sâmbătă, 5 martie 2011

Arsenal, tinuta in sah de Sunderland!

Elevii lui Arsene Wenger au disputat sambata un meci extrem de important pe Emirates impotriva ocupantei locului opt Sunderland. Miza partidei o reprezenta apropierea in clasament de Manchester United la o singura lungime. Managerul gazdelor a folosit cea mai buna garnitura posibila, in pofida faptului ca Arsenal va juca la mijlocul saptamanii viitoare meciul decisiv de pe Camp Nou impotriva Barcelonei. Gazdele nu au putut insa conta in continuare pe capitanul Cesc Fabregas, golgeterul Robin van Persie si aripa Theo Walcott, toti accidentati si absentele celor trei si-au spus cuvantul.


Arsenal a dominat partida de la un capat la celalalt, dar nu a reusit sa desfaca lacatul apararii adverse, avand in fata si un portar aflat in zi de gratie, Mignolet opunandu-se in dese randuri eforturilor gazdelor de a deschide scorul. Pe rand, Samir Nasri, in doua randuri si Nicklas Bendtner au fost blocati de francez in prima repriza. Repriza secunda nu a adus nimic nou, ratarile gazdelor continuand, cea mai mare fiind bara lui Chamakh. Pe final oaspetii puteau da lovitura, dar atacantul echipei de tineret a Angliei, Danny Welbeck a prins
un voleu de zile mari, dar Szczesny a respins greu in corner, revansandu-se astfel pentru gafa din finala Cupei Ligii de la golul victoriei lui Birmingham. S-a terminat 0-0 si Arsenal a pierdut doua puncte uriase in lupta pentru titlu.


Managerul gazdelor s-a declarat multumit de evolutia echipei sale: "Sunt fericit de felul in care au jucat elevii mei. In aparare am fost foarte buni, dar am avut o anumita lipsa de creativitate in faza ofensiva. Am avut de-a face si cu doua greseli mari de arbitraj, mai ales la faza in care Arshavin a fost oprit pentru un off-side inexistent. O victorie cu 1-0 ar fi fost foarte importanta pentru noi".
Sperantele "tunarilor" se indreapta spre derby-ul campionatului englez care se va desfasura duminica pe Anfield Road intre Liverpool si Manchester United. Wenger spera ca rivalitatea dintre cele doua combatante sa se materializeze cu un nou esec pentru echipa lui Sir Alex Ferguson, dupa cel de marti, 1-2, suferit pe terenul lui Chelsea.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu