sâmbătă, 28 mai 2011

Live Text Barcelona - Manchester United, de la ora 21:45! Visul unei nopti de vara!

La finalul unui nou sezon fantastic de Premier League, incheiat pentru Manchester United cu titlul cu numarul 19, “Diavolii” incearca in aceasta seara sa isi desavarseasca opera prin castigarea trofeului UEFA Champions League. United pastreaza ridicat steagul Angliei pentru a treia oara in ultimele patru finale de Champions League, dar nu uita ca in 2009 Barcelona le nega bucuria finala, golurile lui Samuel Eto si Lionel Messi ducand trofeul in Spania.


Fata de acel meci, se poate spune ca Barcelona s-a imbunatatit, prin contributia unor jucatori precum Mascherano, Affellay sau Villa, si mai ales pastrarea unor campioni de calibrul lui Xavi,
Iniesta si Messi. Dupa ce si-au asigurat cel de-al treilea titlu consecutiv in fata rivalilor de la Real Madrid si au eliminat formatia lui Jose Mourinho in semifinalele competitiei, Barcelona este general considerata a fi cea mai buna echipa a momentului si chiar una dintre cele mai bune din istoria fotbalului. Insa daca exista cineva care poate invinge impresionanta trupa a lui Pep Guardiola, atunci acesta este cu siguranta Sir Alex Ferguson: cu 25 de ani de succes in spate si 47 de trofee la activ, pentru Manchester United solutiile trebuie sa vina din partea managerului scotian si cu siguranta Ferguson are deja un plan bine stabilit pentru a castiga cel de-al treilea trofeu Champions League alaturi de United. Sperantele “Diavolilor” sunt legate in principal de Wayne Rooney si revelatia acestui sezon, Javier Chicharito Hernandez, carora le va reveni sarcina de a destabiliza apararea spaniolilor, dar si de a incerca sa incetineasca pe cat posibil actiunile de atac ale catalanilor, pornite ca de obicei de catre fundasi cu mingea la picior. Wayne Rooney va trebui sa isi puna in valoare intregul talent, faima si disponibilitatea sa la efort pentru a avea parte de un moment care pana in prezent ii lipseste din cariera: desi a castigat acest trofeu in 2008, atacantul englez a fost inlocuit in acea finala inainte de loviturile de departajare contra lui Chelsea, iar in urmatoarele editii nu s-a dovedit jucatorul decisiv din echipa lui United impotriva adversarilor de cel mai inalt nivel. In mod similar, contributia (importanta) a lui Rooney in castigarea campionatului din acest an a trecut putin pe plan secund datorita golurilor reusite de tanarul sau coleg din atac si a titlului de golgheter castigat de Dimitar Berbatov.


Un alt factor pe care Manchester United se poate baza este prezenta veteranului portar olandez Edwin van der Sar, care se va afla la ultimul meci in tricoul “Diavolilor” si in acelasi timp ultimul din cariera de jucator. Portarul olandez se afla in cautarea celui de-al treilea trofeu Champions League, al doilea alaturi de United. Retragerea sa va reprezenta o pierdere importanta, insa pentru o ultima seara van der Sar isi va pune in valoarea agilitatea, prezenta fizica impunatoare si siguranta transmisa colegilor sai.


Meciul Barcelona - Manchester United va incepe la ora 21:45 si va fi transmis Live Text pe SportRadar!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu