vineri, 7 octombrie 2011

Totul despre EURO 2012! Zece locuri disponibilie!



La exact 14 luni dupa startul campaniei de calificare la Euro 2012, doua runde de meciuri pe durata a cinci zile vor fi decisive pentru cunoastea altor echipe care isi asigura biletul pentru marele turneu de anul viitor. In etapele de la inceputul toamnei, GermaniaItaliaOlanda sSpania au castigat grupele din care fac parte, in aceeasi situatie urmand sa se gaseasca vineri noaptea sau miercuri alte cinci echipe reprezentative. 


Tot atunci, un bilet pentru CE din Polonia si Ucraina va obtine si cea mai bine clasata nationala de pe locul secund, in timp ce restul ocupentelor pozitiei a doua vor juca baraje pentru adjudecarea ultimelor patru locuri disponibile.


Iata cum arata situatia in fiecare grupa si unele scenarii posibile:


Grupa A


Germania este deja calificata, cu o linie de clasament impresionanta 8 vitorii in 8 meciuri, iar pe locul secund se bat Turcia si Belgia. Nationala lui Guus Hiddink are 2 puncte avans fata de belgieni, dar intalneste Germania, in timp ce contracandidata ar trebui sa nu se incurce in deplasarea din Kazahstan. In ultima etapa, Turcia joaca tot acasa cu Azerbaidjan, iar Belgia in deplasare cu nemtii, astfel ca turcii ar putea fi multumiti si cu o remiza vineri, in conditiile in care au avantaj direct fata de Belgia la egalitate de puncte.


Grupa B
Patru echipe au inca sanse sa castige grupa: Rusia (17 puncte), Irlanda (15), Armenia si Slovacia (cate 14). Irlanda nu se va impiedica, in mod normal de Andorra, dar duelul cu Armenia de miercuri va fi decisiv. La fel si partida dintre slovaci si rusi de la Zilina. Daca oaspetii vor castiga, Rusia e ca si calificata, avnd cu Andorra in ultima etapa.
Grupa C
Italia lui Cesare Prandelli nu mai poate pierde primul loc, in timp ce pentru pozitia de baraj se bat Serbia, Estonia, Slovenia si chiar si Irlanda de Nord. Daca sarbii trec de italieni la Belgrad, avand si un meci mai putin decat estonieni si sloveni, vor aconta locul secund, altfel sentinta se va da miercuri, probabil la Maribor, unde Slovenia va intalni Serbia.
Grupa D
Euro 2012 - FOTBAL
Romania mai are doar sanse minuscule sa prinda locul doi, dupa ce Bosnia a scos maximum de puncte din dubla cu Belarus. Totul s-a terminat pentru tricolori daca Luxemburg nu evita infrangerea in fata echipei lui Susic, un astfel de rezultat trebuind dublat cu o victorie pe National Arena. Altfel, Franta si Bosnia vor juca finala grupei miercuri la Paris.

Grupa E
Olanda a marsaluit in aceasta grupa, unde inca poate pierde, teoretic, sefia, dar tot se va califica din postura de echipa cu cel mai bun punctaj dintre cele de pe locul secund. O remiza acasa cu Moldova este suficienta insa pentru ca vicecampionii mondiali sa trimita Suedia la baraj, presupunand ca Ungaria nu obtine printr-o minune locul secund.
Grupa F
Croatia si Grecia si-au asigurat primele doua locuri si se vor afla fata in fata vineri seara la Pireu, unde un egal amana pentru miercuri stabilirea ordinii in grupa. In acea zi, croatii evolueaza acasa cu Letonia, iar Grecia merge in vizita la Georgia. O victorie a oaspetilor la Pireu rezolva inca de vineri aceasta ecuatie. Elenii sunt totusi neinvinsi de 14 meciuri sub comanda lui Fernando Santos.
Grupa G
Dupa  un duel strans cu Muntenegru in prima parte a campaniei, Anglia s-a desprins de adversara din fostul spatiu iugoslav si isi poate rezerva biletul la turneul final cu o remiza la Podgorica. In cazul unui esec insa al echipei lui Capello, Muntenegru poate castiga grupa daca ar invinge si in Elvetia, intrucat ar depasi Anglia la criteriul meciurilor directe (a fost 0-0 pe Wembley).
Grupa H
Portugalia, Danemarca si Norvegia au toate 13 puncte, cu mentiunea ca primele doua au cate un meci mai putin. Este de asteptat ca echipa lui Ronaldo si cea daneza sa nu se impiedice de Cipru, respectiv Islanda, astfel ca duelul direct de la Copenhaga va stabili, dupa toate probabilitatile, cine castiga grupa si cine merge la baraj.
Grupa I
Spania n-a avut adversar in aceasta campanie si va juca rol de arbitru in duelul pentru locul secund dintre Cehia si Scotia, urmand sa le intalneasca pe ambele. Cehii au doua punte avantaj fata de scotieni si este posibil ca meciul lor din Lituania sa le aduca dreptul de a merge la baraj.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu