marți, 1 februarie 2011

Vezi cele mai tari transferuri ale iernii!

Chelsea a facut cea mai scumpa achizitie a iernii, 60 milioane de euro pentru Torres.

Chelsea, Liverpool șsi - inevitabil - Manchester City au pus la bataie cel mai mare capital pentru a se intari in perioada iernii. Cea mai banoasa investitie ii apartine grupariide de pe ”Stamford Bridge”, care a platit aproape 60 de milioane de euro pentru a-l lua, in sfarsit, pe atacantul spaniol Fernando Torres, devenit astfel al patrulea cel mai scump jucator din istoria fotbalului. Ibericul este devansat in clasamentul all-time de Cristiano Ronaldo, pentru care Real Madrid a platit in vara anului 2009 aproximativ 93 milioane de euro pentru a-l aduce de la Manchester United, Zlatan Ibrahimovic, cumparat de Barcelona cu 66 milioane de euro de la Inter, tot in urma cu doi ani, si tot atunci Real a investit 64 milioane in transferul lui Kaka de la Milan.
Cu o parte importanta din banii primiti pentru Torres, 41 milioane de euro, Liverpool l-a cumparat pe Andy Carroll de la Newcastle, a doua cea mai scumpa achizitie a iernii, si a platit alte 26 milioane pentru a-l aduce pe ”Anfield” pe atacantul uruguayan Luiz Suarez, care a facut furori la Ajax Amsterdam, dupa ce se remarcase si la Cupa Mondiala.

Mai scump decat varful sud-american a fost cel mai curtat fotbalist al verii, bosniacul Edin Dzeko, de care VfL Wolfsburg a acceptat, intr-un final sa se desparta in schimbul a 29 milioane de euro. Jucatorul, care a marcat 66 de goluri pentru ”lupi” in trei sezoane si jumatate, a imbracat deja tricoul lui Manchester City, pentru care a si marcat in partida cu Notts County din Cupa Angliei. Anterior, Wolfsburg refuzase oferte pentru Dzeko de la Real Madrid, Barcelona, Inter și Manchester United.
Toti cei patru jucatori de mai sus care domina topul transferurilor din aceasta perioada în fotbalul mondial sunt atacanti. Ei bine, pe locul 5 se afla un fundas, brazilianul David Luiz, pentru care Chelsea ii va da Benficai 25 milioane de euro. O achizitie riscanta, spune presa britanica, intrucat sud-americanul nu a dat un randament prea bun in ultimele luni.

22.46 Luis Suarez, de la Ajax la Liverpool

23.08 Daniel Sturridge, de la Chelsea la Bolton (imprumut)

00.24 Giovani Dos Santos, de la Tottenham la Racing Santander (imprumut)

00.30 Eidur Gudjohnsen, de la Stoke la Fulham (imprumut)

00.45 David Luiz, de la Benfica la Chelsea (£21m, plus Nemanja Matic)

00.46 Sergei Kornilenko, de la Zenit St Petersburg la Blackpool (imprumut)

00.56 Andy Carroll, de la Newcastle la Liverpool (£35m)

00.59 Fernando Torres, de la Liverpool la Chelsea (£50m)

>>Perioada de transferari s-a incheiat la ora 01 noaptea, ora Romaniei<<

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu