luni, 9 mai 2011

Giggs: "Hernandez va ajunge mare!"

Galezul in varsta de 37 de ani se afla de doua decenii pe Old Trafford si a vazut multe vedete care s-au perindat sub comanda lui Sir Alex Ferguson. Ultimul jucator adus de United este mexicanul Javier Hernandez, care lasa impresia ca joaca de-o viata in trupa "Diavolilor Rosii", la numai 22 de ani. Ultima reusita a lui Chicharito s-a consumat in secunda 36 a partidei cruciale, pe care United a desfasurat-o duminica pe teren propriu impotriva lui Chelsea, atunci cand Hernandez l-a executat pe Chech cu sange rece, deschizand practic drumul echipei sale spre cel de-al 19-lea titlu de campioana in Premier League.


Ryan Giggs s-a declarat entuziasmat de evolutia lui Javier din chiar sezonul de debut: "20 de goluri in primul an este de necrezut. Intotdeauna vei avea sanse de a te impune, cat timp vei avea in echipa un golgeter precum Chicharito. A avut un impact fantastic, atat pe teren, cat si in afara lui", a recunoscut cel mai iubit jucator din istoria lui United. Javier Hernandez a venit la United inainte de Campionatul Mondial din Africa de Sud din 2010, de la trupa din tara natala, Guadalajara, pentru suma de aproximativ 6 milioane de lire sterline, suma care s-a dovedit una derizorie tinand cont de cele 13 goluri pe care le-a inscris in Premier League, dar si de cuplul de
atacanti pe care il formeaza cu Wayne Rooney, care l-a sarit din schema chiar pe cel mai bun marcator din acest sezon din Anglia, bulgarul Dimitar Berbatov.


"Engleza lui e perfecta, lucru care l-a ajutat. Golul cu Chelsea i-a intregit sezonul. Cateodata aceste sanse pot veni prea repede, cand nu esti conectat inca la joc. 30 de secunde, i se acorda o oportunitate si inscrie. Merita cu prisosinta toate laudele care i-au fost aduse" , a completat GiggsGalezul a admis ca nu s-ar fi gandit ca Manchester United ii va depasi vreodata recordul de titluri rivalei Liverpool. Acum numai un punct o mai desparte pe United de aceasta performanta, punct pe care trebuie sa il obtina din partidele cu Blackburn si Blackpool. Ar fi al 12-lea titlu din cariera lui Giggs, care a facut parte din toate echipele lui Ferguson care s-au impus îi Premier League: "Cu 15-20 de ani in urma, nimeni nu si-ar fi imaginat asa ceva. Este o mare realizare pentru aceasta echipa si pentru managerul ei, de a remonta diferenta care o despartea de rivala traditionala a anilor `70, `80 si `90", a incheiat cel care a marcat nu mai putin de 110 goluri in cele 612 aparitii in tricoul "Diavolilor Rosii".

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu