marți, 7 iunie 2011

Ronaldo e numai unul! Vezi evenimentele care i-au marcat viata si cariera "Dintosului"!

In mai putin de 24 de ore, Ronaldo, unul dintre cei mai mari atacanti ai tuturor timpurilor, va spune adio fotbalului. Pentru romani va fi un meci special, fiindca jucatorul se va retrage oficial tocmai intr-o partida impotriva selectionatei tricolore, care se va juca maine, la ora 03:50, la Sao Paulo. Iata zece dintre cele mai importante borne care i-au marcat viata si cariera "Dintosului".


Golgheterul Cupei Mondiale
Ronaldo a intrat in istoria Cupei Mondiale nu doar pentru cele doua finale jucate in 1998 si 2002, ultima castigata cu 2-0 in fata Germaniei, ci si prin faptul ca este jucatorul cu cele mai multe goluri inscrise la turneele finale: 15. "Dintosul" devanseaza nume celebre precum Gerd Muller (14) si Pele (12), dar poate fi egalat in 2014 de Klose, daca acesta va juca la Cupa Mondiala din Brazilia. Desi neamtul mai are nevoie de un singur gol, sansele sunt totusi mici, fiindca atacantul
va avea atunci 36 de ani.


"Tradator" de meserie
A evoluat la sapte echipe de-a lungul carierei, toate fiind nume grele in fotbalul mondial. Totusi, in evidenta ies patru, si anume cele mai titrate formatii din Spania si Italia, la nivel european: Barcelona, Real Madrid, Inter, AC Milan. Ronaldo este singurul jucator din istorie care a evoluat la cele patru echipe, acestea impreuna castigand 23 de Cupe / Ligi ale Campionilor, adica 41% din totalul de 56!


Depasit cu greu de Messi
In ciuda faptului ca a jucat numai un sezon la Barcelona, intre 1996 si 1997, "Il Fenomeno" a marcat 47 de goluri in toate competitiile, record absolut in istoria clubului in acel moment. Reusita sa a fost egalata de Messi in 2010, iar la finalul sezonului recent incheiat argentinianul a doborat recordul, inscriind de 53 de ori. Trebuie remarcat ca Leo a avut nevoie de 53 de partide pentru a puncta de 47 de ori in stagiunea precedenta, in timp ce lui Ronaldo ii "ajunsesera" 49.


"Aspirator" de femei
"Mi-am satisfacut toate fanteziile sexuale. Am fost cu doua femei in acelasi timp si am facut sex inainte de meciuri!", marturisea recent Ronaldo. Fostul atacant nu a dus niciodata lipsa de femei frumoase, prin patul lui trecand de-a lungul timpului modele precum Vivi Bruneri, Susana Werner, Milene Domingues, Mireia Canalda, Daniela Cicarelli si Raica Oliveira. In prezent, "Dintosul" este casatorit cu Maria Beatriz, care i-a daruit doi, dintre cei patru copii pe care-i are brazilianul. Dupa ce a aflat ca este tatal unui baiat rezultat in urma unei aventuri cu o chelnerita, a decis sa-si faca operatie de vasectomie.


Cosmarul Argentinei
A debutat in nationala Braziliei intr-un meci amical impotriva Argentinei, jucat la Recife, cu putin timp inaintea Cupei Mondiale din 1994. La zece ani dupa acest eveniment, pe 2 iunie 2004, Ronaldo a marcat un hat-trick impotriva "pumelor", intr-o partida castigata cu 3-1 in preliminariile Cupei Mondiale din 2006. Toate golurile au fost din penalty, iar la final s-au dovedit decisive, fiindca Brazilia a terminat pe primul loc, dar la egalitate de puncte cu Argentina, care invinsese in partida retur tot cu 3-1. Diferenta a facut-o golaverajul.


Ronaldo sau Ronaldinho?
Nu a jucat la Cupa Mondiala din 1994, dar a fost in lotul Braziliei care a devenit campioana mondiala. El era cunoscut insa atunci drept Ronaldinho, fiindca la echipa Selecao fusese selectionat si Ronaldo Rodrigues de Jesus, care avea numele oficial de Ronaldo si era poreclit Ronaldao! "Dintosul" a jucat cu acest diminutiv pe tricou si la Olimpiada din 1996, fiindca la acel turneu evolua pentru Brazilia si Ronaldo Guiaro! Ulterior, incepnad cu 1999, cunoscut sub numele de Ronaldinho, a devenit Ronaldo de Asis Moreira.


A jucat cu pampersi la Copa America!
In 1999, fiindca incepuse sa aiba probleme cu greutatea, doctorul echipei Braziliei a incercat sa-l ajute sa slabeasca administrandu-i un medicament laxativ. Pentru a evita orice situatie neplacuta, Ronaldo a fost nevoit sa evolueze la Copa America din acel an cu pampersi pe el! In ciuda faptului ca se simtea jenat de situatie, sud-americanul si-a respectat blazonul, iar la final a fost golgheterul competitiei, marcand cinci goluri, la fel ca si coechipierul Rivaldo.


Nu a jucat in orasul natal
Chiar daca s-a nascut la Rio de Janeiro, Ronaldo nu a evoluat niciodata pentru o echipa locala. Fanii lui Botafogo, Flamengo, Fluminense sau Vasco da Gama nu s-au putut bucura de prezenta atacantului in tricoul echipei lor favorite, fiindca "Dintosul" a ales sa joace la inceputul carierei pentru Cruzeiro Belo Horizonte, iar inainte de retragere a imbracat echipamentul lui Corinthians Sao Paulo. Meciul sau de retragere, de maine, se va juca pe stadionul "Pacaembu", pe care Corinthians isi disputa meciurile de acasa.


"Am imaginea lui cand a driblat o echipa intreaga de la mijlocul terenului, cand juca la Barcelona. Jucator fenomenal! Ma bucur ca pot sa joc la meciul lui de retragere", Dan Alexa, mijlocas Romania.
"Dupa parerea mea, e unul dintre cei mai mari fotbalisti din istorie. Cand eram copil, ma uitam la televizor si il vedeam ca pe un zeu. Acum, sa asistam si sa jucm la retragerea lui este o onoare. A facut multe pentru fotbalul mondial", Gabriel Torje, milocas Romania.
"Ronaldo este pentru mine unul dintre cei mai mari fotbalisti din lume. Sunt onorat ca voi juca in acest meci", Ciprian Marica, atacant Romania.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu