duminică, 13 februarie 2011

Gijon opreste seria de victorii a Barcelonei! Vezi golurile marcate!

Pasul gresit al Barcelonei poate relansa lupta pentru titlu in Spania. In etapa trecuta Barcelona reusea sa bata recordul de victorii consecutive in Primera Division, ridicand stacheta la 16 succese. Acum formatia antrenata de Josep Guardiola trebuie sa o ia de la capat, reusind numai o remiza pe terenul lui Sporting Gijon.
Gazdele au deschis scorului prin David Barral in minutul 16, insa David Villa a reusit sa salveze un punct pentru Barcelona cu doar zece minute inainte de final.

Cei de la Sport.es dau vina pentru egalul cu Gijon pe “virusul” FIFA, un termen folosit pentru a explica saptamanile cu meciuri internationale, in care jucatorii sunt nevoiti sa se prezinte la selectionatele lor. Barcelona este unul dintre cluburile din lume care dau cei mai multi internationali pentru super puterile fotbalului mondial.
Lucrurile se schimba radical cand echipa catalana trimite jucatori la echipele nationale. Conform sursei citate mai sus, in perioadele cu meciuri internationale, “extraterestrii” aduc doar 49,1% din punctele puse in joc. Spus sub o alta forma, Barcelona pierde 33,1% din puncte fata de o zi normala.

Manuel Preciado, antrenorul care i-a promovat pe asturieni din Secunda Division, avea sa declare dupa meci ca “pentru a juca in asemenea maniera impotriva celei mai bune echipe din lume, am fi meritat
mai mult de un singur punct”.

Discutand la randul sau cu presa dupa meci, Pep Guardiola a avut numai cuvinte de lauda pentru mica echipa din Asturia: “Pe teren propriu, Sporting Gijon este o echipa redutabila, iar asta s-a vazut. Am mult respect pentru ei”. Cat despre jocul presat de catalani, Guardiola si-a aparat decizia de a-i pastra pe banca de rezerve pe Sergio Busquets si Pedro, avand in minte meciul de Liga Campionilor contra lui Arsenal, la mijlocul saptamanii viitoare.

Real Madrid poate profita de egalul Barcelonei, daca se impune in aceasta seara pe terenul lui Espanyol. Premisele sunt bune pentru formatia pregatita de “The Special One” care i-a invins in meciul din tur pe catalani cu scorul de 3-0.
Daca vor repeta in aceasta seara performanta, madrilenii se apropie la cinci puncte de Barcelona, iar lupta pentru locul intai este ca si relansata.



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu