vineri, 15 iulie 2011

Falcao, inca patru ani la Porto!

Antrenorul Andre Villas-Boas nu va fi urmat la Chelsea de unul dintre cei mai bine cotati oameni de gol din campionatele Europei, Radamel Falcao, care a ales sa-si continue cariera la FC Porto. Sud-americanul de 25 de ani, autor a 38 de goluri pentru formatia portugheza in sezonul trecut, a acceptat sa semneze o noua intelegere cu Porto, valabila pana in vara lui 2015 si avand o clauza de reziliere de 45 milioane de euro.


Acordul reprezinta o lovitura pentru Chelsea, care credea ca are sanse reale sa-l achizitioneze pe columbian, mai ales ca si acesta declarase recent ca viseaza sa joace la echipa din Londra. Adus in 2009 la Porto de la River Plate, Falcao a devenit o adevarata masina de goluri pentru alb-albastri, inscriind de 73 de ori in 85 de partide pentru fosta echipa pregatita de Villas-Boas. Dintre acestea, 17 au fost reusite in ultimul sezon din Europa League, un nou record de eficacitate in fosta Cupa UEFA, unde top scorer intr-o singura editie fusese Jurgen Klinsmann cu 15 goluri. "Nu am crezut niciodata ca pot marca atat de mult, dar meritul este si al coechipierilor care m-au ajutat sa finalizez", a marturisit Radamel .



Precedentul contract al lui Falcao cu Porto urma sa expire in 2013 cu o clauza de reziliere de 30 milioane de euro, suma pe care Chelsea era dispusa sa o achite.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu