vineri, 22 iulie 2011

Oficial: Bojan Krkic a semnat cu AS Roma!

Unul din efectele transferului lui Alexis Sanchez la FC Barcelona este oficilizarea trecerii lui Bojan Krkic la AS Roma. Conform site-ului oficial al clubului catalan, romanii vor plati suma de 12 milioane de euro, dar contractul prevede o clauza obligatorie de rascumparare din partea Barcelonei la finalul sezonului 2012-2013, in valoare de 13 milioane. Clubul AS Roma poate bloca revenirea lui Bojan pe Camp Nou daca achita in momentul respectiv inca 28 de milioane, ducand valoarea totala a transferului la 40 de milioane!


Dupa ce a marcat peste 900 de goluri la grupele de copii si juniori ale clubului, Bojan a debutat pentru FC Barcelona pe 16 septembrie 2007, la varsta de 17 ani si 19 zile, devenind cel mai tanar jucator din istoria clubului blaugrana care evolueaza in Primera Division (record detinut in acel moment de Leo Messi). Trei zile mai tarziu, antrenorul Frank Rijkaard i-a oferit si debutul in Liga Campionilor, intr-un meci cu Olympique Lyon. Pe 20 octombrie 2007, Bojan a fost pentru prima oara titular in echipa Barcelonei, intr-un meci cu Villarreal in care a reusit si primul gol la echipa mare, devenind astfel cel mai tanar jucator care marcheaza pentru Barcelona intr-un joc de campionat.



In anul petrecut sub comanda lui Frank Rijkaard, Bojan a bifat 48 de jocuri la prima echipa si a marcat 10 goluri. Odata cu venirea lui Pep Guardiola, Bojan a prins tot mai rar primul unsprezece blaugrana, astfel ca zvonuri despre o posibila despartire a sa de club au aparut in mod constant in fiecare vara. In sezonul 20008-2009 a marcat 10 goluri (doar 2 in campionat), in 2009-2010 a punctat de 12 ori, iar in ultima stagiune a inscris de 7 ori.


La 21 de ani neimpliniti, Bojan Krkic merge la AS Roma cu un palmares impresionant: trei titluri de campion al Spaniei, o cupa, 2 supercupe, 2 trofee UEFA Champions League, 1 Supercupa a Europei, castigator al Campionatului Mondial al Cluburilor si al Campionatului European de Tineret.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu