luni, 5 decembrie 2011

Messi, Ronaldo si Xavi principalii canditati la Ballon d'Or!



Pentru al doilea sezon consecutiv, o tripleta compusa din fotbalisti care evolueaza in prima liga spaniola isi disputa trofeul anual care i se acorda celui mai bun jucator din lume.


Anul trecut, Lionel Messi sXavi Hernandez se aflau in compania unui coechipier de la FC Barcelona, Andres Iniesta, dar in 2011 numele celui de-al treilea candidat este Cristiano Ronaldo, vedeta lui Real Madrid.


Trofeul de anul trecut i-a revenit lui Lionel Messi, internationalul argentinian castigand atat distinctia FIFA World Player of the Year, iar apoi si Ballon d'Or. Sud-americanul este pe cale sa realizeze un hat-trick de trofee Ballons d'Or, dupa ce a pus umarul la succesul Barcelonei atat la castigarea titlului national in La Liga, cat si a finalei Ligii Campionilor - in care Messi a fost numit omul meciului.


Cristiano Ronaldo, varful echipei nationale a Portugaliei, acum jucatorul lui Real Madrid, castigase ambele trofee in 2008, pe vremea cand juca pentru Manchester United. De cand a ajuns pe Bernabeu, contra unei sume record de transfer (circa 90 de milioane de euro), lusitanul a marcat mai bine de 100 de goluri pentru Real.


La 31 de ani, Xavi este de departe cel mai in varsta jucator de pe lista scurta, anul trecut fiind al treilea in ierarhia alcatuita pe baza voturilor exprimate de antrenori si capitani ai echipelor nationale, precum si de o selectie a celor mai reputati jurnalisti de fotbal din lume.


Antrenorul Barcelonei, Pep Guardiola, a fost nominalizat la premiul FIFA Antrenorul Anului, impreuna cu omologul sau de la Real Madrid, Jose Mourinho, si cu traditionalul tehnician al lui Manchester United, Alex Ferguson.


Castigatorii trofeelor vor fi anuntati cu prilejul unei gale desfasurate la Zurich (Elvetia), pe 9 ianuarie 2012.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu