duminică, 30 octombrie 2011

Video! Real Sociedad 0-1 Real Madrid! Vezi faza prin care Ronaldo l-a infuriat pe Mourinho!



Real Madrid a invins doar cu 1-0 pe Real Sociedad, argentinianul Higuain aducand cele 3 puncte prin golul sau din minutul 9. Victoria la limita a fost suficienta pentru ca madrilenii sa treaca peste Barceloac in Primera.


Scorul ar fi putut fi mai clar in favoarea trupei lui Mourino daca portughezul Ronaldo nu şi-ar fi supraestimat calitaţile. In minutul 3 al confruntarii, Cristiano Ronaldo a incercat sa inscrie golul sezonului, printr-o rabona din colţul careului de 16 metri. Nu a reusit decat sa trimita mult peste si iroseasca o actiune de atac extrem de promitatoare.




Vezi faza prin care Ronaldo il infurie pe Mourinho:




Ce crezi ca i-a zis Mourinho lui Ronaldo la pauza?
Tu ce i-ai fi spus?

Rezumat video extins! Barcelona 5-0 Mallorca!



Barcelona a invins pe teren propriu cu 5-0 pe Real Mallorca, intr-un meci in care Messi a marcat cel mai rapid hattrick din istoria Barcelonei, '13 penalti, '21 si '30). Celelalte goluri au fost marcate de Cuenca '50 si Dani Alves '90+2.

Echipele de start:
Barcelona: Valdes, Alves, Abidal, Mascherano, Adriano; Thiago, Keita, Busquets, Villa, Messi, Cuenca

Mallorca: Aouate, Cendros, Chico Ramis, Bigas, Nsue, Joao Victor, Marti, Castro, Tissone, Alvaro

vineri, 28 octombrie 2011

"Messi e un jucator incomplet!" ...



Messi a intrat deja la cei doar 24 de ani in panoplia celor mai importanti fotbalisti din istoria sportului rege si este considerat de multi iubitori ai fotbalului drept cel mai bun jucator vazut vreodata in actiune in dreptunghiul verde.


Nu de aceeaşi parere este şi marele Pele, care considera ca argentinianul este un fotbalist incompplet. In opinia legendei braziliene, Messi nu a ajuns inca la anvergura unui jucator de super-clasa.


"Mi-ar placea sa joc alaturi de Messi, dar in opinia mea este un jucator incomplet deoarece nu stie sa loveasca mingea cu capul. De asemenea, eu am jucat fotbal 20 de ani, Messi joaca doar de cativa ani", a precizat Pele.


Fostul magician brazilian a precizat ca un singur jucator din contemporaneitate este pe placul sau.


"Cu un singur jucator mi-ar face o deosebită placere sa joc, iar acela este Neymar", a mai adaugat Pele.

3 Cupe Mondiale a castigat Pele alaturi de nationala Braziliei, in 1958, 1962, 1970

Ferguson vrea sa reconstruiasa linia de mijloc a "diavolilor"! Vezi cu ce transfer incepe!


Umiliti in ultima etapa din Premier League de rivalii de la Manchester City, scor 1-6, cei de la United pregatesc o adevarata bomba pe piata transferurilor.

Disperat ca nu a gasit un inlocuitor pe masura dupa retragerea lui Paul Scholes, Sir Alex Ferguson este gata sa plateasca 45 de milioane de euro pentru Nicolas Gaitan de la Benfica Lisabona.

Mijlocasul tocmai si-a prelungit contractul pentru inca cinci ani cu lusitanii, care i-au si dublat salariul, argentinianul castigand aproximativ 2,5 milioane de euro pe sezon dupa semnarea noii intelegeri.

Portughezii nu au reusit sa-i mareasca si clauza de reziliere a contractului, care a ramas la 45 de milioane de euro. Inter si PSG si-au manifestat interesul pentru mijlocas, iar pentru a pune mana pe Gaitan, Ferguson este gata sa plateasca clauza de reziliere.

Mai multi scouteri au spus ca Gaitan are un potential mult mai mare decat Angel di Maria, jucator vandut de Benfica celor de la Real Madrid pentru 30 de milioane de euro.

8 goluri a inscris pentru Benfica in cele 32 de prezente pe teren.

marți, 25 octombrie 2011

Batalia iernii se da pe Eden Hazard!



Vedeta lui Lille, Eden Hazard a devenit in scurt timp, unul dintre acei fotbalisti pe care orice club si l-ar dori in propria curte. Decisiv in ultimii 30 de metri, inzestrat cu un control al mingii iesit din comun, internationalul belgian este marea atractie a ferestrei de transferuri a iernii.


Din “pole position” in cursa pentru obtinerea semnaturii fotbalistului belgian se pare ca pleaca Chelsea, care ar fi pregatita sa scoata din visterie 40 de milioane de lire sterline. Se zvoneste ca atat Liverpool, Inter Milan, Manchester City sau Arsenal, cat si granzii Real Madrid si Barcelona din Spania, au luat legatura cu formatia franceza pentru micutul mijlocas ofensiv.


Jean-Michel Vandamme, directorul academiei de tineret al clublui din Lille a facut public interesul lui Chelsea pentru Hazard, dar si discutiile formale dintre cele doua mari formatii care conduc fotbalul iberic si Lille. Conform oficialului clublui din Hexagon, suma de transfer a decarului lui Lille nu poate cobori sub 40 de milioane de lire sterline.

duminică, 23 octombrie 2011

Chris Foy, dupa meciul QPR - Chelsea pe Wikipedia!


Asa arata in aceasta seara pagina Wikipedia despre arbitrul care a hotarat rezultatul din derby-ul Londrei din etapa a IX-a din Premier League, Chris Foy.
Acest arbitru o scufunda pe Chelsea si o tine pe Manchester United pe pozita a 2-a in Anglia!
CLICK AICI pentru a vedea rezumatul meciului!

Video! Queens Park Rangers 1-0 Chelsea! Londonezii au jucat in 9 oameni!

Chelsea Londra a fost invinsa, duminica, in deplasare, cu scorul de 1-0  de formatia Queens Park Rangers, in ultimul meci al etapei a IX-a a campionatului englez, informeaza The Sun.

Unicul gol al intalnirii a fost marcat de Helguson, in minutul 10, din penalty. Echipa lui Andre Villas-Boas a jucat mai bine de 3 sferturi din meci in 9 oameni, Bosingwa si Drogba fiind eliminati. 
Acest esec a echivalat cu primul esec al lui Chelsea in fata unei nou-promovate dupa o pauza de 10 ani, ultimul astfel de insucces inregistrandu-se pe 14 aprilie 2001, 0-1 cu Charlton.



Lider in Premier League este Manchester City, cu 25 de puncte, urmata de Manchester United, cu 20 de puncte, si Chelsea Londra, cu 19 puncte.

VIDEO! 6, vine City! Cetatenii au umilito pe Manchester United pe Old Trafford!


Meci nebun in etapa a noua din Premier League. Pe Old Trafford a sosit liderul clasamentului, Manchester City. Derbiul orasului se disputa intre cele mai in forma echipe ale debutului de sezon si o victorie putea arăaa cine este seful. Prima repriza a fost una mai degraba anosta, fara prea multe ocazii de gol, singurul moment important fiind reprezentat de golul lui Mario Balotelli.

Imediat dupa pauza, a venit eliminarea lui Evans si lucrurile au inceput sa se complice pentru "Diavolii Rosii". Atacantul italian a reusit dubla si Sergio Aguero a dus scorul la 3-0 pentru oaspeti. Atunci orgoliul ranit al trupei lui Sir Alex Ferguson si-a spus cuvantul si Fletcher a reusit un gol superb, dupa care gazdele au incercat mai mult, dar au fost pedepsite.

Nu mai putin de trei goluri au mai marcat elevii lui Roberto Mancini in ultimele minute ale partidei, dubla Edin Dzeko si David Silva, si astfel Arsenal s-a simtit cumva razbunata, dupa infrangerea cu 2-8 de pe aceeasi arena. In urma acestui esec devastator, Ferguson a declarat ca nu a mai trecut printr-o asemenea partida din momentul in care a venit la carma lui United.

"Este cea mai proasta zi a noastra. Cel mai slab rezultat din intreaga mea cariera. Nici ca jucator nu cred ca am pierdut cu 6-1. Nu pot sa cred ca aceasta este rezultatul final. Primul gol a fost o lovitura, dar puteam intoarce rezultatul. Eliminarea ne-a fost fatala. Am atacat si la 4-1, in loc sa ne gandim si la proportiile scorului.


Ne prindeau pe contraatac trei contra doi. A fost un fotbal nebun", a recunoscut Fergie, care s-a referit si la niste jucatori cheie: "Credeam ca la experienra pe care o avem, Rio Ferdinand si Patrice Evra se vor apara mai mult, dar ei au urcat in atac. Cateodata trebuie sa fim realisti", a incheiat scotianul.

De partea cealalta, Mancini a ramas cu picioarele pe pamant, cu toate ca a realizat cat de important este acest succes in lupta pentru titlu.


"Nu este important ca a fost 6-1, ceea ce conteaza este ca am batut o echipa mare. Este important pentru increderea pe care o vom avea in noi. Nu este usor sa te impui pe Old Trafford. Dupa rosul primit de Evans, totul a fost mai usor, dar cred ca am evoluat foarte bine si in prima repriza. United a dominat debutul partidei, dar nu a avut ocazii cu adevarat. O respect mai mult pe United, tinand cont ca, dupa eliminare, a avut mentalitatea sa atace in continuare", a admis Mancini.

Vide! Cristiano Ronaldo face show! Malaga 0-4 Real Madrid! Hat-trick Ronaldo!



Cristiano Ronaldo a facut spectacol pe La Rosaleda in victoria clara a madrilenilor in fata echipei pregatite de fostul lor antrenor, Manuel Pellegrini. Andaluzii s-au sufocat singuri atat cu talentul lor cat si cu banii seicului Al Thani.  Cu Van Nisterlooy doar rezerva si Baptista indisponibil, Malaga a refuzat atacul in prima repriza pentru ca in repriza secunda sa incerce sa spele rusinea din debutul meciului. 


Real Madrid a inceput foarte sus meciul cu Malaga iar acest lucru s-a vazut atat in teren cat si pe tabela de marcaj. Elasticul cuplu de fundasi centrali Pepe si Sergio Ramos tinde sa devina tot mai important pentru gruparea blanco, cei doi fiind capabili sa faca un meci defensiv perfect dar si sa declanseze contraatacuri rapide si taioase printr-o pasa lunga sau printr-o iesire perfecta cu mingea la picior.


Prima parte s-a jucat practic doar in terenul gazdelor iar golul lui Gonzalo Higuain din minutul 11, a turnat plumb in ghetele elevilor lui Pellegrini. Doar Cazorla din lovitura libera l-a incercat pe Iker, inainte ca Ronaldo sa faca 2-0 dupa centrarea perfecta a lui Angel di Maria.


Cristiano Ronaldo show a continuat, iar portughezul a reusit dubla dupa o actiune personala de toata frumusetea, pentru ca inainte de pauza sa-si desavarseasca hattrickul printr-o executie asemanatoare cu un procedeu de karate. 4-0 pentru Real Madrid pe La Rosaleda, iar Los Merengues intrau la pauza cu un avantaj clar si o posesie zdrobitoare 65%. Mai mult Cristiano a fost aproape de al patrulea sau gol, dar lovitura libera executata in minutul 39 a trecut foarte putin pe langa poarta lui Ruben.


Real Madrid se impune categoric pe La Rosaleda si asteapta linistita meciul derby al rundei dintre Barcelona si Sevilla pentru a afla daca raman sau nu pe prima pozitie in Primera. Runda viitoare pentru Los Merengues urmeaza un meci pe teren propriu cu Villarreal, partida programata miercuri in etapa intermediara din Spania.

sâmbătă, 22 octombrie 2011

Barcelona 0-0 Sevilla! Catalanii pierd locul de lider!


Nu cu multi ani in urma, sistemul 4-3-3 al Barcelonei parea o nebunie in fotbalul european. 4-4-2 (in diverse desfasurari) era nu doar o moda ci mai degraba o necesitate pe continent, in timp ce in tari mai putin dezvoltate precum Romania exista inca mentalitatea sistemului 3-5-2, nascuta din obsesia ca un meci se castiga prin superioritate la mijlocul terenului. 


Faptul ca Barcelona a reusit sa isi aseze Europa la picioare in ultima decada prin sistemul 4-3-3 se datoreaza unui nucleu formidal de jucatori exceptionali, capabili prin viziunea paselor si viteza de executie sa desfaca in trei oameni sisteme defensive complicate.


La Barcelona, trecerea la sistemul 3-4-3 este pura evolutie a unui sistem defensiv rodat timp de o decada. Nu orice jucator se poate integra in sistemul de defensiv al Barcelonei, dar odata ce gasesti oameni potriviti (precum Mascherano) impresia generala este ca sistemul defensiv functioneaza.


Stim cu totii faptul ca filozofia Barcelonei nu se bazeaza in mod expres pe ideea de a nu primi gol ci pe atac, deci cat timp echipa castiga nu se cade sa ii criticam in vreun fel dispunerea tactica. Este evident ca in multe din meciurile pe care le joaca Barcelona NU are nevoie de patru fundasi (uneori doi sunt suficienti), deci este loc pentru cel putin un jucator de atac in plus.


Nu putem sti cum a gandit Guardiola meciul, dar impresia este ca nu l-a gandit bine. Cu un numar impresionant de pasatori decisivi in teren, Barcelona a cautat la nesfarsit pasa decisiva si nu a gasit-o, in schimbat a furnizat un numar impresionant de mingi pierdute. Lenti si previzibili, catalanii au orbecait timp de aproape 100 de minute spre gol dar nu au putut depasi nici macar de la punctul cu var apararea exemplara a Sevillei.

Arsene Wenger: "Imi doresc o remiza in derbyul orasului Manchester!"



Managerul francez Arsene Wenger a afirmat intr-un interviu acordat site-ului oficial al tunarilor ca un egal in derbyul orasului Manchester, intre cele doua echipe care arata o forma exceptionala, ar fi cel mai avantajos rezultat pentru celelalte echipe din Premier League.


"Ambele echipele sunt de urmarit. Amandoua au un start bun de sezon si sunt doua trupe solide. Nu te astepti de la ele sa piarda prea multe puncte, dar cred ca inca se poate vedea diferenta pentru City si United in Champions League. Asadar, toata lumea va pierde puncte. E prea devreme pentru a spune ca meciul de duminica e decisiv, e incredibil cat de repede unii oameni trag concluzii.


Sa nu uitam ca s-au jucat opt meciuri si ca urmeaza altele 30. Niciodata campionatul nu s-a decis dupa noua etape. Va fi un meci interesant de vazut, dar indiferent de ce s-ar intampla in acest meci, campionatul se va disputa. Pentru toti cei neimplicati in acest derby, cel mai interesant rezultat este o remiza.", a declarat antrenorul lui Arsenal.

vineri, 21 octombrie 2011

FM 2012, lansat OFICIAL! Toate detaliile si un cod de discount! Cei mai talentati pusti romani si cel mai bun jucator din Liga I !



Football Manager 2012 a fost astazi lansat in Romania, spre bucuria miilor de fani care au asteptat cu nerabdare noua versiune. Editia 2012 surprinde placut din multe puncte de vedere, inginerii de la SEGA aducand noutati la partea grafica, la transferuri sau analiza meciurilor.


Transferuri si contracte - au aparut modificari importante la acest capitol, reglementari contractuale mai aproape de realitate la nivelul juniorilor si amatorilor, au fost incluse bonusuri de loialitate. De asemenea, au fost aduse imbunatatiri si la centrul de negocierle ale contractele, care va ofera astfel posibilitatea sa gestionati mai bine angajamentele jucatorilor care vor bani multi.


Scouting - inginerii de la SEGA au umblat si la acest capitol. Acum veti avea parte de rapoarte mult mai detaliate si aproape de realitate atat in ceea ce priveste jucatorii, cat si adversarii pe care ii veti intalni. Rapoartele vor include detalii de ordin tactic si tehnic, informatii despre cei mai periculosi jucatori din tabara adversa si cam tot ce este necesar unui adevarat antrenor de fotbal pentru a pregati urmatorul meci.


Partea grafica 3D - au aparut noi stadioane, care se apropie mai mult de cele reale, in comparatie cu editiile trecute ale jocului, cand impresia generala era ca arenele au fost desenate pe genunchi. Au fost introduse si unghiuri noi din care poti urmari meciul - "Behind Goal" si "Director Cam", care iti permit sa observi mai bine detaliile jocului.


Managerul - si aici au aparut cateva modificari. De-a lungul carierei poti dobandi mai multe cetatenii, te poti muta in orice tara doresti.


Tonul conversatiei cu jucatorii - s-a trecut la urmatorul nivel, au fost adaugate noi modalitati de a dialoga cu echipa. Isi poti alege un ton calm, unul ferm sau unul prietenesc. Sunt disponibile 6 tipuri de tonuri prin care poti vorbi cu echipa, fiecare insotita de mejase adecvate.


Interfata - au aparut mai multe modificari, noi filtre si ecrane tactice, care usureaza intr-o anumita masura misiunea jucatorului.


Cateva sugestii pentru Romania:


Am pregatit cateva ponturi pentru cei care aleg sa-si desfasoare cariera in Liga I sau cei care isi doresc romani in echipa. Mai jos aveti cei mau talentati pusti care evolueaza in Romania, cei mai buni romani din fotbalul international, dar si cei mai tari jucatori din campionatul intern.


Cei mai buni tineri jucatori din Romania: Sergiu Bus (18 ani, atacant, CFR Cluj - imprumutat la FCM Targu Mures), Nicolae Stanciu (18 ani, mijlocas, FC Vaslui), Tiberiu Serediuc (19 ani, atacant, CS Otopeni)


Cel mai bun jucator din Liga I: Wesley (FC Vaslui)


Cei mai buni romani din fotbalul international, care au cel mai mare potential: Gabriel Torje (Udinese, mijlocas ofensiv), Laurentiu Branescu (portar, Juventus), Radu Stefan (fundas, Lazio), Fabian Himcinschi (Empoli).


De la Steaua, tanarul care poate creste cel mai mult este Ionut Nastasie, mijlocas dreapta, cel care a fost vedeta Romaniei si la Campionatul European sub 19 ani, din aceasta vara.


Pretul de achizitie pentru FM 2012 este de 159,99 lei.


Jocul poate fi descarcat online, de pe Steam, creatorii oferind un discount la cumparare. Nu trebuie decat sa introduceti AICI codul yDbhT, iar jocul va putea fi achizitionat la pretul promotional de 26,99 de lire sterline.


Cei de la SEGA au intocmit si o lista a celor mai promitatori tineri fotbalisti. Numai doi romani sunt prezenti pe aceasta lista: Laurentiu Branescu (Juventus) si Fabian Himcinschi (Empoli), dar si Lacina Traore (Kuban). Acestia se alatura unor nume deja mari precum: Eden Hazard, Douglas Costa, Neymar sau Gotze.


Video! Maccabi Haifa "demoleaza" Steaua Bucuresti! Vezi golurile marcate!



Steaua a suferit aseara cea mai mare umilinta din ultimii 14 ani, infrangerea cu Maccabi Haifa fiind al doilea cel mai mare esec din istoria clubului in competitiile europene.


Fundasul Novak Martinovic a fost extrem de afectat de rezultatul din Israel, sarbul izbucnind chiar in plans in momentul interviului de dupa meci.


"5-0. Asta a fost realitatea din teren. Niciodata nu am primit 5 goluri, nici la antrenamente. Le-am spus colegilor ca e rusine mare rezultatul asta. Am pierdut trei puncte, dar mergem mai departe. Inca avem sanse sa batem acolo si pe Larnaca. 
Mai avem sanse...dar cand pierzi cu 5-0 nu mai poti gandi pozitiv. Am avut mare incredere in echipa asta. Am si in continuare, dar speram la o victorie in seara asta. Cand pierzi cu 5-0... suntem praf... incredibil...penibil!", a declarat Martinovic.

marți, 18 octombrie 2011

Juventus nu-l mai vrea pe Del Piero!



Contractul pe care il are Alessandro Del Piero cu Juventus expira la finalul acestui an si nu prea sunt sanse ca el sa mai fie prelungit si pentru stagiunea 2012-2013. Atacantul in varsta de 36 de ani a declarat in nenumarate randuri ca nu va evolua pentru un alt club italian atunci cand isi va termina intelegerea cu bianconerii si ne putem astepta ca Il Capitano sa isi agate ghetele in cui.


"Unica legatura dintre vechiul si noul Juventus este capitanul nostru, Alessandro Del Piero. A vrut sa mai ramana alaturi de noi inca un an si aceasta este ultima stagiune in tricoul juventin" , a recunoscut Andrea Agnelli.


Del Piero a ajuns la Juventus de la Padova, in 1993, si a strans 650 de prezente in prima echips a lui Juve. A triumfat de cinci ori in Serie A di o dats in Liga Campionilor, in 1996 impotriva lui Ajax, dups executarea loviturilor de pedeapsa. Del Piero a marcat 205 goluri numai in campionat si a facut parte din echipa care s-a impus in Cizma si in 2005 si 2006, titluri retrase in urma scandalului Calciopoli, in urma caruia piemontezii au fost retrogradati. 


Alessandro a ramas alaturi de Camoranesi, Nedved sau Buffon si in Serie B si a pus umarul la promovarea imediata a echipei. In cupele europene, varful a marcat 53 de goluri, iar pentru Squadra Azzurra a strans 27 de reusite in 91 de selectii, devenind campion mondial in 2006.

Avancronica meciului Otelul Galati – Manchester United!



Manchester United se afla in cautarea primei victorii din faza grupelor Champions League, iar oamenii lui Sir Alex Ferguson vin in Romania cu misiunea clara de a indrepta situatia din clasament, unde Basel si Benfica se afla in acest moment pe primele doua locuri. Pentru campioana Angliei nimic altceva decat cele trei puncte poate fi conceput in aceasta seara, pe stadionul National Arena, intr-o ocazie unica de a-i vedea la lucru de la fata locului pe “Diavolii Rosii”.


In ciuda diferentei imense de valoare si experienta, managerul scotian Sir Alex Ferguson a demonstrat ca nu subestimeaza echipa campioana a Romaniei, astfel ca dupa ultimul meci din campionat, incheiat la egalitate cu Liverpool, scor 1-1, foarte probabil vor reveni pe teren inca din primul minut jucatori precum Wayne Rooney, Javier Hernandez, Anderson si Michael Carrick, ramasi initial pe banca de rezerve in confruntarea de pe Anfield. 


O alta revenire importanta in tabara lui United este cea a capitanului Nemanja Vidic, care insa va trebui sa suplineasca indisponibilitatea lui Rio Ferdinand, ramas in Anglia. Pentru Otelul este cu siguranta cel mai important si prestigios meci din istorie, o istorie care pana acum consemneaza o victorie obtinuta cu Juventus Torino in Cupa UEFA, in septembrie 1988, partida castigata de galateni cu 1-0 pe stadionul “Dunarea”.


Insa daca atunci duelul era unul tur-retur, iar mansa din Italia a fost o simpla formalitate pentru torinezi (5-0), de aceasta data formatia romana se prezinta pe teren in circumstante mult mai putin favorabile: cu doua infrangeri in primele doua partide si o echipa a lui Manchester United care este obligata sa obtina sase puncte din dubla cu galatenii.


Din punct de vedere statistic, ultima data cand United nu a reusit sa castiga nicinul dintre primele doua meciuri din faza grupelor Champions League s-a intamplat in stagiunea 1998/99 cand pana la urma “Diavolii” si-au adjudecat primul trofeu in aceasta competitie sub comanda lui Sir Alex. 


Atunci, la fel ca acum, United a remizat in primele doua meciuri, inclusiv cu un rezultat de 3-3 cu FC Barcelona, acelasi scor care in acest sezon s-a inregistrat in confruntarea cu FC Basel pe Old Trafford. In speranta ca istoria se va repeta pana la capat..


Daca galatenii vor inscrie macar o singura data in poarta "diavolilor sa fie multumiti!

Echipele probabile:
Otelul Galati: Grahovac, Skubic, Perendija, Costin, Salageanu, Antal, Filip, Ibeh, Giurgiu, Bus, Pena
Manchester United: De Gea, Fabio, Smalling, Vidic, Evra, Valencia, Carrick, Anderson, Young, Rooney, Hernandez
Arbitru: Felix Brych (Germania)
Asistenti: T.Schiffner, M.Borsch (Germania)
Asistenti aditionali: C.Dingert, T.Welz (Germania)
Arbitru de rezerva: Peter Gagelmann (Germania)
Meciul Otelul Galati – Manchester United va incepe la ora 21:45 si va fi transmis in direct pe TVR1.

duminică, 16 octombrie 2011

Chelsea ofera 2 milioane de lire pentru un pusti de numai 14 ani!



Dupa ce in iarna l-a cumparat pe Fernando Torres pentru 57 de milioane de euro, clubul de pe Stamford Bridge este pe punctul sa faca un transfer care va dobori recordul pentru un jucator de 14 ani.


Tabloidul britanic Daily Mail a dezvaluit faptul ca Chelsea s-a inteles cu formatia Milton Keynes Dons pentru o suma de transfer in valoare de doua milioane de lire sterline pentru Oluwaseyi Ojo, starleta echipei de tineret a clubului din liga a treia engleza.


Ojo, care a implinit 14 ani in luna iunie, evolueaza deja in nationala U-16 a Angliei, iar cotidianul de mai sus a amintit pretinde ca Chelsea a licitat pentru tanarul mijlocas de culoare chiar in timpul meciului de miercuri, dintre selectionata de juniori a Angliei si cea similara a Irlandei de Nord.


Ojo si-a facut aparitia in meci in repriza a doua si, in decurs de doua minute de la aparitia sa pe teren, a furnizat o pasa de gol pentru varful Mason Bennett (15 ani) de la Derby County, ajutand Anglia sa se impuna cu 3-1.


In conditiile in care mijlocasul era urmarit de cautatorii de talente ai mai multor cluburi de top, Chelsea a simtit de cuviinta sa actioneze fara intarziere, formuland nu mai putin de trei oferte chiar in timpul meciului.


Pana la fluierul final al partidei, Chelsea a ajuns la un acord cu cei de la MK Dons, care vor incasa in prima faza 1,7 milioane de euro si eventual inca 600.000 de euro conform clauzelor de performanta.


Chelsea s-a grabit sa il transfere dupa ce a aflat ca pe urmele jucatorului mai erau Manchester United, Liverpool, Arsenal si Manchester City.


Asa da trasnferuri domnule Abramovic, nu milioane aruncate pe nume si fotbal nimic!

Rezumat video extins! Liverpool 1-1 Manchester United! Ferguson adus cu picioarele pe pamant de catre cormorani!



Dupa trei infrangeri consecutive pe Anfield, Ferguson a mers pe cartea sigurantei si a aliniat o echipa eminamente defensiva, cu nu mai putin de 6 jucatori schimbati fata de ultimul meci, cel impotriva lui Stoke. Au surprins absentele lui Rooney, Nani si Chicharito Hernandez din unsprezecele de start al Diavolilor, fiind evidenta preocuparea lui Ferguson de a inchide culoarele spre poarta lui De Gea.


De partea cealalta, King Kenny a facut o singura modificare fata de meciul din primavara cu United, titularizandu-l in premiera in acest sezon pe Steven Gerrard in dauna lui Andy Carroll, ramas pe banca.

Rezumat video! Real Madrid 4-1 Betis Sevilla! Hattrick Higuain!



Gonzalo Higuain a reusit sa inscrie de trei ori in poarta excelentului Casto iar Kaka a marcat un supergol in victoria obtinuta de Real Madrid pe teren propriu, 4-1 cu Betis Sevilla.


Madrid, Madrid, Madrid!

Rezumat video! Manchester City 4-1 Aston Villa! Balotelli inscrie un super gol!



Manchester City continua spectacolul in Premier League. Elevii lui Roberto Mancini au egalat recordul detinut de Arsenal care reusise in opt etape de Premier League sa marcheze 27 de goluri. Gruparea pregatita de fostul tehnician al lui Inter este lider in Premier League si isi depune serios candidatura la titlu in acest sezon printr-un joc tot mai convingator.


Mario Balotelli a deschis scorul printr-o executie splendida, pentru ca Adam Johnson sa faca 2-0 in minutul 47. Belgianul Vincent Kompany a ridicat tribunele in aer marcand pentru 3-0 in urma unei lovituri de cap, dar oaspetii au redus din diferenta prin Warnock in urma unei neintelegeri in careul lui City. 

James Milner a inchis insa tabela in minutul 72, internationalul englez catapultand mingea de la 22 de metri direct in vinclul portii celor de la Villa.

marți, 11 octombrie 2011

Bojan Krkic: "Nu ma mai intorc la Barcelona cat timp Guardiola este antrenor!"



Vizitat de realizatorul emisiunii El Convidad de la postul de televiziune catalan TV3, fostul numar 9 al Barcelonei, Bojan Krkic, a explicat ca motivul pentru care a ales sa paraseasca in aceasta vara Camp Nou este lipsa de sustinere din partea antrenorului Pep Guardiola.


Tanarul atacant transferat la AS Roma spune ca decizia de a parasi gruparea blaugrana imediat dupa finala Ligii Campionilor in care nu a evoluat deloc, fiind convins ca in ochii tehnicianului este invizibil in ciuda faptului ca a dat totul la antrenamente.


"Stiam ca nu voi fi titular in finala, dar chiar si la 3-1 antrenorul nu m-a bagat in seama. Am inteles in acel moment ca nu fac parte din planurile sale", a explicat jucatorul.


Intrebat despre posibilitatea de a se intoarce la Barcelona, Bojan spune ca nu vede acest lucru realizabil cat timp Guardiola ramane pe banca tehnica a echipei.


"Nu cred ca ar fi o optiune buna pentru mine. Nu pot avea incredere in el si, chiar daca ma va chema inapoi la sfarsitul sezonului, voi raspunde negativ. De fiecare data cand am incercat sa vorbesc cu el nu mi-am gasit cuvintele. Aveam atat de multe pe suflet ca nu am stiut cum sa exprim tot ce simteam. Una este sa nu joci, dar alta este sa nu te simti parte din grup. Oricat de mult m-am straduit, pentru Guardiola am ramas invizibil", s-a confesat tanarul atacant.


"Mi-am luat la revedere de la toti cei de la club care au fost buni cu mine. Cu Pep nu am discutat la plecare si nici el nu m-a cautat toata vara. Ca fan recunosc ca Pep este cel mai potrivit antrenor pentru club, dar ca jucator consider ca am avut ghinionul sa nu intru in planurile sale".


La 21 de ani, Bojan Krkic a parasit FC Barcelona in aceasta vara cu un palmares impresionant: trei titluri in Spania, doua trofee UEFA Champions League, doua Supercupe ale Spaniei, o cupa a Spaniei, o supercupa a Europei si un Mondial al cluburilor.


Guardiola stie sa lucreze numai cu jucatori mari precum Fabregas, Messi, David Villa si multi altii, el nu stie sa ajute tinerii promitatori! Oricine ar putea antrena o echipa mare ca Barcelona, jucatorii stiu singuri ce trebuie sa faca.
Pep e mai mult de umplutura pe banca!

Mingea de la EURO 2012, mai rapida decat Jabulani!



Directorul executiv al firmei Adidas a precizat ca mingea care va fi utilizata la turneul final al Campionatului European va zbura cu o viteza mai mare decat predecesoarea si va fi la fel de imprevizibila pentru portari.

"Vom face o minge mai rapida si, sa speram, vom vedea marcandu-se o multime de goluri la turneul final din Polonia si Ucraina" , a declarat Herbert Hainer, directorul executiv al firmei Adidas, in timpul unui briefing de presa desfasurat la Moscova.


Mingea cu care se va juca la Euro 2012 va suferi o"dezvoltare revolutionara" in comparatie cu faimoasa minge Jabulani, care le-a dat portarilor atat de multe batai de cap la Cupa Mondiala de anul trecut.


"Cat despre Jabulani, am subestimat cu siguranta altitudinea ridicata la care s-a disputat turneul din Africa de Sud. Cat despre reclamatiile venite de la portari, de indata ce a inceput turneul, nimeni nu a mai facut galagie, deoarece publicul savura meciurile. Iar in Liga Campionilor nu am avut nicio plangere" , a explicat Hainer.


Germanul a refuzat sa dezvaluie numele pe care il va purta mingea de la Euro 2012, acest urmand sa fie dezvaluit cu prilejul ceremoniei de tragere la sorti a grupelor, programata pentru 3 decembrie, la Kiev, marginindu-se sa afirme ca mingea va avea o sigla asociata atat cu Polonia, cat si cu Ucraina.


Hainer a incercat apoi sa joace rolul legendarei caracatite Paul, care a prevazut corect fiecare dintre meciurile Germaniei de la Cupa Mondiala 2010, oferind propriile proviziuni inainte de Euro 2012: "Cu siguranta, Spania si Germania ar trebui considerate favourite si s-ar putea intalni foarte bine in finala, cu toate ca nu m-ar deranja sa vad o finala Germania-Rusia".


Da-i si tu un nume noului Jabulani!

luni, 10 octombrie 2011

Juan Mata este multumit de inceputul sau la Chelsea!



Aflat in cantonament cu nationala Spaniei, Juan Mata a discutat despre excelentul sau inceput la Chelsea si a preconizat ca Fernando Torres va reveni foarte curand la forma lui obisnuita si se va impuna ca unul dintre oamenii de baza ai clubului de pe Stamford Bridge.


Cei doi jucatori spanioli au avut debuturi diferite in ceea ce priveste cariera lor la Londra si inclusiv in prezent trec prin momente diverse, cu Mata protagonist atat la nationala, in cel mai recent meci, castigat cu 2-0 in Cehia, cat si in tricoul formatiei "Blues", pentru care a marcat de doua ori in primele sapte aparitii.


In contrast, Torres nu a reusit pana acum sa confirme asteptarile puse in el de fanii londonezi, mai ales dupa cele peste 50 milioane euro platite de Chelsea pentru transferul sau, marcand doar trei goluri in 26 de partide.


"In aceasta vara am facut un pas foarte important pentru cariera mea prin mutarea la Chelsea " a declarat Mata cotidianului spaniol AS.


"Si adevarul este ca totul a mers bine pana acum, ma simt confortabil si increzator. Torres a facut ceea ce i-a cerut antrenorul si a jucat bine. Golurile sunt intr-adevar criteriul principal de evaluare al unui atacant, insa acestea vor veni in curand. Torres este un jucator extraordinar si o persoana extraordinara." a incheiat Mata.

Puyol: "Recunosc ca m-am gandit la retragere!"



Invitat la emisiunea En la red de Monica de la postul de televiziune catalan Antena3Carles Puyol a vorbit despre problemele medicale din ultimul an si despre posibilitatea de a se retrage din fotbal.


"Au fost opt luni de suferinta" ,a explicat capitanul Barcelonei. "Le-am depasit foarte greu, fiindca nu vedeam nicio solutie: mi-am pierdut forta din genunchi, nu puteam sa alerg nici 10 metri si in mod evident mi-am pus problema ca as putea fi obligat sa ma retrag din fotbal".


Intrebat care a fost cel mai important gol marcat in cariera, Puyol s-a referit la reusita din semifinalele Campionatului Mondial 2010 contra Germaniei si la golul de 2-1 marcat pe Santiago Bernabeu in victoria cu 6-2 a Barcelonei.

Tom Cleverley si-a prelungit contractul cu Manchester United pana in 2015!



Tom Cleverley, a carui dedicatie si plasament pe teren l-au promovat in primul unsprezece al lui United in acest debut de sezon a acceptat sa-si prelungeasca acordul cu campioana in exercitiu a Angliei pentru inca patru ani.



"Tom este una dintre cele mai promitatoare talente din fotbalul englez. Pentru un tanar fotbalist, are o buna stiinta a jocului, care, impreuna cu energia si abilitatea sa, dau un jucator cu un viitor excelent" , a declarat managerul lui United, Alex Ferguson, pe website-ul oficial al clubului din Manchester.
Cat despre reinnoirea contractului sau, Ferguson a precizat: "Este modul lui United de a-i incuraja pe tinerii nostri jucatorii sa-si faca simtita prezenta in prima echipa, iar Tom a prins aceasta sansa cu ambele maini".


Cleverley a aratat ca poate fi un inlocuitor pe termen lung al lui Paul Scholes, care s-a retras la sfarsitul sezonului trecut, dupa ce a pus umarut la cel de-al 19-lea titlu national din istoria lui United, un record in liga engleza.


"A fost un start de sezon fantastic pentru mine, intrand in prima echipa si obtinand o convocare la nationala Angliei" , a declarat Cleverley.


"Dupa ce am crescut la acest club, mi-ar placea sa am o contributie la castigarea mai multor trofee pentru United. Avem o echipa de mare talent si abia astept sa joc din nou" , a explicat tanarul englez, care s-a accidentat la ligamentele gleznei in urma cu o luna, iar de atunci sta pe tusa.


United, care sambata va juca pe terenul aprigei rivale Liverpool, ocupa primul loc in clasament, la diferenta de golaveraj fata de concitadina Manchester City.

Liverpool il doreste pe Luuk de Jong! Vezi cat ofera!



Ne aflam in luna octombrie dar zvonurile referitoare la transferuri sunt permanente, mai ales la un club ca Liverpool cu o echipa in plina reformare. Cu 7 goluri inscrise in 8 meciuri pentru FC Twente, Luuk de Jong a atras imediat atentia marilor cluburi ale Europei printre care se afla si echipa condusa de Kenny Dalglish. The Guardian sustine ca Liverpool pregateste o oferta de 10 milioane de lire in ianuarie pentru a-l transfera pe atacantul in varsta de 21 de ani.


Forma lui de Jong l-a propulsat si in nationala mare a Olandei, unde a fost chemat pentru prima data de Burt van Marwijk in februarie. Pana in acest moment atacantul a bifat trei aparitii in tricoul portocalei mecanice, reusind sa marcheze si primul sau gol in victoria cu Finlanda, scor 2-0.


Interesul cormoranilor pentru un nou atacant ne arata faptul ca scotianul de pe banca lui Liverpool nu este multumit de evolutiile lui Carroll care a reusit sa marcheze doar un singur gol in acest sezon, impotriva rivalilor de la Everton.