sâmbătă, 28 mai 2011

Guardiola: "Hernandez este pericolul numarul unu pentru Barcelona!"

Sambata se va lasa cortina peste aceasta editie a Ligii Campionilor si, pentru ca spectacolul sa fie complet, in finala se vor intalni campioanele date de cele mai importante campionate ale Europei, Barcelona si Manchester United. Meciul este o reeditare a ultimului act din 2009 de la Roma, acolo unde catalanii s-au impus cu 2-0, goluri marcate de Samuel Eto`o si Lionel Messi. Ca in fiecare an, Sir Alex Ferguson propune cate un jucator decisiv, iar in aceasta stagiune a venit randul lui Javier Hernandez, atacantul in varsta de 22 de ani transferat de "Diavoli" de la Chivas pentru suma de opt milioane de euro.


Chicharito a marcat 19 goluri in toate competitiile in sezonul de debut pe Old Trafford si a pus umarul la castigarea celui de-al 19-lea titlu din istoria lui United, dar si la parcursul fara cusur din Champions League. Pep Guardiola s-a aratat speriat de amenintarea pe care o reprezinta mexicanul pentru apararea echipei sale: "Javier reprezinta o mare surpriza, este senzational cand ajunge in careul advers. Are o miscare fara balon de execptie. United a cumparat un tanar cu un imens talent. Sunt convins ca va fi un jucator esential pentru Manchester in urmatoarele
sezoane", a recunoscut tehnicianul in varsta de 40 de ani.


Hernandez este determinat sa termine primul an la United, punand mana pe cel mai ravnit trofeu inter-cluburi: "Am vrut sa conving pe toata lumea, inclusiv conducere, care a cheltuit aceasta suma pentru aducerea mea, ca a luat decizia buna. Acum vreau sa imi ajut echipa sa mai castige un trofeu. Am triumfat pentru a 19-a oara in campionat, dar ne dorim cu ardoare si Liga. Vrem sa jucam sambata asa cum am facut-o pe tot parcursul sezonului", a declarat Javier pentru Daily Star. Manchester United si Barcelona vor lupta sambata pe Wembley pentru cea de-a patra Liga a Campionilor din palmares. United s-a impus in sezoanele 1967-1968, 1998-1999 si 2007-2008, si catalanii au triumfat in stagiunile 1991-1992, 2005-2006 si 2008-2009, ultima izbanda fiind purtata chiar in fata adversarului din ultimul act al acestei editii.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu