duminică, 20 noiembrie 2011

Rezumat video Barcelona 4-0 Zaragoza!



Golurile lui Gerard Pique, Lionel Messi, Carles Puyol si David Villa si cele mai interesante ocazii ale meciului Barcelona - Zaragoza 4-0!

joi, 17 noiembrie 2011

Scrisoarea lui Neymar pentru Perez!



Brazilianul Neymar si-a prelungit recent contractul cu Santos urmand a deveni cel mai bine platit fotbalist din liga braziliana de fotbal. Articolul de mai jos este un pamflet si trebuie tratat ca atare.


Draga Florentino Perez,


Un fior care mi-a trecut dis de dimineata prin creasta m-a facut sa realizez ca pentru mine nu este inca timpul sa fac pasul spre fotbalul mare. Am preferat sa raman in Brazilia, la Santos. Presedintele de aici mi-a transmis ca pot sa-mi pastrez drepturile de imagine in totalitate iar acum cinci minute s-a intors de la Banca do Brasil unde a obtinut imprumutul necesar pentru a-mi oferi salariul pe care tu mi-l ofereai.


Sper ca datoriile pe care clubul Santos si le-a creat dintr-o ambitie prosteasca sa ne ajute sa facem din acest club al treilea ca valoare din…Brazilia. Sunt sigur draga Floren ca in viata esti nevoit sa faci unele alegeri, iar eu personal am avut de ales intre a pleca in Europa spre voi si a ramane aici in Brazilia. M-am gandit insa bine si n-as vrea sa vin in Spania, pentru ca mi-e teama ca Busquets sa nu ma jigneasca si sa ma faca “maimuta” ca pe Marcelo.


De-asta mi-am si vopsit creasta cu blond deschis. In plus ar trebui sa incep o viata noua de la zero intr-un campionat inferior sa recunoastem celui din Brazilia. Deasemenea prietenul Dani mi-a spus ca aici la dumneavoastra in Spania, fundasii sunt foarte duri, iar eu nu pot sa accept astfel de contacte. Aaaa si mai aveti si un antrenor cam ciudat zici ca e marele paznic de caractere, iar mie imi place libertatea si Carnavalul de la Rio.

Cred deasemenea ca eventualul impact cu fotbalul stilat, gandit în pase scurte si un-doi-uri  nu ma caracterizeaza, pentru ca nimeni nu poate dribla ca mine. In Brazilia sunt zeu. Femeile alearga dupa mine pe strada in speranta ca ma vor atinge, imi trimit scrisori de dragoste la casuta postala din cartier, ma suna, ma acuza de violuri si ma iubesc. 
Televiziunile fac coada sa ma invite la emisiuni, iar fundasii adversi sunt linistiti si asteapta fara probleme ca eu sa-mi termin tot repertoriul de “biciclete” inainte de a marca. In plus, domnule Florentino aici am ocazia sa joc in Copa Libertadores dar si la Mondial, atat al cluburilor cat si la Mondialul ala mare.
Nu inteleg de ce tot admirati voi europenii acea Champions League, nu se compara cu Libertadores. Adica diferenta e asa de mare  incat eu ca brazilian o consider inacceptabila.Tot atat de inacceptabila pe cat e diferenta dintre o haina bine croita de Vuitton si un trening din favela sau dintre un gordon bleu si un sendvici. 
Eu nu am nevoie sa ajung in Europa pentru a demonstra ca sunt cel mai bun din lume. Gandeste-te bine…nici macar Pele n-a venit acolo si a inscris 1345 de goluri.

Sunt zeu in Tara Cafelei si nu vrea sa ma imbat cu apa rece pentru a infrunta dura realitate europeana. Vorbim cand imi expira contractul, poate ma razgandesc…Stim cu totii ca maturitatea atinge greu brazilianul de rand.

                                                                                                                     
Va pup, Neymar Junior!

Asa se incheie scrisoare lui Neymar catre presedintele Realului!

marți, 8 noiembrie 2011

Nationala Belgiei, fara Lukaku la meciul cu Romania!


Selectionerul nationalei Belgiei, Georges Leekens, a declarat ca atacantul Romelu Lukaku (Chelsea) este accidentat si nu va evolua in meciul amical cu Romania de vineri, tehnicianul adaugand ca a stabilit pana acum doar un titular, portarul Gillet, informeaza cotidianul belgian De Standaard.

"Cu Romania, in poarta va fi Gillet, in timp ce Courtois isi va primi sansa cu Franta. Acesta este singurul lucru cert momentan. In linia mediana e posibil sa fie fostul ax central de la Standard Liege si anume Fellaini, Defour si Witsel. Din pacate, in pacate in atac nu-l voi putea folosi pe Lukaku la meciul cu Romania, are o accidentare. Astfel, in ofensiva ii mai am pe Mirallas si Vossen", a spus Leekens.

Presa belgiana scrie ca pe langa jucatorii enumerati de antrenor, din primul 11 probabil mai fac parte Nainggolan, Chadli, Vermaelen si Dembele, in timp ce Simons si Odjidja-Ofoe ar putea fi menajati, alaturi de Lukaku.

Georges Leekens a precizat ca , dupa accindetarea lui Nicolas Lombaerts, a vrut sa-l convoace in locul acestuia pe fundasul Pocognolo de la Standard Liege, insa si el a declinat convocarea deoarece are probleme musculare. In aceste conditii, selectionerul a decis sa nu mai cheme pe nimeni.

Portarul Jean-Francois Gillet (Bologna) a afirmat ca partidele amicale cu Romania si Franta reprezinta un nou inceput pentru nationala Belgiei.

"Am pus punct si o luam de la capat, dupa ratarea calificarii la Euro 2012. In aceeasi situatie este si Romania. Trebuie sa dam pagina si sa aratam ca Belgia are jucatori talentati si valorosi. Speram sa facem un joc bun", a spus Gillet.

Mijlocasul Radja Nainggolan (Cagliari) a subliniat ca echipa Belgiei va trata foarte serios meciul cu Romania, care da startul pregatirilo pentru preliminariile CM2014.

Romania va disputa un amical contra Belgiei, pe stadionul "Maurice Dufresne" din Liege, in 11 Noiembrie, fiind posibila desfasurarea unui al doilea meci-test, cu Grecia, in data de 15 Noiembrie.

Kuszczak: "Sunt sclavul lui United"!



Tomasz Kuszczak nici macar nu a luat loc pe banca de rezerve a vreunui meci jucat de Manchester United in acest sezon si a declarat ca plecarea sa cu titlu de imprumut la Leeds United pana in luna ianuarie a fost blocata de Ferguson.


Internationalul polonez isi dorea sa ajunga la Leeds, formatie de liga a doua in Albion, pentru a se mentine in campul vizual al selectionerului Franciszek Smuda inaintea turneului final pe care Polonia il gazduieste impreuna cu Ucraina in vara viitoare.


"Am ajuns un sclav al lui Manchester. Sunt frustrat, dar nu vreau sa-l acuz sau sa-l critic pe dl. Ferguson. Nu este stilul meu. Am vorbit recent cu Ferguson. I-am cerut sa ma lase sa parasesc clubul. I-am spus ca vreau sa joc si sa revin la echipa nationala, deoarece Euro 2012 este aproape, dar se pare ca nu ii pasa" , a declarat Kuszczak.


"Posibilitatea unui imprumut pe doua luni la Leeds United s-a ivit doua saptamani mai tarziu. Clubul a blocat-o. Era o firava speranta pentru mine. I-ar fi adus aminte antrenorului Poloniei de mine, dar nu am obtinut permisiunea clubului. Trebuie sa am respect pentru Ferguson deoarece, pentru mine, este un mare manager, dar sper ca ma va lasa sa plec in ianuarie" , a explicat sportivul care numara zece selectii in prima reprezentativa a Poloniei.


Spaniolul David De Gea a preluat postul portar titular la United, dupa ce predecesorul sau, Edwin van der Sar, s-a retras la finalul sezonului trecut, iar Anders Lindegaard (Danemarca) este rezerva sa. Tanarul Ben Amos a evoluat anul acesta in doua meciuri din Cupa Ligii (Carling Cup) pentru United, singurul fotbalist care nu a fost deloc implicat in aceasta campanie fiind polonezul Kuszczak.



Tomasz Kuszczak este legitimat la United din august 2006, de când a fost adus de la West Bromwich Albion, dar în acești cinci ani a jucat de numai 56 de ori pentru cel mai galonat club al Angliei. Contractul său, prelungit ultima oară în septembrie 2008, expiră la mijlocul lui 2012.

Wilshere, pe viata la Arsenal!



Jack Wilshere s-a aflat in structura clubului Arsenal de la varsta de noua ani si a inceput sa se impuna in prima echipa la inceputul sezonului trecut, dupa un scurt pasaj la Bolton Wanderers, unde a fost imprumutat in a doua jumatate a stagiunii 2009-10.


Cu toate ca este momentan indisponibil pana cel putin in ianuarie sau februarie, din cauza unei operatii majore la glezna, Wilshere este hotarat sa joace la Arsenal pentru tot restul carierei.


"Pot eu sa promit fidelitate lui Arsenal pentru totdeauna? Da, pot sa promit acest lucru" , a declarat in fata reporterilor tanarul din Stevenage, oraselul englez care l-a dat lumii si pe Lewis Hamilton, campionul mondial de F1 din 2008.


"Sunt la acest club de cand aveam noua ani si am invatat sa-l iubesc. De la vremurile lui Patrick Vieira, pana la cele ale lui Dennis Bergkamp sau Cesc Fabregas, i-a vazut pe toti venind si plecand. Dar acum exista o recolta de noi jucatori, ca Aaron Ramsey, Kieran Gibbs si cu mine. Speram sa cream ceva special. Iubesc acest club si vreau sa fac parte din viitorul sau" , a explicat Jack Wilshere.


Arsenal s-a remontat dupa un inceput slab de sezon si a urcat pana pe locul al saptelea in Premier League. Trupa lui Arsene Wenger castigase in ultimele patru etape de campionat inaintea recentei infrangeri administrate de rivala Tottenham Hotspur, pe 2 octombrie.

vineri, 4 noiembrie 2011

Malaga pregateste doua bombe in iarna: Lukaku si Granero pe La Rosaleda?



Malaga pregateste doua lovituri de senzatie in iarna. Esteban Granero de la Real Madrid si Romelu Lukaku de la Chelsea ar putea ajunge pe La Rosaleda. Seicul Bin Thani este dispus sa-l cumpere pe mijlocasul lui Real Madrid pentru 11 milioane de euro si sa-l imprumute pe tanarul atacant de la Chelsea macar pana in vara.


Lukaku, in varsta de numai 18 ani este considerat unul dintre cei mai de perspectiva atacanti din fotbalul mondial si a fost adus pentru 18 milioane de lire de la Anderlecht. “Noul Drogba” a jucat insa putin pe Stamford Bridge iar Villas Boas se gandeste sa-i ofere sase luni de fotbal constant in primera. 


Cum Fernando Torres, Drogba, Sturridge si Anelka sunt clar favoriti in acest moment la titularizare. Romelu agreaza varianta unui imprumut pana in vara. Andaluzii ar dori sa-l cumpere apoi definitiv dar Chelsea i-a anuntat deja ca nu renunta decat pentru cateva luni la atacantul belgian.

miercuri, 2 noiembrie 2011

Vezi fotbalistii nominalizati la Balonul de aur 2011!



France Football a anuntat marti lista celor 23 de jucatori nominalizati oficial la Balonul de Aur editia 2011. Lista a fost intocmita de expertii publicatiei franceze dar si de doua comisii speciale: Comisia de Fotbal si Comisia pentru Dezvoltare si Tehnica a UEFA.


Cei 23 de nominalizati sunt:


1. Eric Abidal (Franta)
2. Sergio Agüero (Argentina)
3. Karim Benzema (Franta)
4. Iker Casillas (Spania)
5. Cristiano Ronaldo (Portugalia)
6. Dani Alves (Brazilia)
7. Samuel Eto’o (Camerun)
8. Cesc Fabregas (Spania)
9. Diego Forlan (Uruguay)
10. Andres Iniesta (Spania)
11. Lionel Messi (Argentina)
12. Thomas Müller (Germania)
13. Nani (Portugalia)
14. Neymar (Brazilia)
15. Mesut Ozil (Germania)
16. Gerard Pique (Spania)
17. Wayne Rooney (Anglia)
18. Bastian Schweinsteiger (Germania)
19. Wesley Sneijder (Olanda)
20. Luis Suarez (Uruguay)
21. David Villa (Spania)
22. Xabi Alonso (Spania)
23. Xavi (Spania)


Aceeasi publicatie si acelasi for continental au dat publicitatii si lista celor mai buni antrenori ai anului din care se va alege un castigator:


1. Vicente Del Bosque (Spania/nationala Spaniei)
2. Alex Ferguson (Scotia/Manchester United)
3. Rudi Garcia (Franta/OSC Lille)
4. Pep Guardiola (Spania/FC Barcelona)
5. Jürgen Klopp (Germania/Borussia Dortmund)
6. Joachim Löw (Germania/nationala Germaniei)
7. Jose Mourinho (Portugalia/Real Madrid)
8. Oscar Tabarez (Uruguay/nationala Uruguayului)
9. Andre Villas-Boas (Portugalia/FC Porto, Chelsea)
10. Arsene Wenger (Franta/Arsenal)


Castigatorii vor fi desemnati de capitanii si antrenorii echipelor reprezentative precum si de numerosi reprezentanti din media internationala. Anul trecut, Balonul de Aur i-a revenit jucatorului argentinian Lionel Messi, atacantul echipei FC Barcelona, marele favorit si in acest an.

Documentar despre "Jose Mourinho the best coach in the world"!



Luni seara, a fost prezentat la Milano documentarul "Jose Mourinho the best coach in the world" , sau tot ceea ce ati vrut sa stiti despre Mourinho. Portughezul care isi aminteste momentele cele mai intense ale vietii sale sportive, o avalansa de marturii, de la Maradona la Cristiano Ronaldo, de la Zanetti la Materazzi, de la apropiatul preparator Rui Faria la Florentino Perez si un jurnalist portughez pe care Mourinho il cunoaste de peste 20 de ani.


Prieteni:


"Suntem prieteni de familie, l-am intalnit de multe ori pe Mou departe de lumina reflectoarelor ,povesteste Luz si e foarte diferit de cum pare. E simpatic, ii place sa glumeasca, sa povesteasca… In acest documentar m-am axat pe metoda sa de lucru, aceeasi la toate echipele. Un exemplu? Inainte de meci se reuneste cu echipa pentru doar zece minute si scoate in evidenta deficientele adversarilor. Cea mai mare calitate a sa e aceea de a fi autoritar, dar in acelasi timp prieten, frate mai mare, tata pentru jucatori. Si peste toate, de a le zgandari orgoliul."


Ochi de tigru:


Si, in timp ce povesteste, ochii fiecarui campion scanteiaza.. 
Lampard: "Eram tanar, nu realizam potentialul pe care il aveam, iar el mi-a spus ca sunt cel mai bun mijlocas din lume… si asta in timp ce eram sub dus! M-am simtit foarte mandru, am dat afara din mine intr-adevar totul dupa aceea”


Profundul Paulo Ferreira: "Cand a murit tatal meu mi-a zis: Intoarce-te cand te simti pregatit".


Milito despre partida decisiva de la Kiev, care a batatorit drumul spre Champions League. "In pauza ne-a zis la toti ca eram o echipa care nu ar putea castiga nimic! Am reactionat si am batut pe Dinamo".


Nedumeritul Stankovic: "Lucrasem foarte intens si mi-a spus: "Du-te pentru o saptamana la Dubai sa-ti reintalnesti familia, meriti!". Partea tare e ca mai erau trei zile pana la terminarea campionatului". Toti gata sa sara in foc pentru Mou, asa era acel Inter.

Real Madrid plateste 170 de milioane de euro pentru cel mai talentat jucator al planetei!



Cel mai curtat jucator al planetei in acest moment, brazilianul Neymar si-a dat acordul sa joace in Europa. Barcelona, Chelsea si Real Madrid au dus o lupta acerba pentru a-l transfer pe noul star al Americii de Sud, castig de cauza avand in cele din urma echipa lui Jose Mourinho.


Astfel, madrilenii trebuie sa scoata din buzunar nu mai puţin de 170 de milioane de euro pentru serviciile atacantului in varsta de 19 ani. 60 de milioane de euro vor plati celor de la Santos, iar salariul lui Neymar depaşeşte orice aşteptari: 14,82 de milioane de euro pe an.


Brazilianul va mai incasa inca circa 35 de milioane pe parcursul celor 5 ani de contract, din drepturi de imagine şi inţelegeri comerciale. In topul salariilor, Neymar va deveni al doilea jucator al planetei, dupa Eto'o, care primeste 18 milioane de euro pe an la Anji.

Valencia invinge Leverkusen. Chelsea isi continua forma proasta!



Chelsea continua forma proasta pe care o traverseaza de cateva zile. Dupa ce a pierdut in Premier League contactul cu gruparile din Manchester pierzand sase puncte cu Arsenal si Queen’s Park Rangers, echipa lui Andre Villas Boas a remizat in deplasare la Genk, scor 1-1.


Brazilianul Ramires a deschis scorul pentru englezi din pasa lui Fernando Torres iar cu cinci minute inainte de pauza, David Luiz a ratat o lovitura de la unsprezece metri. La reluare, gazdele au fortat si cu putin noroc, Vossen a reusit sa egaleze pentru Genk. 1-1 rezultat final, dar Chelsea ramane lider in grupa E cu 8 puncte, doua mai multe decat Leverkusen si trei peste Valencia.


Cele doua amintite mai sus s-au intalnit pe Mestalla in celalalt meci al grupei. Au castigat gazdele cu 3-1, dupa ce au inceput practic meciul de la 1-0. Brazilianul Jonas a intrat in istorie cu cel mai rapid gol marca in Champions League, deschizand scorul in secunda 9.


Kiessling a egalat in minutul 31 pentru germani, dar golgeterul Roberto Soldado a punctat in minutul 65 pentru 2-1. Fundasul central, Adil Rami a facut 3-1 si a adus al cincilea punct in grupa pentru lilieci.