marți, 18 octombrie 2011

Avancronica meciului Otelul Galati – Manchester United!



Manchester United se afla in cautarea primei victorii din faza grupelor Champions League, iar oamenii lui Sir Alex Ferguson vin in Romania cu misiunea clara de a indrepta situatia din clasament, unde Basel si Benfica se afla in acest moment pe primele doua locuri. Pentru campioana Angliei nimic altceva decat cele trei puncte poate fi conceput in aceasta seara, pe stadionul National Arena, intr-o ocazie unica de a-i vedea la lucru de la fata locului pe “Diavolii Rosii”.


In ciuda diferentei imense de valoare si experienta, managerul scotian Sir Alex Ferguson a demonstrat ca nu subestimeaza echipa campioana a Romaniei, astfel ca dupa ultimul meci din campionat, incheiat la egalitate cu Liverpool, scor 1-1, foarte probabil vor reveni pe teren inca din primul minut jucatori precum Wayne Rooney, Javier Hernandez, Anderson si Michael Carrick, ramasi initial pe banca de rezerve in confruntarea de pe Anfield. 


O alta revenire importanta in tabara lui United este cea a capitanului Nemanja Vidic, care insa va trebui sa suplineasca indisponibilitatea lui Rio Ferdinand, ramas in Anglia. Pentru Otelul este cu siguranta cel mai important si prestigios meci din istorie, o istorie care pana acum consemneaza o victorie obtinuta cu Juventus Torino in Cupa UEFA, in septembrie 1988, partida castigata de galateni cu 1-0 pe stadionul “Dunarea”.


Insa daca atunci duelul era unul tur-retur, iar mansa din Italia a fost o simpla formalitate pentru torinezi (5-0), de aceasta data formatia romana se prezinta pe teren in circumstante mult mai putin favorabile: cu doua infrangeri in primele doua partide si o echipa a lui Manchester United care este obligata sa obtina sase puncte din dubla cu galatenii.


Din punct de vedere statistic, ultima data cand United nu a reusit sa castiga nicinul dintre primele doua meciuri din faza grupelor Champions League s-a intamplat in stagiunea 1998/99 cand pana la urma “Diavolii” si-au adjudecat primul trofeu in aceasta competitie sub comanda lui Sir Alex. 


Atunci, la fel ca acum, United a remizat in primele doua meciuri, inclusiv cu un rezultat de 3-3 cu FC Barcelona, acelasi scor care in acest sezon s-a inregistrat in confruntarea cu FC Basel pe Old Trafford. In speranta ca istoria se va repeta pana la capat..


Daca galatenii vor inscrie macar o singura data in poarta "diavolilor sa fie multumiti!

Echipele probabile:
Otelul Galati: Grahovac, Skubic, Perendija, Costin, Salageanu, Antal, Filip, Ibeh, Giurgiu, Bus, Pena
Manchester United: De Gea, Fabio, Smalling, Vidic, Evra, Valencia, Carrick, Anderson, Young, Rooney, Hernandez
Arbitru: Felix Brych (Germania)
Asistenti: T.Schiffner, M.Borsch (Germania)
Asistenti aditionali: C.Dingert, T.Welz (Germania)
Arbitru de rezerva: Peter Gagelmann (Germania)
Meciul Otelul Galati – Manchester United va incepe la ora 21:45 si va fi transmis in direct pe TVR1.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu