duminică, 8 mai 2011

Milan a rupt ghinionul dupa sapte ani!

Un joc defensiv solid a facut ca Milan sa treaca prima linia de sosire in cursa pentru Scudetto. Remiza alba in deplasarea cu Roma a fost suficienta pentru ca formatia antrenata deMassimiliano Allegri sa obtina cel de-al 18-lea Scudetto din istoria de 111 ani a clubului lombard.

Rossonerii, care au condus clasamentul pe durata celei mai mari parti a sezonului, au fost aproape de a invinge Roma, in special prin sutul in bara al lui Robinho si mingea trimisa putin pe langa poarta de Kevin-Prince Boateng, insa un punct era tot ce le mai lipsea pentru a pune capat unei perioade de sapte ani fara titlu. Milan dispune in prezent de un ecart insurmontabil de noua puncte fata de rivala si concitadina Internazionale, formatia care a castigat fiecare titlu in Italia, incepand din 2005, sub comanda lui Roberto Mancini, iar mai recent a lui Jose Mourinho.


Presedintele lui Milan, Silvio Berlusconi, s-a numarat printre primii care au felicitat echipa: "In sfarsit, Scudetto s-a intors in zona negru-rosie de pe San Siro. Cred ca titlul este meritat. Toate
alegerile noastre s-au devedit hotaratoare. Massimiliano Allegri a inteles stilul nostru si faptul ca nu punem niciodata rezultatul mai presus decat jocul bun pe teren"Mogulul media italian a mai declarat canalului TV Mediaset ca promite sa intareasca echipa cu jucatori de calibru: "Am facut achizitii importante, iar acum avem o echipa competitiva, dar toate acestea nu au fost ieftine. Nu poti castiga in fotbal fara sa cheltui multi bani. Sper ca piata de transferuri de la vara imi va permite sa aduc si alte cadouri suporterilor".


Unul dintre jucatorii emblematici ai lui Milan, combativul Gennaro Gattuso, a fost de parere ca titlul ii va reduce la tacere pe cei mai acizi critici ai clubului. "Este un sentiment minunat si o mare victorie pentru mine personal, pentru ca unii au crezut ca sunt terminat. Cariera mea este aproape de final, dar cand un club investeste in jucatori de top, va castiga. Sper ca se va deschide o noua era la Milan"Laudele la adresa echipei de care este legitimat si timisoreanul Cristian Daminuta au venit inclusiv din partea antrenorului Romei, Vincenzo Montella, care a apreciat prestatia milanezilor: "Ceea ce m-a uimit cel mai mult la AC Milan in acest sezon a fost constanta lor. Au niste jucatori foarte puternici si chiar astazi au aratat ca merita sa castige Scudetto".

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu