miercuri, 6 aprilie 2011

Avancronica meciului Chelsea – Manchester United!

Dupa ce primele doua meciuri din sferturile de finala au lamurit in mare parte numele echipelor care vor continua drumul in Champions League, Manchester United are sansa unui parcurs mai accesibil pana in finala, urmand aproape sigur a evolua in semifinale cu nemtii de la Schalke. Insa pentru acest lucru “Diavolii” trebuie sa elimine formatia care in ultimii ani a reprezentat principala rivala in lupta interna. Clasicul Chelsea – Manchester United se muta acum in Champions League, iar mansa tur va avea loc in aceasta seara, de la ora 21:45, pe stadionul Stamford Bridge.
Fundasul Rio Ferdinand si mijlocasul Anderson ar putea reveni in echipa lui Manchester dupa o perioada de absenta cauzata de o problema musculara in cazul lui Ferdinand, respectiv de o accidentare la genunchi in cazul lui Anderson. Ambii au participat la antrenamentul de luni si se afla pe lista jucatorilor convocati. O sedinta de antrenament la care nu a luat parte Wayne
Rooney, pentru a urma un scurt tratament din cauza unei usoare accidentari suferite in ultima etapa de campionat, in timp ce Rafael poate fi considerat recuperat dupa problema medicala acuzata in meciul cu Marseille. Internationalul scotian Darren Fletcher este inca indisponibil din cauza unei raceli puternice, iar John O’Shea si Wes Brown raman de asemenea absenti, dupa cum a confirmat insusi Sir Alex Ferguson: "Johnny Evans este disponibil pentru meciul de maine, Ferdinand s-a antrenat de mai mult de o saptamana, dar nu stiu sigur daca este pregatit. Rafael este disponibil, iar O’Shea si Brown au revenit la antrenament, dar nu pot inca juca."
De partea cealalta, managerul lui Chelsea, Carlo Ancelotti, nu are multe probleme de lot, in afara accidentatilor de mai lunga durata, mijlocasul Yossi Benayoun si fundasul Alex, ambii reveniti la antrenament, dar fara o conditie de joc suficient de buna pentru a le permite sa intre pe teren.
Confruntarea din Champions League va reprezenta inclusiv un duel interesant intre Carlo Ancelotti si Sir Alex Ferguson, desi nu la fel de intens si conflictual precum relatia lui Ferguson cu fostii manageri ai lui Chelsea, precum Jose Mourinho sau Guus Hiddink. Cei doi au avut schimburi amiabile de replici de-a lungul sezonului.
Chelsea se bazeaza pe imbatibilitatea pe teren propriu in meciurile din Europa disputate impotriva formatiilor din Anglia: din cele sapte partide precedente Chelsea a castigat trei si a remizat patru. Insa cu amintirea succesului de la Moscova, United se prezinta pe Stamford Bridge decisa sa isi asigure un avantaj (dificil precum cel reusit de Real Madrid si Schalke in primele meciuri din sferturi), dar cel putin unul care sa aduca prima sansa in returul de pe Old Trafford.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu