miercuri, 21 septembrie 2011

Video! Fernando Torres in topul celor mai mari ratari! Cine a avut cea mai mare ocazie de gol?

Duelul incins dintre Manchester United si Chelsea din acest weekend in care s-au marcat patru goluri, a adus una dintre cele mai mari ratari din istoria Premier League. Atacantul achizitionat pentru 50 de milioane de lire sterline de la Liverpool, Fernando Torres, a fost actorul fazei hilare petrecute inainte cu sase minute de finalul partidei. “El nino” Torres a plecat de la limita offside-ului, l-a fentat cu o bicicleta pe David De Gea, dar nu a reusit sa trimita mingea intre buturile celor de la Manchester United din 7 metri!


Ratarea lui Fernando Torres in meciul cu Manchester United:





Multi microbisti s-au grabit sa catalogheze gafa starului iberic drept cea mai mare ratare din istoria fotbalului. Intre inceputurile “sportului rege” si prima partida televizata stau aproximativ 75 de ani in care golurile fabuloase, intrarile criminale sau ratarile colosale au ramas in istorie doar prin cuvintele scrise pe hartie.


Chiar si de atunci, de cand fotbalul a cunoscut o crestere fabuloasa a popularitatii, ratari similare cu cea a fostului “cormoran” s-au mai vazut. Una dintre ele l-a avut protagonist pe Ianis Zicu, intr-un meci ce avea sa se termine la egalitate, 1-1.  Fostul atacant al lui Dinamo a ramas in istoria primului esalon de la noi prin “reusita sa”.


Ianis Zicu in Dinamo Bucuresti – Farul Constanta:





Intre timp, fostul golgheter al campionatului Romaniei, s-a transferat la steaua Bulgariei, CSKA Sofia. Acolo, Zicu putea deveni coleg cu atacantul portughez Rui Miguel, dar jucatorul crescut de Academica a parasit gruparea din capitala Bulgariei in 2010. Cum a devenit acest Rui Miguel celebru?


Rui Miguel in CSKA Sofia – Cliftonville:




Ne intoarcem la Dinamo, dar de aceasta data la Dinamo Zagreb, formatie campioana a Croatiei de 13 ori. Ei nu il au pe Zicu, dar il au pe Ilija Sivonjic. Atacantul nascut in fosta republica Iugoslavia a reusit peroformanta de a rata intalnirea cu balonul aflat la o distanta de 7,5 cm de linia portii adeverse. La fel, ca si in cazul dinamovistilor din Bucuresti, partida s-a incheiat cu scorul de 1-1.


Ilija Sivonjic in Dinamo Zagreb – Cibalia Vinkovici:





Rocky Baptiste poate fi oricand subiectul unui studiu. Rocky poate trimite mingea pe langa poarta din 30 de cm, dar la fel de bine poate prelua mingea pe piept la 30 de m de poarta adversa, inainte sa trimita un trasor imparabil la coltul lung. Ajuns la 38 de ani, Rocky Baptiste ramane o ciudatenie a fotbalului.


Rocky Baptiste in Harrow Borough – Waltham Abbey:





Iesim din sfera fotbalistilor modesti, pentru a trece la colegul lui Fernando Torres de la nationala Spaniei. Villa “maravilla” propune o ratare din categoria “se mai intampla”, in meciul Spaniei cu Lituania, care s-a terminat 3-1 pentru iberici.


David Villa in Spania – Lituania:





Expresia “cascadorii rasului” se potriveste de minune fazei urmatoare. Trei gafe s-au adunat intr-un interval de sase secunde, la un eveniment fotbalistic organizat pe arena celor de la Coventry City.


Gafele de pe Ricoh Arena:




Meci important la Cupa Asiei pe Natiuni: Quatarul intaleste intr-un meci de calificare pentru optimile de finala, selectionata Uzbekistanului. In prelungiri, la scorul de 0-0, pustiul Khalfan Fahad trece de portarul Timur Juraev si scapa singur cu poarta gol-goluta. Insa, in loc sa devina eroul tarii sale, Fahad va ramane in istorie pentru altceva.


Khalfan Fahad in Quatar – Uzbekistan:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu