sâmbătă, 10 septembrie 2011

Mourinho i-a spus NU lui Anzhi!

Cotidianul sportiv Marca pretinde ca Jose Mourinho a refuzat oferta salariala ce se ridica la 25 de milioane de euro din partea lui Anzhi Makhachkala, clubul din Caucazul de Nord care continua sa uimeasca prin cheltuielile sale extravagante pe piata transferurilor.


Clubul care evolueaza in prima liga rusa se afla in proprietatea miliardarului Suleyman Kerimov, dispus sa investeasca in fotbal o parte din averea sa, estimata la 14 miliarde de euro, pentru a transforma Anzhi Makhachkala dintr-o formatie care se chinuie sa ramana in primul esalon al Rusiei intr-o mare forta a Europei.


Conform informatiilor publicate de ziaristii spanioli, Kerimov l-ar fi ofertat pe Mourinho in luna ianuarie, de indata ce oligarhul a preluat controlul asupra lui Anzhi. Iarna trecuta era perioada in care tehnicianul portughez se afla in disputa cu fosta conducere a lui Real Madrid, in legatura cu politica de transferuri a clubului.


Intre timp, Jose Mourinho si-a rezolvat diferendul cu Real, acum avand un control mai mare asupra transferurilor, de cand a primit si un rol executiv in fruntea departamentului care se ocupa cu achizitiile. Lusitanul, care a castigat Liga Campionilor de pe banca tehnica a lui Porto (2003–04) si Inter (2009–10), are la ora actuala o influenta asupra echipei comparabila cu cea din sistemul englezesc de organizare a unui club de fotbal, in care antrenorul este si manager.


Numele acestui club, mai degraba obscur, Anzhi Makhachkala, a ajuns pe buzele multor amatori ai fotbalului international dupa ce i-a transferat pe Roberto Carlos (de la Corinthians) si Yuri Zhirkov (Chelsea), insa a capatat renumele de "Manchester City al Rusiei" abia dupa ce l-a adus in orasul de pe tarmul Marii Caspice pe Samuel Eto'o.


Atacantul camerunez in varsta de 30 de ani a fost cumparat de Anzhi din Italia, de la Inter, contra unei sume estimate la 27 de milioane de euro. In plus, jucatorul va incasa un salariu de circa 20 de milioane de euro pe durata celor trei ani de contract cu noul sau angajator.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu