duminică, 27 februarie 2011

Birmingham noua detinatoare a Cupei Ligii Angliei!

Finala Cupei Ligii Angliei le-a adus fata in fata pe Arsenal Londra si pe ocupanta locului 16 in Premier League, Birmingham City. "Tunarii" aveau sansa sa castige din nou un trofeu dupa sase ani de seceta, dar nu se puteau baza pe superstarul spaniol, Cesc Fabregas si pe Theo Walcott.


Arsenal s-a lovit de modelul de determinare si concentrare al adversarilor, opera managerului McLeish si de uriasul Zigic, care a deschis scorul dupa jumatate de ora de joc. Elevii lui Wenger au ripostat prin executia acrobatica a lui Van Persie, care adus egalarea cu cinci minute inainte de pauza.
In repriza secunda, Foster a facut minuni in poarta lui Birmingham, blocandu-l de trei ori decisiv pe Nasri, dar si pe Arshavin, de partea cealalta Fahey lovind stalpul portii lui Arsenal. In minutul 83 managerul Alex McLeish a facut probabil cea mai inspirata schimbare din cariera cand l-a introdus in teren pe atacantul imprumutat de la Rubin Kazan, Obafemi Martins. Partida se indrepta catre prelungiri, dar cu acest lucru nu a fost de acord nigerianul care a profitat de lipsa de comunicare dintre Wojciech Szczesny si Laurent Koscielny si a transformat in gol cadoul oferit de cei doi, aducand primul trofeu pentru echipa sa, dupa Cupa Ligii castigata in 1963.


De partea cealalta, Arsenal rateaza sansa de a obtine cea de-a treia Cupa a Ligii din istorie, dar ramane in lupta pentru titlul din Premier League, acolo unde se afla la patru puncte in spatele lui Manchester United si pentru Liga Campionilor, unde porneste returul de pe Nou Camp impotriva Barcelonei de la scorul de 2-1.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu