miercuri, 8 iunie 2011

Video: Brazilia 1-0 Romania! Ronaldo a jucat doar 15 minute in meciul de retragere!

Unul dintre cei mai mari atacanti din istoria fotbalului a sustinut marti noaptea meciul de adio in nationala Braziliei, tocmai impotriva Romaniei. La aproape 35 de ani, Ronaldo a jucat in ultimele 15 minute ale primei reprize, a ratat trei ocazii uriase si a facut apoi turul de onoare al stadionului, in uralele celor 30.000 de fani de pe arena Pacaembu si al jucatorilor ambelor echipe. "Iertati-ma... Am avut trei ocazii, dar nu am putut sa marchez si sa va recompensez astfel pentru felul cum m-ati primit. Mii de multumiri pentru toti cei care m-ati sustinut de-a lungul carierei, m-ati acceptat asa cum sunt, ati plans cu mine, ati zambit cu mine. Va multumesc tuturor din adancul inimii!", au fost cuvintele lui Ronaldo, primite cu emotie de sotia sa, Bia, cei patru copii si parintii vedetei, aflati in loja oficiala.


Format la Cruzeiro, Ronaldo a jucat la cinci cluburi de top din Europa, fiind unul dintre cei mai prolifici atacanti din fotbalul continental. El si-a facut un nume la PSV Eindhoven, a stralucit la FC BarcelonaInter sReal Madrid, trecand apoi pe la AC Milan, inainte de a-si incheia cariera
la Corinthians in acest sezon. Sud-americanul a fost declarat de trei ori cel mai bun fotbalist din lume de catre FIFA, o performanta pe care a mai reusit-o doar Zinedine Zidane. Ronaldo a marcat 62 de goluri in 97 de partide pentru Brazilia, cu care a castigat Cupa Mondiala in 2002, dupa ce s-a aflat in lot in 1994 si a jucat in finala din 1998, pierduta in fata Frantei. El se va concentra de acum pe cariera de impresar, sperand sa-i ajute chiar pe cativa dintre cei care i-au fost coechipieri in meciul de retragere sa faca pasul spre fotbalul din Europa.


Echipele de start:
Romania: Tatarusanu - Rapa, Papp, Gardos, Latovlevici - Torje, Bourceanu, Muresan, Sanmartean - Surdu, Marica. Au mai jucat Pantilimon, Tanase, Alexe, Giurgiu, Zicu, Alexa.


Brazilia: Victor - Maicon, Lucio, David Luis, Andre Santos - Elias, Sandro, Jadson - Fred, Robinho, Neymar. Au mai jucat Ronaldo, Nilmar, Lucas Leiva, Luisao, Thiago Neves.


Vezi golul marcat:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu