duminică, 17 aprilie 2011

Video: Real Madrid reuseste doar un egal acasa cu Barcelona!

Cel mai bun jucator al lumii, Lionel Messi, a marcat pentru Barcelona din lovitura de pedeapsa in minutul 53, dupa eliminarea lui Raul Albiol pentru un fault asupra lui David Villa, apoi Cristiano Ronaldo a transformat la randul sau un penalti cu sapte minute inainte de fluierul final, dupa interventia neregulamentara in careu a lui Dani Alves asupra lui Marcelo.


Egalarea a facut ca ambele formatii sa tureze motoarele in ultimele minute de joc, in cautarea golului victoriei, dar ocaziile lui David Villa la poarta madrilenului Iker Casillas, respectiv a lui Sami Khedira la cea a lui Victor Valdes au fost neutralizare de cei doi goalkeeperi ai nationalei Spaniei. Remiza aproape ca a oferit Barcei cel de-al treilea titlu national consecutiv, in conditiile in care catalanii pastreaza avansul de opt puncte asupra lui Real, pe langa un golaveraj net superior (6-1) in partidele directe din acest sezon. Chiar daca Madridul a batut pasul pe loc in cursa pentru titlu, Jose Mourinho se poate consola cu gandul ca a stopat sirul de victorii pe linie pe care omologul Pep Guardiola le detine in palmaresul sau de antrenor contra lui Real. Din 2008, de cand fostul jucator format de academia catalana de fotbal "La Masia" a preluat conducerea bancii tehnice a Barcelonei, elevii sai au inregistrat sase victorii consecutive in partidele cu "Los Blancos".


Egalarea survenita pe final de meci i-a lasat cu un gust amar pe doi dintre jucatorii-cheie ai oaspetilor, mijlocasii Xavi si Andres Iniesta, care au declarat ca formatia "blaugrana" ar fi meritat
victoria. "Barcelona a fost mult mai buna decat Madrid. Este pacat ca nu am luat cele trei puncte cu care ne-am fi asigurat titlul. Rezultatul de egalitate nu multumeste niciuna dintre cele doua echipe", a declarat Xavi cotidianului sportiv AS.


"Imi pare rau ca nu am castigat, deoarece am controlat jocul. Fiecare dintre urmatoarele meciuri va fi diferit si cred ca echipa noastra este din ce in ce mai buna" , a intarit Andres Iniesta, un alt castigator al Cupei Mondiale 2010 din lotul Barcelonei.


Partida de sambata seara din Madrid a fost prima dintre cele patru care le vor avea ca protagoniste pe Real si Barca, intr-un interval de 18 zile, fiecare dintre aceste meciuri avand o miza mai mare decat precedentul. Cele doua formatii se vor intalni din nou miercuri, de data aceasta pe teren neutru - stadionul Mestalla din Valencia - pentru finala Copa del Rey, dupa care cele doua formatii de top ale Spaniei isi vor disputa un loc in finala Ligii Campionilor, in sistem tur-retur, pe 27 aprilie, respectiv 3 mai.


Vezi goluri marcate:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu