miercuri, 13 iulie 2011

El trebuia sa fie inlocuitorul lui Pep la Barcelona! Vezi de ce nu a mai ajuns!

Presedintele clubului FC Porto, Pinto da Costa, a explicat decizia tehnicianului Andre Villas-Boas de a pleca in acest an la Chelsea prin faptul ca acesta este obsedat de Jose Mourinho si a plecat de teama comparatiilor cu antrenorul formatiei Real Madrid. Potrivit presei portugheze, Pinto da Costa a citat o conversatie pe care a avut-o cu Villas-Boas, in care acesta isi exprima teama ca nu va mai fi cautat de marile cluburi din lume daca echipa FC Porto ar fi pierdut intr-un mod rusinos in fata formatiei FC Barcelona, in Supercupa Europei, si nu s-ar fi ridicat la nivelul asteptarilor in Liga Campionilor.


"I-am spus ca, in condiţii normale, la 33 de ani ar fi trebuit sa antreneze Academica Coimbra sau Naval, pentru ca la 40 de ani sa fie la un club mare, dar ca el, la 33 de ani, a castigat deja ceva cu FC Porto si ca avea posibilitatea de a obtine alte multe trofee. Iar el mi-a raspuns: «Este frumos ce spui, insa daca luam trei-patru goluri de la FC Barcelona si nu avem un parcurs bun in Liga Campionilor, atunci nimeni n-o sa ma mai caute». El are un complex si traieste tot timpul cu gandul la fantasma lui Mourinho. Cum Mourinho a castigat Cupa UEFA si Liga Campionilor cu FC Porto, el nu a vrut sa continue de teama ca nu va putea castiga aceleasi
trofee", a declarat presedintele clubului FC Porto, Nuno Pinto da Costa.


Oficialul a adaugat ca l-a sfatuit pe Villas-Boas sa mai ramana un an la FC Porto, dar ca aceasta a preferat sa plece acum "de teama de a fi comparat cu Mourinho". "Daca i-as fi fost tata, i-as fi spus ceea ce i-am spus ca presedinte si prieten: ca trebuie sa mai ramana un an. I-am amintit ca daca Mourinho a primit cinci goluri de la Barcelona nu a incetat sa mai fie cel mai bun antrenor din lume. In fotbal, cand te gandesti la un club mare, nu-ti vine in cap numele Chelsea, ci Real Madrid, FC Barcelona sau Manchester. I-am zis ca acesta va fi ultimul sezon al lui Guardiola la Barcelona si ca Barca ar fi clubul ideal pentru el, dar s-a speriat de comparatia cu Mourinho si a plecat acum", a mai spus Pinto da Costa.


Andre Villas-Boas, care a castigat Liga Europa cu FC Porto in sezonul 2010/2011, a semnat, iiunie, un contract pe trei ani cu Chelsea Londra.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu