luni, 5 decembrie 2011

Messi, Ronaldo si Xavi principalii canditati la Ballon d'Or!



Pentru al doilea sezon consecutiv, o tripleta compusa din fotbalisti care evolueaza in prima liga spaniola isi disputa trofeul anual care i se acorda celui mai bun jucator din lume.


Anul trecut, Lionel Messi sXavi Hernandez se aflau in compania unui coechipier de la FC Barcelona, Andres Iniesta, dar in 2011 numele celui de-al treilea candidat este Cristiano Ronaldo, vedeta lui Real Madrid.


Trofeul de anul trecut i-a revenit lui Lionel Messi, internationalul argentinian castigand atat distinctia FIFA World Player of the Year, iar apoi si Ballon d'Or. Sud-americanul este pe cale sa realizeze un hat-trick de trofee Ballons d'Or, dupa ce a pus umarul la succesul Barcelonei atat la castigarea titlului national in La Liga, cat si a finalei Ligii Campionilor - in care Messi a fost numit omul meciului.


Cristiano Ronaldo, varful echipei nationale a Portugaliei, acum jucatorul lui Real Madrid, castigase ambele trofee in 2008, pe vremea cand juca pentru Manchester United. De cand a ajuns pe Bernabeu, contra unei sume record de transfer (circa 90 de milioane de euro), lusitanul a marcat mai bine de 100 de goluri pentru Real.


La 31 de ani, Xavi este de departe cel mai in varsta jucator de pe lista scurta, anul trecut fiind al treilea in ierarhia alcatuita pe baza voturilor exprimate de antrenori si capitani ai echipelor nationale, precum si de o selectie a celor mai reputati jurnalisti de fotbal din lume.


Antrenorul Barcelonei, Pep Guardiola, a fost nominalizat la premiul FIFA Antrenorul Anului, impreuna cu omologul sau de la Real Madrid, Jose Mourinho, si cu traditionalul tehnician al lui Manchester United, Alex Ferguson.


Castigatorii trofeelor vor fi anuntati cu prilejul unei gale desfasurate la Zurich (Elvetia), pe 9 ianuarie 2012.

Barcelona menajeaza 13 jucatori pentru El Clasico! Vezi lista!



Castigatoare deja a Grupei H a Ligii Campionilor, FC Barcelona va aborda meciul de marti seara cu BATE Borisov cu o echipa inedita in care se vor regasi multi jucatori de la formatia a doua a clubului.


Pep Guardiola nu vrea sa riste nimic in vederea meciului cu Real Madrid de la sfarsitul saptamanii, astfel ca Valdes, Dani Alves, Puyol, Abidal, Mascherano, Keita, Busquets, Xavi, Iniesta, Fabregas, Messi, Alexis Sanchez si David Villa nu au fost convocati pentru partida cu bielorusii.


Lotul Barcelonei pentru jocul de marti este format din Pinto, Pique, Fontas, Maxwell, Thiago si Pedro si 12 jucatori de la echipa a doua: Cuenca, Oier, Montoya, Bartra, Muniesa, Sergi Gomez, Rafa Alcantara, Jonathan dos Santos, Deulofeu, Riverola, Sergi Robero si Kiko Femenia.


Un posibil prim unsprezece al catalanilor in jocul cu BATE ar arata astfel: Pinto – Montoya, Bartra, Fontas, Maxwell – Thiago, Sergi Roberto, Dos Santos – Cuenca, Rafinha – Pedro.

Manchester United infrunta pe Manchester City in Cupa Angliei!



Inceputul anului 2012 va aduce o noua confruntare interesanta intre Manchester United si rivala locala City, care se vor duela intr-un meci contand pentru runda a treia a Cupei Angliei, faza programata pe 7 si 8 ianuarie. Partida va avea loc pe arena Etihad Stadium, iar pentru oamenii lui Sir Alex Ferguson va reprezenta ocazia ideala de a se revansa in urma infrangerii suferite cu 6-1 pe Old Trafford in luna octombrie.


Confruntarea dintre echipele orasului Manchester, aflate de asemenea in fruntea clasamentului din Premier League, va tine capul de afis al acestei faze a cupei, o competitie pe care “Diavolii” si-au adjudecat-o de 11 ori de-a lungul istoriei, in timp ce jucatorii lui Roberto Mancini au reusit sa o castige anul trecut, punand astfel capat unei pauze de 30 de ani fara niciun trofeu.


In parcursul din stagiunea precedenta City a eliminat pe Manchester United in semifinalele competitiei, in urma unei victorii cu 1-0 obtinuta pe stadionul Wembley, pentru ca apoi sa se impuna in finala contra lui Stoke.


Cele doua cluburi s-au mai intalnit o singura data in FA Cup pe terenul lui Manchester City, in indepartatul sezon 1954/1955, cand gazdele s-au impus cu 2-0.

Programul complet din runda a treia a Cupei Angliei:
Middlesbrough v Shrewsbury Town
Nottingham Forest v Leicester City
Manchester City v Manchester United
Dagenham & Redbridge sau Walsall v Millwall
Crawley Town v Bristol City
Doncaster Rovers v Notts County
Bristol Rovers v Aston Villa
Tottenham Hotspur v Cheltenham Town
Sheffield Wednesday v West Ham United
Milton Keynes Dons v Queens Park Rangers
Hull City v Ipswich Town
Coventry City v Southampton
Brighton & Hove Albion v Wrexham
Fulham v Charlton Athletic
Birmingham City v Wolverhampton Wanderers
Norwich City v Burnley
Arsenal v Leeds United
Derby County v Crystal Palace
Fleetwood Town sau Yeovil Town v Blackpool
Swindon Town v Wigan Athletic
Barnsley v Swansea City
Chelmsford City sau Macclesfield Town v Bolton Wanderers
Newcastle United v Blackburn Rovers
Everton v Tamworth
Sheffield United v Salisbury City sau Grimsby Town
Liverpool v Southend United sau Oldham Athletic
Gillingham v Stoke City
Chelsea v Portsmouth
Watford v Bradford City
Peterborough United v Sunderland
West Bromwich Albion v Cardiff City
Reading v Stevenage