duminică, 11 septembrie 2011

Ronaldo poate deveni legendar! Lusitanul e la numai 180 de minute de a dobora un record vechi de 64 de ani!

Cristiano Ronaldo bate record dupa record de la venirea sa la Real Madrid, iar spaniolii sunt uimiti de eficienta starului portughez. In fata sa sta un record vechi de 64 de ani, despre care ibericii nu credeau ca va mai exista cineva care sa se apropie de o asemenea performanta.


Este vorba de un record detinut de legendarul jucator al lui Athletic Bilbao, Telmo Zarra, care in sezonul 1946-1947 a reusit sa marcheze 20 de goluri in sapte etape consecutive din Primeera Division. Pare un vis, insa aceasta performanta a fost aproape uitata pana la venirea lui Ronaldo.


Sezonul a debutat fulminant pentru portughez, care a reusit sa marcheze trei goluri in partida cu Zaragoza, iar in acest moment Cristiano Ronaldo are 14 goluri marcate in ultimele cinci jocuri disputate in Primera Division. Chiar daca mai are de marcat inca sase goluri in urmatoarele doua partide pentru a egala recordul lui Zarra, spaniolii de la Marca spun ca starul lui Real e capabil de orice, mai ales ca adversarii madrilenilor sunt Getafe si Levante. 


Ronaldo este primul si singurul jucator din Primera Divizion care a reusit sa marcheze mai mult de 40 de goluri intr-un singur sezon, reusind in stagiunea precedenta sa inscrie 41 de goluri. Aceasta performanta i-a adus portughezului "Gheata de Aur", devenin si singurul jucator care a obtinut acest trofeu de doua ori, in campionate diferite.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu