marți, 18 ianuarie 2011

Barcelona bate record dupa record!

Ultima etapa a turului de campionat in Spania a decis titlul de „campioana de iarna”, care a revenit pentru al treilea an consecutiv Barcelonei. De aceasta data, catalanii au stabilit si doua noi recorduri in Primera Division, terminand prima parte a sezonului cu 52 de puncte si 17 victorii din 19 meciuri.



„Sa adunam 52 de puncte in 19 meciuri, e un miracol!”, a declarat Andoni Zubizarreta, directorul tehnic al catalanilor. Precedentul record de succese in tur apartinea lui Real Madrid, 16, din sezonul 1960-1961. Cel al punctelor, fusese stabilit tot de catalani, in primul sezon cu Guardiola pe banca, 49.
Pep Guardiola a terminat in postura de campion de iarna in fiecare sezon ca antrenor al Barcei si pana acum n-a pierdut titlul la final.
Rezultatul de duminica, 4-1 cu Malaga, a mai adus un record, 28 de partide consecutive fara infrangere pentru echipa de pe Nou Camp.


Un record, absolut inedit, a stabilit si David Villa. Adus vara trecuta de la Valencia, atacantul a inscris o dubla contra Malagai, ajungand la cota 14 in campionat. Si e al 9-lea sezon consecutiv cand marcheaza 14 goluri in prima jumatate a sezonului, indiferent de echipa la care a evoluat.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu