duminică, 24 aprilie 2011

Manchester United aproape campioana!

Manchester United s-a apropiat de cel de-al 19-lea titlu de campioana, dupa ce s-a impus la limita pe Old Trafford in fata lui Everton, echipa care se afla in lupta pentru un loc de Europa League cu rivala Liverpool. Oaspetii si-au facut clare intentiile inca din inceputul partidei, optand pentru un joc solid de aparare si sperand sa dea lovitura pe contraatac, in timp ce Sir Alex Ferguson i-a odihnit pe Nemanja Vidic, Patrice Evra, Ryan Giggs si Michael Carrick pentru meciul de Liga Campionilor cu Schalke de saptamana viitoare.



In prima repriza niciuna dintre cele doua formatii nu a reusit un joc de posesie prelungit, iar ocaziile cele mai mari au aparut la poarta lui Tim Howard, care s-a opus celor doua sanse ale lui Javier Hernandez, dar si in fata lui Nani. In cea de-a doua parte, presiunea lui United a crescut, dar cei care puteau inscrie au fost elevii lui David Moyes, Jack Rodwell punandu-l serios la incercare pe veteranul Edwin van Der Sar. Finalul a gasit-o pe United intr-un forcing total in fata unei echipe baricadate pe doua linii si golul a picat firesc in minutul 83, atunci cand Hernandez a inscris singurul gol al partidei cu o lovitura de cap, dupa o centrare a lui Antonio Valencia.
In pofida succesului la limita, Alex Ferguson a parut deranjat de presa engleza: "Lucrul care ma
enerveaza este ca ziaristii insista pe ideea ca Arsenal si Chelsea mai au de jucat impotriva noastra ca si cum cele doua meciuri sunt deja pierdute. De ce nu ne-am impune in aceste partide? Le-am repetat elevilor mei sa nu bage de seama cele aparute in presa si sa isi vada de jocul lor, fara sa isi piarda concentrarea. Mai avem patru partide de disputat si, daca ne vedem de treaba noastra, nu avem cum sa mai pierdem titlul", a declarat scotianul. 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu