miercuri, 2 februarie 2011

Vezi toate detaliile transferului lui Torres la Chelsea!

Luni seara, cu cateva ore inainte de incheierea perioadei de transferuri, Abramovici a dat lovitura. L-a cumparat pe Torres, de la Liverpool, pentru 58,5 milioane de euro, cea mai mare suma platita vreodata pe un jucator de o echipa din Anglia. Atacantul spaniol, idol pe "Anfield" dupa sosirea sa de la Atletico Madrid in 2007, risca insa sa devina un nou caz Figo.

Fotbalul britanic a luat-o razna. Are propriile reguli si propria optica in legatura cu fairplay-ul financiar cerut de Platini. In ciuda faptului ca Anglia, ca si multe alte tari, trece printr-o perioada dificila, perioada de mercato din aceasta iarna a insemnat stabilirea unui nou record: 262 de milioane de euro cheltuite pe jucatori. Adica cu 58 de milioane peste precedentul record, stabilit in ianuarie 2008. Exact cat a dat Abramovici pe Torres



Cel mai mult a socat transferul lui Torres. Pentru ca spaniolul si-a declarat de nenumarate ori "dragostea" fata de Liverpool. Unde devenise rapid unul dintre idolii "The Kop", dupa sosirea de la Atletico, in vara lui 2007. A fost primul fotbalist care a marcat 20 de goluri la sezonul de debut, dupa Robbie Fowler (1995-1996), apoi atacantul care a ajuns cel mai repede la 50 de goluri in tricoul
"cormoranilor". Iar atractia lui Abramovici fata de "El Nino" pare si ea normala. Torres i-a marcat lui Chelsea sapte goluri in opt partide directe, inclusiv o "dubla" la ultima confruntare, in noiembrie, in Premier League, pe Anfield. 

E de inteles ca la 26 de ani, fiind campion european si mondial cu Spania, s-a plictisit sa astepte performantele inexistente la Liverpool. Atacantul sustine ca mai are un singur obiectiv, ca jucator. "Visul meu e sa castig Liga Campionilor. Sunt sigur ca o pot face cu Chelsea", a spus "El Nino". Nu e de inteles de ce a ales Chelsea, si nu o echipa mare din afara Angliei. Fanii lui Liverpool i-ar ars deja tricourile. Cel mai probabil, pe 6 februarie ii vor arata cat demult l-au iubit, la meciul direct de pe "Stamford Bridge". 
"Sunt fericit ca am semnat cu Chelsea. E una dintre cele mai mari echipe din lume, care lupta tot timpul pentru un trofeu. Nu e ideal pentru mine faptul ca jucam cu Liverpool peste doua etape, dar sper sa marchez" a declarat Fernando Torres.
"Ne pare rau ca a plecat Torres, dar nu exista niciun jucator in lume care sa fie mai important decat clubul Liverpool" a spus Kenny Dalglish.



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu