joi, 23 iunie 2011

Santos a castigat Copa Libertadores!

La aproape cinci decenii dupa precedentele succese in Copa Libertadores 1962 si 1963, brazilienii de la Santos au reusit sa aduca in propria vitrina de trofee titlul cel mai important din fotbalul intercluburi pe de pe continentul sud-american. Redutabila formatie a lui Santos a reusit sa marcheze de doua ori in poarta lui Penarol in repriza secunda, castigand atat meciul, cat si dubla tur-retur, cu scorul de 2-1. Partida s-a desfasurat pe stadionul Pacaembu din Sao Paulo, arena celor de la Corinthians, intrucat era de aproape doua ori mai incapator decat arena Vila Belmiro pe care Santos isi disputa in mod obisnuit meciurile de acasa.


Neymar, posibil la ultimul sau meci pentru Santos inaintea unui transfer in Europa, a gasit drumul catre plasa portii la doua minute dupa reluarea meciului, apoi Danilo a trimis mingea in poarta cu un sut la coltul lung, facandu-l pe legendarul Pele sa dea tonul sarbatorii din tribune. Un autogol pe final de meci din partea fundasului Durval nu a avut niciun impact asupra rezultatului final, gazdele rezistand fara probleme in fata uruguayenilor de la Penarol pentru a-si trece in cont Copa Libertadores.



"Este cea mai fericita zi din cariera mea" , a declarat euforicul Neymar dupa incheierea partidei. Adolescentul in varsta de 19 ani care poarta pe tricoul numarul 11 si-a fixat ca obiectiv sa ajute Brazilia la Copa America de luna viitoare: "Golul a fost minunat. Acum este timpul sa ma gandesc la echipa nationala"Clubul Santos, cat si coechipierii cu care este coleg si in Selecao, spera ca Neymar sa reziste tentatiei de a pleca la Real Madrid. "Neymar este fratele meu, este un mare jucator, un geniu. Sper sa ramana aici pentru multa vreme, ca sa sarbatorim impreuna multe titluri", a declarat mijlocasul ofensiv Ganso.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu