duminică, 26 iunie 2011

Andre Villas-Boas: "Nu sunt un dictator!"

Noul manager al lui Chelsea admite ca ii va lasa pe jucatorii sai sa se exprime pe teren si ca are o mare foame de trofee. Probabil ca relatia buna cu jucatorii a fost unul dintre motivele pentru care Andre Villas-Boas a avut parte de un asemenea sezon de debut la Porto. Cu ajutorul unor guri de foc precum Hulk si Radamel Falcao, pe care nu este exclus sa ii regasim in echipa lui Chelsea din stagiunea viitoare, dar si cu jucatori precum Cristi Sapunaru sau Alvaro Perreira, Porto a reusit tripla Campionat-Cupa-Europa League.

Adus de Roman Abramovic pe Stamford Bridge in locul lui Carlo Ancelotti, care nu a reusit sa aduca in vitrina niciun trofeu in anul petrecut la Londra, tehnicianul in varsta de 33 de ani a vorbit despre stilul sau de a conduce o echipa: "Nu sunt dictator. Incurajez libertatea de a alege in fotbal. Jucatorii isi pot atinge potentialul maxim numai daca sunt capabili sa stea pe picioarele lor. Creativitatea elevilor mei este foarte importanta. Iubesc partea imprevizibila a jocului. Cred cu tarie ca fotbalistii trebuie sa se exprime la capacitatea maxima si trebuie sa fie capabili sa ia decizii in timpul meciurilor", a recunoscut fostul asistent al lui Jose Mourinho.

Villas Boas a admis de asemenea ca a pus mana pe slujba ideala si ca spera sa isi desavarseasca opera la Chelsea: "Vreau succese. Am mari asteptari si vreau sa privesc inapoi cu mandrie catre
cariera mea. Vreau sa ma impun pe plan intern, vreau sa explorez alte campionate si sa imbratisez obiceiuri si culturi diferite. Acest post reprezinta tot ce imi puteam dori. Accept faptul ca lumea vede ca pe un pariu prezenta mea aici la o varsta frageda, dar, daca nu credeam ca pot avea rezultate, nu as fi venit", a incheiat cel pentru care Porto a primit de la Chelsea nu mai putin de 15 milioane de euro.

Andre Villas-Boas este al saptelea manager al lui Chelsea in cei opt ani de domnie ai lui Roman Abramovic. Inaintea lui, pe banca "Albastrilor" au mai luat loc Claudio Ranieri, Jose Mourinho, Avam Grant, Luiz Felipe Scolari, Guus Hiddink si Carlo Ancelotti.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu