vineri, 6 mai 2011

CFR-ul tine Dinamo departe de podium!

CFR Cluj a castigat cu 2-1 in Stefan cel Mare, reusind sa rastoarne soarta meciului dupa ce Dinamo a deschis scorul. Danciulescu a marcat primul gol al meciului din penalty, clujenii au egalat prin Batin la prima actiune de atac a ardelenilor, Ioan Hora marcand golul victoriei in repriza secunda. Dinamo a dominat prima repriza, insa a cazut inexplicabil in cea de-a doua, cand CFR a preluat fraiele meciului. Echipa lui Ioan Andone isi ia astfel adio de la podium.


Dinamo a inceput in forta partida, avand prima mare ocazie de gol in minutul 4, cand Torje si apoi Danciulescu s-au aflat in fata deschiderii scorului. Sutul lui Torje insa a fost blocat de Kone si apoi lovitura de cap a lui Danciulescu a trecut pe langa bara din stanga. La trei minute distanta Marius Alexe i-a incercat reflexele lui Minca, portarul clujenilor boxand executia puternica a
dinamovistului. 


Minutul 9 a adus a doua ocazie de gol a lui Danciulescu. Acesta a ramas excelent singur in careu cu Minca, insa sutul a fost chiar pe directia portarului, care a scos spectaculos cu piciorul. Presiunea cainilor rosii s-a concretizat cateva minute mai tarziu. Torje a cazut in careu dupa ce a fost agatat usor din spate de Gabi Muresan si Adrian Comanescu a indicat punctul cu var. Danciulescu a executat inteligent de la 11 metri, un sut plasat in stanga la care Minca n-a mai avut replica.


Era doar minutul 13 si clujenii nu apucasera sa iasa pe un atac concret din propria jumatate. Au facut-o in minutul 19, cand au reusit si egalarea, contrar cursului jocului. Gabi Muresan a tras violent din afara careului, mingea s-a lovit de Bus in marginea careului mic, din acesta balonul sarind cu noroc la Batin. A urmat un sut sec din 6 metri si CFR egala in Stefan cel Mare. Se parea ca meciul se indreapta spre unul spectaculos cu multe goluri, insa cele doua echipe s-au inchis mai mult dupa golul egalizator al ardelenilor si n-au mai aratat mare lucru la cele doua porti. Dinamo a dominat steril, au fost cateva suturi de la distanta fara pericol, singura faza mai importanta fiind sutul pe langa poarta al lui Torje din ultimul minut.


Repriza secunda a debutat sub semnul calmului, cele doua echipe preferand sa se apere cu atentie si sa declanseze de cate ori au avut ocazia contraatacuri fulgeratoare. O astfel de faza a avut loc in minutul 52. Mai intai Batin a fost daramat intr-un duel aerian cu Dragos Grigore, din clinciul celor doi mingea a sarit la Bus, care a scapat singur pe poarta. Insa, odata ajuns in careu, a amanat prea mult sutul si i-a oferit timp lui Balgradean sa se arunce la sacrificiu pe minge. Doar doua minute au trecut si faza s-a repetat la cealalta poarta. Aici Gabi Torje a urcat in viteza, singur pe dreapta, a intrat in careu, insa a fost egoist si a sutat slab pe jos la coltul scurt, in loc sa centreze in fata portii, unde asteptau doi coechipieri. In minutul 70 Danciulescu s-a aflat in fata dublei, dupa ce l-a ridiculizat pe Cadu, insa sutul atacantului dinamovist de langa capitanul CFR-ului a fost retinut din doua atingeri de Minca.


Cu un sfert de ora inainte de final, Hora a produs surpriza la doar cateva minute dupa ce a intrat pe teren. Dica l-a deschis excelent pe Panin in dreapta, acesta a pasat din alergare in gura portii de langa Bordeanu, iar din careul mic Hora a indeplinit o simpla formalitate. A fost suficient ca din tribune sa se auda tot mai tare "Demisia!" la adresa lui Ioan Andone, dupa ce pe tot parcursul meciului suporterii dinamovisti strigasera "Lasa-ne!". Pana la final, clujenii au controlat meciul, avand alte cateva sanse de a-si majora diferenta pe tabela, reusind astfel sa echilibreze raportul ocaziilor dupa ce mai bine de o ora au fost dominati de dinamovisti.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu