duminică, 22 mai 2011

Ronaldo a doborat recordul lui Sanchez! A devenit cel mai bun marcator din istoria Spaniei!

Real Madrid nu mai avea pentru ce sa lupte in ultimele etape din La Liga, dupa ce Barcelona isi adjudecase titlul cu doua etape inainte de final. Nu acelasi lucru puteam spune si despre Cristiano Ronaldo, care avea un record de trecut, dupa ce pusese deja mana pe trofeul "Pichichi", acordat golgeterului sezonului. Inainte de ultima runda, Ronaldo se afla la egalitate (38 de goluri) cu Hugo Sanchez si Telmo Zarra in topul celor mai buni marcatori ai unei stagiuni. Meciul de pe "Santiago Bernabeu" parea oportunitatea perfecta pentru a-i intrece pe cei doi si portughezul nu a avut nevoie decat de patru minute pentru a-si trece numele pe tabela. Golul 40 a venit pe finalul victoriei categorice (8-1) si l-a propulsat pe fostul jucator al lui United in istoria fotbalului iberic.


"Motivul pentru care am inscris atatea goluri il reprezinta coechipierii mei, carora le sunt recunocator" , a declarat Cristiano, care le-a dedicat primul Pichichi colegilor si fanilor: "Sunt
generos cu jucatorii de aici, pentru ca si ei ma trateaza in acelasi mod. Fara ajutorul lor, nu as fi fost capabil sa adun aceste 40 de goluri", a recunoscut jucatorul in varsta de 26 de ani. Ronaldo a vorbit si despre forta de atac a echipei sale, care a marcat 21 de goluri in ultimele patru victorii: "Suntem fericiti ca am terminat sezonul in acest fel. Sa reusesti 102 goluri este foarte greu si vreau sa felicit trupa pentru aceasta realizare. Antrenorul si-a dorit sa terminam sezonul prin marcarea multor goluri, pentru a incepe urmatorul an plini de ambitie", a adaugat Ronaldo, care spera sa repete aceasta performanta si in viitor: "Este greu sa atingi aceste cifre, dar nimic nu este imposibil si am de gand sa muncesc mult pentru a continua pe aceasta panta", a incheiat mijlocasul Realului.


Laudat de conducere


Jorge Valdano nu s-a ferit sa-si laude jucatorul pentru recordul pe care l-a stabilit in acest an: "Cristiano Ronaldo este un jucator fenomenal si cifrele lui sunt impresionante. Este iubit de toata lumea si contributia lui in aceasta echipa s-a dovedit foarte importanta. Acest ultim meci a fost ca o petrecere, in care am prestat un fotbal spectacol", a recunoscut Valdano pe site-ul oficial al clubului.


Cristiano Ronaldo a marcat nu mai putin de 53 de goluri in acest sezon, cu unul mai mult decat rivalul sau traditional,Lionel Messi, care nu a mai fost implicat in ultimele partide ale catalanilor, fiind odihnit pentru finala Ligii Campionilor, care se va desfasura pe 28 mai, pe Wembley. In meciul cu Manchester United, argentinianul are sansa de a-l egala si chiar depasi pe Ronaldo, tinand cont ca nu ar fi pentru prima oara cand Messi ar marca intr-o finala disputata impotriva "Diavolilor Rosii". Leo a inscris golul de 2-0 al catalanilor in ultimul act al editiei din 2009, de la Roma.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu