luni, 28 martie 2011

Bale dezvaluie cum reuseste sa loveasca balonul perfect si sa isi dribleze adversarii!

Cel mai curtat fotbalist din Premier League, galezul Gareth Bale, isi dezvaluie secretele in revista engleza Four Four Two. Extrema lui Tottenham explica in linii mari cum a ajuns sa dobandeasca in timp una dintre cele mai de temut arme ale sale: sutul.

"Exersez loviturile libere dupa fiecare antrenament, cam o jumatate de ora sau o ora, depinde de cat de bine ma simt si de cat de solicitanta a fost sedinta de pregatire. De obicei tintesc partea superioara a portii, dar daca sunt aproape de tinta sutez tare si pe jos. Trebuie sa fii foarte versatil ca executant de lovituri libere, altfel portarul va sti unde tragi. Sunt constient ca o executie, chiar daca nu este foarte puternica, poate fi greu de aparat. De regula imi dau seama imediat dupa lovirea mingii daca va fi gol sau nu. Cand lovesc am grija ca piciorul de sprijin sa se afle in dreptul balonului. Apoi, cu piciorul de sut lovesc in exterior, astfel incat sa imprim o traiectorie curba, dupa care insotesc balonul cu acelasi picior pentru a adauga

forta.Trebuie exersate aceste executii, atunci cand iti ies senzatia este nemaipomenita".a declarat Bale


Gareth Bale a explicat si cum se antreneaza pentru a-si depasi adversarii prin dribling: "Plasez 14 jaloane intr-o arie destul de restransa si incerc sa trec cu mingea la picior printre ele, fara sa le ating, dupa care trag la poarta. Lucrul acesta trebuie repetat pana cand poate fi executat in viteza. Dupa incheierea slalomului, privirea trebuie ridicata mereu, pentru a vedea locul unde trebuie plasat balonul. Nu am tendinta de a trage prea mult din afara careului, dar este bine sa fii pregatit pentru astfel de situatii. Acest exercitiu imbina mai multe aptitudini: viteza, control, flexibilitate si dexteritate".

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu