sâmbătă, 24 septembrie 2011

Pericol pentru Barcelona! Guardiola cauta solutii pentru al opri pe Falcao!


Dupa 2-2 la Valencia, fisurile din asezarea 3-4-3 a catalanilor au devenit vizibile. Depasita deseori pe flancuri, Barcelona ar putea reveni la o asezare cu patru fundasi. Trupa blau­grana nu isi mai permite ezitari in defensiva, unde golgheterul oaspetiloor, Falcao, ar putea face ravagii.


Primul care a subliniat deficientele asezarii cu trei fundasi centrali a fost Xavi: "Sistemul 3-4-3 ni se potriveste, dar necesita mult efort pe faza defensiva din partea tuturor jucatorilor. Cu patru fundasi suntem mai siguri. Iar cu Fabregas la mijloc, simt ca si jocul meu se imbunatateste"
Drept urmare, chiar daca nu este sigur ca-l va avea la dispozitie pe Pique, Guardiola ar putea reveni la clasicul 4-3-3, care a adus atatea trofee pe "Camp Nou". Antrenorului catalan ii va lipsi si Ibrahim Affelay, care va sta din nou sase luni pe bara din cauza unei accidentari la genunchi suferita la antrenamentul de joi. 


Un argument in plus pentru o tactica mai precauta este prezenta pe teren a columbianului Radamel Falcao, marcator a cinci goluri in primele patru etape, la fel ca si Leo Messi. Statistica pare sa spuna ca Barcelona nu va avea mari emotii in fata lui Atletico.


In ultimele patru meciuri directe de pe "Camp Nou", Atletico a incasat nu mai putin de 17 goluri, marcand doar trei. Totusi, raportul de forte s-a schimbat, madrilenii reusind o campanie de achizitii impresionanta, cu care vor sa atace podiumul din Primera.

Marii absenti din tabara Barcelonei sunt: Alexis Sanchez, Andres Iniesta, Ibrahim Affelay si Gerard Pique!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu