marți, 11 octombrie 2011

Mingea de la EURO 2012, mai rapida decat Jabulani!



Directorul executiv al firmei Adidas a precizat ca mingea care va fi utilizata la turneul final al Campionatului European va zbura cu o viteza mai mare decat predecesoarea si va fi la fel de imprevizibila pentru portari.

"Vom face o minge mai rapida si, sa speram, vom vedea marcandu-se o multime de goluri la turneul final din Polonia si Ucraina" , a declarat Herbert Hainer, directorul executiv al firmei Adidas, in timpul unui briefing de presa desfasurat la Moscova.


Mingea cu care se va juca la Euro 2012 va suferi o"dezvoltare revolutionara" in comparatie cu faimoasa minge Jabulani, care le-a dat portarilor atat de multe batai de cap la Cupa Mondiala de anul trecut.


"Cat despre Jabulani, am subestimat cu siguranta altitudinea ridicata la care s-a disputat turneul din Africa de Sud. Cat despre reclamatiile venite de la portari, de indata ce a inceput turneul, nimeni nu a mai facut galagie, deoarece publicul savura meciurile. Iar in Liga Campionilor nu am avut nicio plangere" , a explicat Hainer.


Germanul a refuzat sa dezvaluie numele pe care il va purta mingea de la Euro 2012, acest urmand sa fie dezvaluit cu prilejul ceremoniei de tragere la sorti a grupelor, programata pentru 3 decembrie, la Kiev, marginindu-se sa afirme ca mingea va avea o sigla asociata atat cu Polonia, cat si cu Ucraina.


Hainer a incercat apoi sa joace rolul legendarei caracatite Paul, care a prevazut corect fiecare dintre meciurile Germaniei de la Cupa Mondiala 2010, oferind propriile proviziuni inainte de Euro 2012: "Cu siguranta, Spania si Germania ar trebui considerate favourite si s-ar putea intalni foarte bine in finala, cu toate ca nu m-ar deranja sa vad o finala Germania-Rusia".


Da-i si tu un nume noului Jabulani!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu