in fotbalul modern. Fundasul brazilian al celor de United, Fabio, s-a accidentat in propriul careu, iar centralul partidei, ungurul Kassai, nu a oprit partida. Reactia pustiului lui Manchester a fost una incredibila, el rostogolindu-se pana in spatele portii pentru a primi ingijiri medicale, cu toate ca cei care avea posesia si atacau erau cei de la Barcelona. Era 2-1 si parca nimeni nu vroia sa opreasca jocul minunat de pase al catalanilor.


La doar doua minute distanta englezii au primit golul de 3-1, Villa sutand de la marginea careului si invingandu-l pe Van der Sar. Fundasul brazilian in varsta de 20 de ani a fost inlocuit cu Nani la faza premergatoare primirii golului trei. S-a teminat 3-1, Villa marcand golul care a dus trofeul UCL la Barcelona pentru a treia oara in ultimii sase ani.

Rooney: "Barcelona a fost de neoprit!"

Finala Ligii Campionilor din acest sezon este invaluita de un fair-play fara egal, atat in cazul antrenorilor, cat si in cel al jucatorilor. Guardiola, Ferguson, Xavi, Pique, Vidic sau Rooney nu au ezitat sa isi elogieze adversarul. Ultimul care a facut-o este atacantul lui United, Wayne Rooney, care i-a urmarit pe catalani in acest sezon si este constient de ce sunt acestia capabili. Varful de 25 de ani al lui Alex Ferguson stie ce inseamna sa te gasesti la capatul unei infrangeri impotrivaBarcelonei, dupa ce a pierdut finala din 2009 de la Roma cu 0-2.


Rooney insista totusi ca acel insucces nu se compara cu umilinta prin care au trecut jucatorii de la Real Madrid, in urma dezastrului de pe Camp Nou, acolo unde au fost invinsi cu 5-0, in luna noiembrie a anului trecut: "Ma uitam la meci in sufragerie si, la un moment dat, m-am ridicat in picioare si am inceput sa aplaud. Sotia mea a venit sa ma intrebe ce se intampla. Aceasta a fost cea mai puternica demonstratie de fotbal pe care am vazut-o vreodata. A fost de necrezut. Nu cred ca infrangerea noastra de la Roma se compara cu acest meci. Daca te uitai la fetele madrilenilor in acea seara, erau socati si nu stiau ce sa mai faca. Felul in care a evoluat Barca i-a impiedicat pe jucatorii de atac ai Realului sa tina mingea in posesie", a admis Rooney.

Barcelona a triumfat in Liga Campionilor!

Ultimul act al Ligii Campionilor le aducea fata in fata pe campioanele celor mai puternice campionate ale Europei, Barcelona si Manchester United si, astfel, spectacolul era garantat. A fost un meci de pus in rama, dar meritul ii apartine intr-o proportie covarsitoare trupei lui Guardiola, care a pus capat speculatiilor cu privire la cea mai valoroasa echipa a momentului. Opera inceputa in duelurile cu Arsenal sau Real Madrid a fost desavarsita la Londra, acolo unde partida a fost dominata de la un cap la celalalt de Messi si compania.


La fel ca in 2009, United a inceput meciul in terenul advers, dar forcingul Diavolilor nu a tinut
decat zece minute, dupa care catalanii au trecut la controlul partidei. Golul lui Pedro a venit firesc dupa prima treime a partidei, dar Rooney a gasit un raspuns pe masura la singura ocazie de gol a lui United din prima repriza. Ce a urmat in al doilea mitan a fost de cosmar pentru echipa de pe Old Trafford, care a fost neputincioasa in fata lectiei de fotbal oferite de Xavi, Iniesta si Messi, care i-au transformat in cateva randuri in jaloane pe Giggs, Valencia sau Rafael, singurul din trupa lui Ferguson care s-a ridicat la nivelul unei finale fiind capitanul Nemanja Vidic. Scorul final a fost stabilit inca din minutul 70 de Villa, cu un sut senzational din afara careului, nu inainte ca Messi sa isi treaca in cont cel de-al 12-lea gol in Liga si al 53-lea al stagiunii. S-a terminat 3-1 pentru ca Barcelona a preferat un joc de posesie, in fata unui adversar cazut, caruia pe final i-a fost frica sa atace, pentru ca scorul sa nu capete proportii. Barcelona si-a trecut astfel in palmares cea de-a patra Liga a Campionilor, dupa cele adjudecate in sezoanele 1991-1992, 2005-2006 si 2008-2009.

sâmbătă, 28 mai 2011

Live Text Final: Barcelona 3-1 Manchester United! Vezi echipele de start! Barcelona Campioana Europei!


Buna seara si bine v-am gasit la transmisia LIVE TEXT a finalei Ligii Campionilor, FC Barcelona - Manchester United.


La iesirea din tunelul ce duce la vestiare, Sir Alex Ferguson a comentat decizia omiterii lui Dimitar Berbatov din lotul pentru acest joc: "Asta este partea neplacuta a finalei. Ar trebui ca in finala sa poti avea 11 rezerve. Este o mare durere de cap sa iei o astfel decizie. Trebuie totusi sa ne gandim la necesitatile pentru acest joc, iar eu am decis ca avem nevoie de trei mijlocasi.


Vezi echipele de start:

FC Barcelona incepe cu Victor Valdes - Alves, Mascherano, Pique, Abidal - Busquets, Xavi, Inista - Pedro, Messi, David Villa
Din formula de start a catalanilor lipseste Carles Puyol, pastrat pe banca de rezerve. 
Rezervele Barcelonei sunt portarul Oier si jucatorii de camp Puyol, Bojan Krkic, Keita, Afellay, Adriano si Thiago Alcantara



Manchester United incepe in formula Van der Saar - Fabio, Rio Ferdinand, Vidic, Evra - Valencia, Carrick, Giggs, Park Ji-Sung - Rooney - Hernandez. Sir Alex Ferguson ii are pe banca de rezerve pe Kuszczak, Owen, Anderson, Smalling, Nani, Scholes si Fletcher


START MECI:


Manchester United are lovitura de start.
Wembley este in picioare si saluta prima minge a acestei finale.
'2: Manchester a inceput sa atace poarta Barcelonei prin Chicarito. Englezii au inceput foarte tare meciul.
'4: Vidic il lanseaza pe Rooney insa Abidal se opune. Abidal este intr-o forma deosebita tinand cont ca a fost opera la ficat in urma cu 2 luni.
'6: Park ii paseaza perfect lui Hernandez, insa mexicanul se afla in offside. Manchester a platit doar 6 milione de euro pe el.
'7: Evra ii da o pasa lunga lui Rooney, Rooney, Valdez iese si il opreste pe Rooney. Prima mare sansa de gol le apartine celor de la Manchester.
'10: Barcelona are o lovitura de colt. Xavi bate scurt catre Messi, Messi este deposedat de Vidic. 
'15: Dani Alves trece usor de Park, Alves ii paseaza lui Messi, Messi catre Villa, Villaaaa, sansa uriasa pentru Barcelona de a deschide scorul pe Wembley.
'19: Mascherano ii paseaza lui Villa, Villaaaaa, mingea trece putin pe langa poarta aparata de Van der Sar.
'20: Iniesta trece usor de Rafael, Iniesta ii paseaza Villa, Villlaaaaa, Van der Sar isi arata experienta.
'22: Villa ii paseaza lui Messi, Messi patrunde in careu, Vidic intra la sacrificiu, interventie formidabila a lui Vidic.
'24: Messi ii paseaza lui Xavi, Xavi incearca o deviere catre Villa, insa  mingea este oprita de Vidic.
'27: Xavi ii paseaza lui Pedro, Pedro patrunde in careu, Pedroooooooo GOOOL BARCELONA. Catalanii au cupa in buzunar.
Sunte in minutul 30 si Barcelona conduce pe Manchester cu 1-0 inca din minutul 27.
'33: Giggs ii lui Valencia care se afla putin in offside, Valencia ii paseaza lui Rooney, ROOONEY GOOOL MANCHESTER. Wayne Rooney aduce egalitate cu 10 minute inainte de pauza.
'38: Iniesta incearca sa-l surprinda pe Van der Sar cu un sut din afara careului. Van retine fara probleme
'40: Valencia il faulteaza pe Messi. arbitru nu arata inca cartonasul galben.
'41: Xavii executa lovitura libera pe jos catre Villa, Villa ii paseaza din prima lui Pedro, formidabila combinatia intre jucatorii Barcelonei.
Este pauza la Londra dragi prieteni. Ocaziile mai multe au fost de partea Barcelonei in repriza secunda.
Nu plecati revenim in 15 minute!


Incepe repriza secunda. Ne asteapta 45 de minute de fotbal adevarat.
'47: Villa ii paseaza lui Pique, insa Vidic se opune
'52: D.Alves patrunde in careu, D.Alves suteaza insa  Van der Sar scoate mingea cu picorul, balonul ajunge cu noroc la Leo Messi, Messi, Vidic trimite mingea peste poarta.
'54: Iniesta ii paseaza lui Messi, Messiiiiiiii GOOOL BARCELONA, Leo reusete sa inscrie cu un sut de la mare distanta. Argentinianul este la primul sau gol in insula.
'59:      D.Alves este avertizat dupa o intrare la Park.
'60:      Carrick este si el avertizat pentru o intrare intarziata. 
'63: Messi primeste mingea la 16 metri si suteaza din intoarcere, mingea este respinsa cu greu de Van der Sar.
'66: Messi scoate o minge in spate pentru Iniesta, Iniesta incearca sutul din afara careului, retinre fara probleme Van der Sar.
'68: >><< Sir Alex Ferguson il introduce pe Nani in locul lui Rafael.
'69: Pedro ii paseaza senzational lui Villa, VILLAAAAA GOOOL BARCA, trebuie sa oprim timpul GAME OVER pentru Manchester. Insa englezii nu renunta niciodata.
'72: Rooney se avanta la poarta aparata de Valdes, Rooney cade si cere fault, insa arbitru nu da nimic.
'76: >><< Intra Scholes in locul lui Carrick
'78: Giggs patrunde in careu si incearca sa treaca de Villa, insa spaniolul opreste mingea cu mana, Wembley explodeaza insa arbitrul nu dicteaza nimic.
'82: Vidic il faulteaza pe Villa.
'83:      Valdez este si el avertizat pentru tragere de timp.
'84: Mingea ajunge la Nani, este foarte tehnic portughezul in dueluri unu la unu, Nanii suteaza si mingea trece putin pe langa poarta Barcelonei 
'85: >><< Schimbare la Barcelona, intra Keita iese David Villa
'87: >><< Iese Alves intra Puyol. Carles Puyol va ridica trofeul Ligii deasupra capului.
Se arata 3 minute suplimentare de la margine.
'90+1: Xavii il vede iesit pe Van der Sar si incearca sa-l lobeze. N-a imbatranit chiar asa Van sa primeasca un asemenea gol.
'90+2: >><< Intra Afellay in locul lui Pedro.
Sunt ultimile 30 de secunde pana cand Barcelona va fi incoronata Campioana Europei.
Fluier Final! BARCELONA ESTE CAMPIOANA EUROPEI! Il vedem pe Sir Alex Ferguson foarte dezamagir de echipa sa in aceasta seara.

Live Text Barcelona - Manchester United, de la ora 21:45! Visul unei nopti de vara!

La finalul unui nou sezon fantastic de Premier League, incheiat pentru Manchester United cu titlul cu numarul 19, “Diavolii” incearca in aceasta seara sa isi desavarseasca opera prin castigarea trofeului UEFA Champions League. United pastreaza ridicat steagul Angliei pentru a treia oara in ultimele patru finale de Champions League, dar nu uita ca in 2009 Barcelona le nega bucuria finala, golurile lui Samuel Eto si Lionel Messi ducand trofeul in Spania.


Fata de acel meci, se poate spune ca Barcelona s-a imbunatatit, prin contributia unor jucatori precum Mascherano, Affellay sau Villa, si mai ales pastrarea unor campioni de calibrul lui Xavi,
Iniesta si Messi. Dupa ce si-au asigurat cel de-al treilea titlu consecutiv in fata rivalilor de la Real Madrid si au eliminat formatia lui Jose Mourinho in semifinalele competitiei, Barcelona este general considerata a fi cea mai buna echipa a momentului si chiar una dintre cele mai bune din istoria fotbalului. Insa daca exista cineva care poate invinge impresionanta trupa a lui Pep Guardiola, atunci acesta este cu siguranta Sir Alex Ferguson: cu 25 de ani de succes in spate si 47 de trofee la activ, pentru Manchester United solutiile trebuie sa vina din partea managerului scotian si cu siguranta Ferguson are deja un plan bine stabilit pentru a castiga cel de-al treilea trofeu Champions League alaturi de United. Sperantele “Diavolilor” sunt legate in principal de Wayne Rooney si revelatia acestui sezon, Javier Chicharito Hernandez, carora le va reveni sarcina de a destabiliza apararea spaniolilor, dar si de a incerca sa incetineasca pe cat posibil actiunile de atac ale catalanilor, pornite ca de obicei de catre fundasi cu mingea la picior. Wayne Rooney va trebui sa isi puna in valoare intregul talent, faima si disponibilitatea sa la efort pentru a avea parte de un moment care pana in prezent ii lipseste din cariera: desi a castigat acest trofeu in 2008, atacantul englez a fost inlocuit in acea finala inainte de loviturile de departajare contra lui Chelsea, iar in urmatoarele editii nu s-a dovedit jucatorul decisiv din echipa lui United impotriva adversarilor de cel mai inalt nivel. In mod similar, contributia (importanta) a lui Rooney in castigarea campionatului din acest an a trecut putin pe plan secund datorita golurilor reusite de tanarul sau coleg din atac si a titlului de golgheter castigat de Dimitar Berbatov.


Un alt factor pe care Manchester United se poate baza este prezenta veteranului portar olandez Edwin van der Sar, care se va afla la ultimul meci in tricoul “Diavolilor” si in acelasi timp ultimul din cariera de jucator. Portarul olandez se afla in cautarea celui de-al treilea trofeu Champions League, al doilea alaturi de United. Retragerea sa va reprezenta o pierdere importanta, insa pentru o ultima seara van der Sar isi va pune in valoarea agilitatea, prezenta fizica impunatoare si siguranta transmisa colegilor sai.


Meciul Barcelona - Manchester United va incepe la ora 21:45 si va fi transmis Live Text pe SportRadar!