luni, 23 mai 2011

Chelsea l-a dat afara pe Ancelotti! Cine vine??

Carlo Ancelotti nu mai este antrenorul lui Chelsea Londra, fiind demis duminica seara dupa infrangerea cu 0-1 in fata lui Everton, din ultima etapa a campionatului englez."Performantele echipei in acest sezon nu s-au ridicat la nivelul asteptarilor, iar conducerea clubului simte ca a venit momentul unei schimbari, inainte de noul sezon. Carlo va fi primit mereu cu caldura pe Stamford Bridge. Obiectivele noastre pe termen lung raman neschimbate si ne vom concentra acum pe gasirea unui nou manager. Pana atunci, nu vom mai face declaratii", se spune intr-un comunicat al lui Chelsea.


Antrenorul italian care va implini 52 de ani luna viitoare se afla la carma echipei din 2009, el reusind eventul in primul sezon. In actuala stagiune insa, Chelsea a avut un parcurs neconvingator in turul din Premier League, reusind in cele din urma sa termine pe locul secund, la 9 puncte de campioana Manchester United, echipa care i-a eliminat pe londonezi in sferturile de finala ale Ligii Campionilor. Si asta in conditiile in care Chelsea l-a achizitionat in iarna pentru mai mult de 60 milioane de euro pe atacantul spaniol Fernando Torres, insa fostul jucator al lui
Liverpool a marcat un singur gol pentru teamul lui Ancelotti in 18 partide.


Italianul, care a castigat de doua ori Liga Campionilor cu AC Milan ca antrenor, se astepta sa fie dat afara. "Sunt in vacanta acum, dar nu stiu cat va dura vacanta mea. Acum ca sezonul s-a incheiat, conducerea clubului poate sa ma demita, daca va considera necesar", spunea Ancelotti la putin timp dupa fluierul final al meciului cu Everton. El este al patrulea tehnician concediat de patronul Roman Abramovich din 2007 incoace, dupa Jose Mourinho, Avram Grant si Luiz Felipe Scolari. Numai Guus Hiddink a evitat o astfel de situatie, plecand de buna voie in 2009 de pe banca tehnica a londonezilor. Antrenorul olandez si portughezul Andre Villas Boas sunt principalii candidati sa-l inlocuiasca pe Ancelotti, conform presei insulare.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu