miercuri, 14 septembrie 2011

Video! Catalanii fac cadou o remiza! Barcelona 2-2 AC Milan!

Doua actiuni ale lui AC Milan in primul si ultimul minut au fost suficiente pentru a obtine o remiza cu FC Barcelona pe Camp Nou, scor 2-2. Pippo Inzaghi nu mai face parte din lotul rossonerilor pentru Liga Campionilor dar legendara sansa care parea sa il insoteasca la fiecare meci s-a extins de mult asupra intregii echipe.


De doua ori au intepat milanezii, la prima si ultima faza, dar a fost suficient ca sa plece de pe Camp Nou cu un rezultat mare in ciuda unui fotbal mic. Trei patrunderi in viteza ale lui Pato in primul sfert de ora, atingerile unice ale lui Seedorf si paradele portarului Abbiati sunt singurele lucruri care merita mentionate despre AC Milan, dincolo de felicitarile care se cuvin acestei echipe pentru obtinerea unui punct.


Despre Barcelona insa, sunt mai multe de spus. La trei zile de la sincopa de la San Sebastian, multipla campioana a repetat contra Milanului si scorul, si greselile dar in mare masura si partitura tehnica. Nici chiar accidentarea nu a lipsit, de aceasta data fiind randul lui Iniesta sa paraseasca prematur terenul, in minutul 39, dar in cazul sau verdictul este ceva mai bland fata de Alexis Sanchez: patru saptamani de absenta.


Nu ca ne-am permite noi sa ii dam sfaturi lui Guardiola, dar pe undeva apare un scurt circuit intre gandirea antrenorului despre joc si rezultatele din teren. La fel ca sambata la San Sebastian, Guardiola l-a vrut pe Busquets in linia de fund, de aceasta data alaturi de Mascherano. Intelegem ca poate nu era cazul sa il forteze pe Puyol in unsprezecele de start, dar probabil erau si variante mai bune.


Probabil toata lumea isi imaginase altfel jocul, dar in realitate el a inceput de la 0-1. Trecusera doar 24 de secunde cand Pato a inscris dupa o cursa solitara pe bulevardul Busquets, intr-o debandada totala a defensivei blaugrana. Pana cand Keita si Xavi au inteles cum trebuie sa coboare ca sa acopere gaurile din aparare, Pato a mai avut doua patrunderi periculoase, fiind blocat cu greu de Dani Alves in minutul 4, pentru ca Boateng sa ii iroseasca pasa de gol la capatul primului sfert de ora.


Cu 1-1 la pauza, Barcelona a iesit mai linistita de la cabine. Numarul paselor a inceput sa creasca, tesatura lor a acoperit o zona tot mai larga si jocul s-a apropiat tot mai mult de poarta lui Abbiati. 


Intrarea lui Puyol in locul lui Keita in minutul 67 a parut sa ofere si mai multa incredere Barcelonei. Aproape netulburati, catalanii au plimbat mingea cu lejeritate in jumatatea adversa si pareau sa controleze meciul cu autoritate. Totusi, faza golului din ultimul minut a parut si ea previzibila: milanezii au obtinut norocos un corner la una din putinele actiuni in jumatatea blaugrana, Seedorf a centrat si Thiago Silva a reluat cu capul in vinclu pentru 2-2.


Echipele de start!


FC Barcelona: Valdes; Alves, Mascherano, Busquets, Abidal; Keita (Puyol, m.67), Xavi, Iniesta (Cesc, m.39); Pedro, Messi, Villa (Afellay, m.84).
AC Milan: Abbiati; Abate, Nesta, Thiago Silva, Zambrotta; Van Bommel (Aquilani, m.78), Seedorf, Nocerino; Boateng (Ambrosini, m.33); Pato, Cassano (Emanuelson, m.62).


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu