miercuri, 2 martie 2011

Chelsea relanseaza lupta pentru titlu dupa ce a reusit sa o invinga pe Manchester United!

Chelseaa a trecut cu 2-1 de Manchester United si a urcat pe locul 4 in campionat, aplicandu-i liderului cea de-a doua infrangere din acest sezon in Premier League.



 Golul lui Wayne Rooney din prima repriza, dupa un sut sanatos de la 20 m, le-a creat ”diavolilor rosii” iluzia ca pot castiga pe Stamford Bridge dupa o asteptare de opt ani, insa oamenii lui Carlo Ancelotti au reusit sa profite de inexactitatiile fundasilor centrali adversi si au intors scorul in repriza secunda. Brazilianul David Luiz, aflat la primul joc ca titular, a egalat cu un sut sec din careu, dupa ce Evra l-a scapat din marcaj, iar Frank Lampard a transformat penalty-ul acordat de centralul Atkinson dupa un fault discutabil al lui Smalling asupra rusului Yiuri Zhirkov. Si asta dupa ce Rooney a ratat doua ocazii clare la 1-1. In minutele de prelungire, Nemanja Vidic a primit al doilea galben, eveniment salutat ca un gol al favoritilor de cei 42.000 de fani londonezi.


Fernando Torres nu a marcat nici de aceasta data pentru Chelsea, la fel si principalul om de gol al oaspetilor, Dimitar Berbatov, folosit doar in ultimele 20 de minute de Ferguson in locul lui
Hernandez.
In urma acestui rezultat, Chelsea a facut rocada cu Tottenham pe ultimul loc calificant pentru Liga Campionilor, in timp ce Manchester pastreaza avansul de patru puncte fata de Arsenal, insa ”tunarii” au un meci mai putin disputat.


Dat de presa din Albion ca si demis dupa rezultatele slabe din ultima perioada, Carlo Ancelotti este foarte fericit dupa succesul de marti seara, dar a ramas realist in privinta sanselor la titlu. ”Sunt 12 puncte intre noi si United, o diferenta imensa. Manchester a jucat mai consistent in acest sezon, trebuie sa recunoastem asta. Am obtinut o victorie importanta, care ne reda increderea, dar nu avem sanse la primul loc, liderul este prea departe”, a punctat antrenorul italian. Ancelotti a comentat si prestatia lui Torres: ”Nu trebuie sa-l judecam pe Torres dupa acest criteriu. Eu nu le cer atacantilor mei sa dea goluri, ci sa joace pentru echipa, iar el a facut acest lucru, a pus presiune pe fundasi”.


Alex Ferguson era furios la final pe arbitrul Atkinson, care a trecut cu vederea un fault de galben al marcatorului primului gol al gazdelor, David Luiz, asupra lui Rooney, situatie care ar fi dus la eliminarea mijlocasului, ce fusese avertizat cu cateva minute mai devreme.
Meciul a fost transmis LIVE TEXT la ora 21:45.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu