joi, 19 mai 2011

Video & Foto: Sapunaru si compania a castigat Europa League! FC Porto 1-0 Braga!

Braga n-a ramas decat un episod frumos scos din emisie de Porto in drumul spre un trofeu pe care nu putea sa-l castige decat ea. Falcao a reusit golul decisiv. In urma cu vreo 450 de ani, din Lisabona, "Invincibila Armada" pleca sa cucereasca Anglia. Acum, o alta armata, la fel de invincibila, speria Europa in drumul ei spre Dublin. Punctul de plecare era doar la cativa kilometri mai la nord, la Porto. La Dublin trebuia sa dea batalia decisiva, culmea, contra celei mai dulci suprize a Portugaliei, Braga, cea care ii refuzase marea rafuiala cu dusmanul ereditar, Benfica. O realizare incredibila, facuta cu o suma de bani comparabila la pret cu bautura romaneasca cu acelasi nume. Iar batalia a inceput asa cum speram toti, furibund, dar, surpriza, cu un mic avantaj pentru Braga! Doua ocazii ale lui Hugo Viana si Cesar si minunea anunta ca bate deja si la usa gloriei. 


Pe margine, Paciencia ducea in derizoriu traducerea numelui sau, dandu-se de ceasul mortii in timp ce incerca sa isi impinga echipa spre gol. Era sa-l impinga chiar si pe Villas - Boas, care il privea superior de la inaltimea unei sigurante poate de neinteles pentru profani. Adica pentru cei care citisera foaia de joc cu echipele si nu se oprisera la numele lui Radamel Falcao. Iar
columbianul a pus capat ideii ca primele 45 de minute au avut doar un ritm dracesc si atat si s-a inaltat perfect pentru o lovitura de cap mai perfecta decat verdele colinelor din "Emerald island".
In ton cu obiceiurile locului, Paciencia apeleaza la "spiridusi" imediat dupa pauza. Iar unul dintre ei, mijlocasul Mossoro, fura o minge dupa ce l-a vrajit din ochi pe Rolando si iroseste cea mai mare ocazie a meciului cu usurinta cu care irlandezii te invita la un guinnes. Sau, daca vreti o comparatie din fotbal, cu lejeritatea cu care Sapunaru si-a blocat adversarii directi. Tot din lejeritate mai ies doua ocazii mari: prima, de la driblingul fin al lui Hulk, a doua, de la marcajul mult prea larg al stoperilor lui Porto.



Vezi golul marcat de Falcao, si momentele de bucurie:













0 comentarii:

Trimiteți un comentariu