luni, 6 iunie 2011

Un an de pauza pentru Carlo Ancelotti!

Carlo Ancelotti a castigat doua Scudetto si doua Ligi ale Campionilor cu AC Milan, inainte de a i se alatura lui Chelsea in 2009. Pe Stamford Bridge, italianul in varsta de 51 de ani s-a impus in Premier League, dar si in FA Cup in primul sezon, dar a avut parte de o a doua stagiune fara trofee adjudecate, in care a terminat la noua puncte in spatele lui United in Anglia. Demiterea din aceasta vara a avut legatura cu visul patronului Roman Abramovic de a castiga o finala de Champions League, "Albastrii" parasind competitia inca din sferturi in era Ancelotti, fiind eliminati de Internazionale Milano, respectiv Manchester United.


Numele lui Ancelotti a fost asociat cu acela al fostei sale echipe, AS Roma, alaturi de care s-a impus in Serie A ca jucator, in 1983, dar tehnicianul a declarat ca va lipsi in urmatoarea perioada din lumea fotbalului: "Mi-a placut experienta traita in Anglia, dar ianul urmator nu voi antrena nicio echipa. In afara de o pauza de sase luni, am lucrat fara oprire din 1995. Imi voi petrece urmatorul sezon uitandu-ma peste munca pe care o vor depune ceilalti colegi din bransa. Totdeauna am afirmat ca voi antrena Roma, dar acum este prea devreme", a declarat Carlo
Ancelotti pentru La Stampa.


Favorit sa il inlocuiasca pe fostul mijlocas al Milanului este olandezul Guus Hiddink, care se ocupa in acest moment de fraiele nationalei Turciei. Hiddink si-a mai petrecut sase luni pe Stamford Bridge ca interimar in 2009, atunci cand si-a acontat FA Cup si a atins faza semifinalelor celei mai importante competitii inter-cluburi, cand a fost eliminat de Barcelona, in urma golului lui Iniesta din ultimul minut al partidei desfasurate la Londra.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu