miercuri, 20 aprilie 2011

Avancronica meciului Barcelona - Real Madrid!

Finala Cupei Regelui Spaniei nu putea evita caracterul nationalist al intalnirii dintre cei doi colosi ai fotbalului spaniol. “Vom castigat Cupa Regelui vostru” le-a transmis Pique lui Sergio Ramos si Iker Casillas pe tunelul care conduce spre vestiare pe Santiago Bernabeu. Evenimentele au fost pe cale sa degenereze la finalul meciului de sambata din La Liga, anuntat o confruntare extrem de palpitanta pentru aceasta seara.
Mourinho si Guardiola, pot fi lejer considerati specialisti in astfel de finale. Cei doi au impreuna 22 de asemenea partide decisive. Guardiola, 40 de ani, nu a pierdut nici macar una din cele sase disputate, toate cu FC Barcelona, in timp ce Jose Mourinho a castigat 11 din cele 16 finale jucate deja pana la 48 de ani. Duelul antrenorilor va fi cu siguranta transpus din nou pe teren. Guardiola l-a nimicit in primul meci pe Mourinho, care a crezut prea mult in echipa sa si a mers pe Camp Nou dispus sa atace. Nu era pregatit, nici el, nici Real Madrid. Sambata, pe Bernabeu, Real a
aratat defensiv, insa in fapt, fotbalul actual traduce distributia Realului si pozitionarea in teren din primul Clasico prin pragmatism si tacticizare.
Jose e dispus sa nu schimbe mare lucru nici azi. Va fi totusi obligat, pentru ca Raul Albiol este suspendat dupa eliminarea din campionat. Mai mult ca sigur in centrul defensivei va juca astazi Sergio Ramos, un fundas mult mai rapid si mult mai capabil sa stopeze infiltrarile lui Villa sau Messi, jucatori care pot destabiliza orice defensiva din lume. Alvaro Arbeloa isi face loc in echipa de start a lui Mourinho urmand a ocupa banda dreapta, in timp ce Marcelo va fi fundasul stanga merengue, dupa ce sambata a demonstrat ca stie si sa se apere. Defensiva blanco, una parca mai organizata ca niciodata, va fi completata de Ricardo Carvalho, portughezul care se spera ca va aduce un plus de linistie si maturitate in momente in care presiunea jocului va impinge Barcelona spre poarta lui Casillas.
Jose vrea sa-l pastreze pe Pepe la mijlocul terenului, portughezul care a facut un meci fantastic sambata in campionat cand Leo Messi a fost aproape inexistent. Langa el Xabi Alonso si Sami Khedira, jucatori care au misiunea de a-i bloca pe Xavi Hernandez si Andres Iniesta dar si de a pune in valoare extremele blanco si forcingul ofensiv al elevilor lui Mourinho. Aici, in faza de atac, portughezul mai are o dilema. Cristiano Ronaldo este 100% titular, insa Mou ar vrea sa inceapa cu Ozil titular. Intrebarea sa este daca langa ei in atac va juca Di Maria sau Benzema.  Daca o va face francezul vom avea un 4-3-3 cu varf clasic in teren.Daca va aparea Di Maria, Jose va miza pe un unsprezece cu un fals numar 9, cel mai probabil Ozil si doua benzi extrem de rapide, Cristiano si Di Maria.
De partea cealalalta, Pep l-a recuperat pe Puyol, care are sanse sa intre titular in aceasta finala. Exista insa sanse mari ca cel mai bun fundas catalan sa fie menajat, iar in centrul defensivei sa apara Sergio Busquets, in timp ce argentinianul Javier Mascherano sa-si castige titularizarea intr-un El Clasico de vis. Alves si Adriano (refacut si el complet) vor ocupa benzile terenului in timp ce Pique va completa defensiva de patru a Barcelonei. Interesant este ca in poarta catalanilor isi face loc portarul de Cupa, portughezul Pinto. In rest lucrurile sunt simple la FC Barcelona, Iniesta, Xavi si Messi urmand a porni “tiki taka”alaturi de Pedro si David Villa.
Finala Cupei Regelui Spaniei se va disputa de la ora 22:30 ora Romaniei si va fi arbitrata de Undiano Mallenco, urmand a fi transmisa LIVE TEXT pe SportRadar. Tensiunea din preajma acestui meci este maxima, iar fanii celor doua echipe au fost impartiti in mod egal pe Mestalla, Real Madrid si FC Barcelona primind cate 20.000 de bilete. Este de asteptat ca duelul istoric Catalunya – Capitala sa dea nastere la tensiuni si mai mari in tribune, insa Maiestatea Sa, Regele Juan Carlos al Spaniei va fi prezent la meci insotit de sotia sa, Regina Sofia. Sa speram prieteni, ca diseara, Cibeles va fi in sarbatoare. Hala Madrid!!!
Echipe probabile:
FC BARCELONA: Pinto; Alves, Piqué, Puyol, Adriano; Busquets, Xavi,  Iniesta; Pedro, Messi si David Villa.
REAL MADRID: Casillas; Arbeloa, Sergio Ramos, Carvalho, Marcelo; Khedira, Pepe, Xabi Alonso; Cristiano Ronaldo, Ozil si Di María

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu