marți, 22 februarie 2011

Roma il vrea pe Anceloti pe viata!

Grupul financiar american care este foarte aproape sa cumpere clubul de pe Olimpico doreste sa-i ofere lui Carlo Ancelotti o intelegere pe viata pentru a transforma echipa la care este legitimat Bogdan Lobont in principala forta din Serie A. Conform Corriere dello Sport, Vincenzo Montella este doar o solutie de avarie pentru prima pozitie in staff-ul tehnic, dupa demisia lui Claudio Ranieri, iar Ancelotti ar putea sa-si preia rolul cel tarziu in vara, dupa iminenta despartire de Chelsea.


Ancelotti a jucat zece ani la AS Roma, cu care a castigat titlul in 1983, iar patru ani mai tarziu s-a transferat la marea echipa a Milanului, unde a evoluat alaturi de staruri precum Gullit, Rijkaard, Van Basten, Donadoni, Baresi sau Maldini. Dupa incheierea carierei de jucator, el a antrenat patru echipe din Serie A, dar niciodata Roma, cel mai mare succes avandu-l cu rossonerii, pe care i-a ghidat spre castigarea Ligii Campionilor in 2003 si 2007.


Dupa aproape doua decenii in care a fost patronata de clanul Sensi, echipa din Roma urmeaza sa fie preluata de un grup condus de omul de afaceri american Thomas R. DiBenedetto. Tranzactia s-ar putea finaliza in urmatoarele 30 de zile, conform primarului Romei, Gianni Alemanno, care supervizeaza negocierile. Americanii au lasat sa se inteleaga faptul ca au si alte variante in cazul in care Ancelotti nu va accepta functia de antrenor principal, in speta olandezul Guus Hiddink, in prezent selectionerul Turciei, si Villas Boas, antrenorul lui FC Porto, fost asistent al lui Jose Mourinho la clubul portughez.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu