luni, 15 august 2011

Oficial! Fabregas e al Barcelonei pentru urmatorii 5 ani!


Mijlocasul spaniol si-a legat viitorul de clubul sau din juniorat, punand capat unei sederi de opt ani in Anglia, la Arsenal. Ambele cluburi au anuntat ca transferul lui Cesc Fabregas s-a perfectat in orele tarzii ale noptii de duminica, iar jucatorul spaniol a efectuat vizita medicala in cursul zilei de luni. Suma de transfer nu a fost data publicitatii in mod oficial, dar se vehiculeaza ca a fost vorba despre 40 de milioane de euro. In schimb, clauza de reziliere a contractului sau a fost confirmata la 200 de milioane de euro.

Castigator al Cupei Mondiale din Africa de Sud 2010, alaturi de multi dintre actualii sai coechipieri de la Barcelona, Fabregas a fost prezentat pe Camp Nou in fata presei si a circa 30.000 de fani, care au tinut sa-i ureze bun venit "fiului ratacitor" al Cataluniei. Un comunicat emis de Barcelona precizeaza: "Cesc a semnat contractul care il leaga de Barcelona pana in 2016. Clauza de reziliere este de 200 de milioane de euro"Fabregas a declarat la conferinta de presa: "Am asteptat multa vreme pentru acest moment. Este o zi foarte speciala. Stiu ca multi dintre voi ati fost dezamagiti atunci cand am plecat, dar ma aflu aici pentru a raspunde celei mai mari provocari a vietii mele".

Fotbalistul spaniol a urcat treptele academiei de tineret a Barcelonei concomitent cu cel mai bun jucator al lumii, Lionel Messi, insa a plecat la Arsenal in septembrie 2003. O luna mai tarziu devenea cel mai tanar jucator din prima echipa a lui Arsenal, facandu-si debutul cu in Cupa Ligii, la varsta de 16 ani si 77 de zile. In decembrie acelasi an a ajuns cel mai tanar marcator din istoria lui Arsenal, cand a inscris intr-un meci castigat cu 5-1 in compania lui Wolverhampton. Arsenal a castigat o editie a Cupei Ligii (2004) si Cupa Angliei din 2005 in cele opt sezoane petrecute de Fabregas pe Emirates Stadium, pe cand Barcelona si-a trecut in cont trei titluri in Liga Campionilor, cinci in Primera Division si Copa del Rey 2009.

Jucatorul spaniol i-a multumit managerului Arsene Wenger pentru impactul pe care l-a avut asupra carierei sale in perioada cand a aparat culorile lui Arsenal: "Wenger este un om deosebit. Pentru mine, va ramane intotdeauna ca un al doilea tata. Nu voi avea niciodata suficient cuvinte pentru a-i multumi. Cred ca nu are o buna imagine in Spania, insa faptul ca ma aflu astazi la Barcelona este meritul lui Wenger"La nivel international, Fabregas s-a zbatut sa obtina un loc in primul unsprezece, in contextul in care nationala Spaniei beneficia de o valoroasa galerie de mijlocasi, intre care tripleta de aur a Barcelonei - XaviAndres Iniesta si Sergio Busquets, precum si Xabi Alonso de la Real Madrid. Totusi, penaltiul transformat de el cu succes in sferturi de finala jucat de Spania impotriva Italiei la Euro 2008 a constituit un punct de cotitura in destinul sau pe scena internationala. Acelasi Cesc Fabregas a fost cel care a trimis pasa din care Iniesta a marcat golul victoriei spaniole in final editiei de anul trecut a Cupei Mondiale.

La Londra, Arsene Wenger si-a indemnat elevii sa considere ca viata merge mai departe si dupa vanzarea capitanului echipei: "Este important sa ne concentram pe obiectivele noastre si sa-i uram noroc lui Cesc, unul dintre cei mai buni jucatori ai lumii. Viata merge mai departe si vrem sa aratam ca avem dorinta si forta necesara pentru a depasi aceasta situatie"Wenger a mai declarat in cadrul conferitței de presa dinaintea meciului cu Udinese din preliminariile Ligii Campionilor ca formatia pe care o conduce nu l-a cedat pe Fabregas cu usurinta: "Ne-am zbatut ca sa-l pastram, dar pana la urma a trebuit sa respectam dorinta jucatorului".

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu