joi, 12 mai 2011

Manchester City il vrea pe Xavi!

Manchester City are forta financiara de a cumpara orice fotbalist din lume, iar calificarea echipei in Liga Campionilor reprezinta garantia ca gruparea lui Mancini va fi din nou un actor important pe piata transferurilor in lunile urmatoare. Conform ziarelor din Anglia, nu mai putin de 12 jucatori vor pleca in vara din lot, in frunte cu vedeta Carlos Tevez, de care City este dispusa sa se desparta in schimbul a 50 milioane de lire sterline. Alte nume grele ce ar urma sa fie puse pe liber dupa incheierea actualei stagiuni sunt Roque Santa Cruz, Craig Bellamy, Wayne Bridge, Shay Given sau Patrick Vieira, fotbalisti care au salarii uriase, dar fie nu joaca sau o fac neconvingator.


City ar putea obtine cel putin 100 milioane de lire sterline din transferuri, cu care va putea achizitiona alti jucatori de top. Primul vizat este, conform Daily Mirror, mijlocasul lui FC Barcelona, Xavi, despre care oficialii ”Cetatenilor” ar fi afirmat este platit mult sub standardele sale de echipa catalana. Conform sursei, spaniolul ar putea primi un salariu de 170.000 de euro pe
 saptamana daca semneaza cu ocupanta locului 4 din Premier League.


In varsta de 31 de ani, fotbalistul, pe numele complet Xavier Hernandez i Creus, este un produs suta la suta al Barcelonei, pentru care a jucat aproape 400 de meciuri din 1998 incoace. Cotidianul a prezis si un efect de domino daca Xavi ar pleca de la Barcelona, urmand sa fie inlocuit de Cesc Fabregas de la Arsenal, care ar reveni in sfarsit la clubul unde a inceput fotbalul. Numit de Jose Mourinho cel mai redutabil club din lume pe piata transferurilor la ora actuala, Manchester City planuieste sa blocheze si o tentativa a rivalilor de la United de a-l inregimenta pe mijlocasul Jack Rodwell de la Everton, pentru care patronatul arab ar oferi peste 20 milioane de euro.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu