duminică, 25 septembrie 2011

Video! Rezumat extins, Barcelona 5-0 Atletico Madrid! Hat-trick Messi!


Cu Pique refacut dupa accidentare si cu o multime de probleme in compartimentul defensiv in debutul sezonului, te-ai fi putut astepta ca Pep Guardiola sa renunte pentru moment la experimentul 3-4-3, cel putin in fata noii echipe a lui Atletico Madrid, resuscitata prin transferurile lui Diego si mai ales Radamel Falcao.
 Guardiola pare insa sa aiba alte planuri in actualul sezon. Tot auzim spunandu-se ca o echipa de fotbal se construieste incepand cu o defensiva puternica, dar filozofia tehnicianului echipei blaugrana pare sa fie alta: nu conteaza daca primesti goluri, ci sa inscrii mai multe.
Guardiola nu s-a temut de Atletico, nici de hattrickul lui Falcao din etapa trecuta, si si-a asezat din nou echipa in sistemul 3-4-3. Nu doar Pique ci si Puyol au luat loc pe banca de rezerve, iar Barcelona a abordat derby-ul rundei fara vreun fundas central natural in primul unsprezece, lasand apararea in seama lui Dani Alves, Mascherano si Abidal.
Nu a fost insa un meci pentru apararea blaugrana pentru ca Atletico nu a contat aproape deloc in atac, asa cum se tot intampla de o buna bucata de vreme la deplasarile pe Camp Nou. O minge cazuta pe transversala portii lui Valdes in minutul 4 a fost singura ocazie a vizitatorilor in prima repriza, completata cu 2-3 incursiuni ofensive in partea a doua cand meciul era deja decis.
Chiar daca a plouat abundent, a fost o seara magica pe Camp Nou. Guardiola promisese la conferinta de presa ca cei care vor veni la meci vor vedea spectacol si s-a tinut de cuvant. Pasele jucatorilor sai s-au conectat mai bine decat in alte meciuri, catalanii au avut in permanenta un plus de viteza fata de adversari si meciul a curs intr-un singur sens, spre o noua manita.
Balul golurilor a fost deschis de David Villa in minutul 9, servit perfect de Xavi cu o pasa magistrala. S-a facut 2-0 la capatul primul sfert de ora, cand mingea respinsa de portarul Courtois dupa sutul lui Messi l-a lovit pe Miranda si a intrat in poarta.
Messi avea sa isi treaca in cont primul gol in minutul 26, dupa o patrundere solitara pornita de la linia de margine la care fundasii echipei vizitatoare nu au putut decat sa admire pasiv virtuozitatea celui mai bun jucator al lumii. Fabregas a fost aproape sa marcheze in minutul 41 in al cincilea meci consecutiv de campionat, dar mingea lobata superb de la mare distanta a cazut pe transversala.
Cu meciul castigat din prima jumatate de ora, Barcelona a scazut usor turatia in a doua repriza, dar asta nu i-a scutit de emotii pe vizitatori. Messi a fost din nou varful de lance al catalanilor si si-a completat hattrickul spre finalul meciului, punctand intai pentru 4-0 in minutul 78, pentru a inchide tabela in minutele de prelungiri dupa o combinatie cu David Villa.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu