marți, 6 septembrie 2011

EURO 2012: intre renastere si o sarbatoare ratata!


Romania cauta un rezultat mare in fata Frantei la inaugurarea National Arena. Ribery in loc de Messi si certitudinea ca de data aceasta chiar se joaca. Primul stadion la standarde europene din Romania va fi inaugurat oficial in aceasta seara de la ora 21,30, la aproape o luna dupa ce acest eveniment ar fi trebuit sa aiba loc. Refuzul Argentinei de a mai veni la Bucuresti ii aduce Frantei ocazia de a fi partasa la taierea panglicii pe National Arena, intr-un meci-cheie din grupa D a preliminariilor Campionatului European.

Dupa ce au primit o mare lovitura, afland ca nu au voie sa sparga seminte in incinta bijuteriei arhitectonice de peste 200 milioane de euro, fanii romani sunt afectati de inca o veste proasta: retina spectatorului ar putea fi deranjata la fel ca la meciul de trista amintire cu Danemarca, din cauza gazonului deteriorat. O problema care a aparut din cauza caldurii, nicidecum a lipsei de profesionalism a organizatorilor si a celor care au instalat rulourile de iarba, insista Primaria Capitalei.

Cert este ca selectionerul francezLaurent Blanc a condus luni seara antrenamentul pe National Arena, plangandu-se ca are trei oameni incerti, din cauza accidentarilor: Samir Nasri, Patrice Evra si Cedric Carrasso. Tehnicianul a confirmat insa ca va face oricum modificari in formula de baza fata de meciul cu Albania, motivand ca Romania este un adversar cu un stil de joc diferit. Blanc a spus ca nu concepe decat un rezultat pozitiv, o victorie putand sa le aduca francezilor aproape matematic calificarea.

In schimb, o victorie a Romaniei i-ar aduce pe tricolori in lupta pentru o nesperata calificare directa la turneul final din Polonia si Ucraina, insa Victor Piturca a lasat sa se inteleaga faptul ca s-ar multumi si cu o remiza. Romanii nu i-au mai batut pe francezi de 39 de ani, de la un 2-0 intr-un amical jucat in aprilie 1972 la Bucuresti, Iordanescu si Dinu marcand atunci.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu