sâmbătă, 16 aprilie 2011

Avancronica meciului, Real Madrid - Barcelona!

Indiferent de context, indiferent de perioada anului, indiferent de miza, un meci Real Madrid – FC Barcelona este tratat de cele doua echipe si suporterii lor ca o adevarata sarbatoare. Pentru madrileni, ultimele confruntari cu marea rivala din Catalunya nu au fost deloc prea placute, gruparea blau grana dominand net bilantul ultimelor cinci intalniri directe. De altfel, de la venirea lui Josep Guardiola pe banca tehnica a Barcelonei, catalanii nu au pierdut niciodata un meci in fata lui Real Madrid. Mai mult: le-au castigat pe toate. Mai mult: au umilit Capitala aproape de fiecare data. 
Cele patru El Clasico din urmatoarea perioada, surprind insa cele doua echipe in alte prezentare fata de ultimii ani. Mai ales in cazul lui Real Madrid, o echipa preluata la inceputul sezonului de bagheta magica a portughezului Jose Mourinho. Incoronat rege al Europei dupa ce eliminase cu Inter Milano, chiar marele rival al Realului, Jose a fost primit cu bratele deschise de toata lumea
la Madrid. Ziarele au reactionat cu vechea lor aplecare spre vulgaritate intelectuala si au vorbit de plasarea lui Ze in a treia functie in stat, dupa regele Juan Carlos si prim-ministrul Zapatero. Era doar o gluma nevinovata. Jose a preluat ceva mult mai important: viitorul imaginii de sine al unui club lasat in umbra de o criza persistenta. Si Jose a inceput sa lucreze. Cu calm si migala, cu experienta unui campion si cu rabdarea unui truditor. A mutat pe piata transferurilor intelept, a inceput sa castige tot, pana a venit duelul direct cu Barcelona. “Manita” pe care nu o va uita niciodata a fost probabil cel mai prost moment al carierei sale, dar a trecut peste si a format ceva ce Real Madrid n-a mai avut de multi ani. Foarte multi.
De fapt Jose stia bine ce face: isi acorda inca una dintre provocarile pe care s-a obisnuit sa le invinga. A transformat peste noapte un Real Madrid tern intr-o echipa de temut. In cel mai scurt timp, Europa se aseza din nou la picioarele “regelui alb” iar emotiile incepeau sa creasca din nou. Mai mult. Din ce in ce mai mult. Pentru ca Realului lui Jose Mourinho are din nou forta si poate aspira la orice. La spectacol, la succese care sa te tina treaza in calitate de suporter trei zile si trei nopti ca-n povesti. Jose a reusit chiar sa adune publicul langa echipa, un public care dupa umilinta in fata Barcelonei a cantat mai tare ca niciodata pe Santiago Bernabeu in fata Valenciei. Asta pentru ca lusitanul i-a convins, pentru ca Mourinho este in acest moment garantia succesului pentru ei, e fotbalul tactic si spectaculos si anume, fotbalul jucat cu o inteligenta stricta in defensiva si cu o exactitate perversa pe contraatac.  
Arbeloa titular?
La oaspeti Puyol este refacut dar va fi menajat mai mult ca sigur pentru finala Cupei Spaniei de miercuri. In locul sau in centrul defensivei, Barcelona s-ar putea apara cu Gabriel Milto sau cu Andreu Fontas, dar varianta cea mai plauzibila pare a fi Sergio Busquets, mijlocasul, campion mondial cu La Roja, evoluand bine in ultima vreme pe acest post. Argentinianul Mascherano este suspendat astfel ca in pozitia lui de inlocuitor al lui Busquets va juca probabil Seydou Keita. Un mare plus pentru FC  Barcelona este revenirea canteranului Pedro, care va intra probabil din primul minut. Pep Guardiola nu intentioneaza sa menajeze vreuna din piesele sale de rezistenta, cu exceptia lui Puyol. 
Madrilenii nu ai probleme mari de lot. Gago si Lass sunt accidentati, in timp ce Pedro Leon si Canales au fost lasati in afara lotului iar Granero este suspendat. Mourinho mediteaza inca asupra primului unsprezce si asa cum il cunoastem poate oferi cateva surprize mari inaintea meciului. Nu este sigura inca titularizarea lui Alvaro Arbeloa in banda stanga, care automat atrage folosirea lui Marcelo sus, in pozitia de mijlocas lateral stanga. Dar sunt sanse mari ca asa ceva sa se intample, pentru ca Ronaldo sa joace in dreapta, flanc vulnerabil la oaspeti prin absenta lui Abidal. 
Pepe si Carvalho vor fi in centrul defensivei blanco, Ramos si probabil Arbeloa laterali in timp ce Xabi Alonso si Sami Khedira vor avea dificila misiune de a pune stapanire in fata apararii pe zona dominata de tripleta Messi-Xavi Hernandez-Iniesta, punctul forte al catalanilor. Ozil va fi pozitionat in fata celor doi, in timp ce in benzi exista variantele Ronaldo dreapta, Marcelo stanga sau Cristiano stanga si Di Maria dreapta. Pentru pozitia din avanposturi, se bat Karim Benzema si Manolito Adebayor, Higuain urmand a fi mai mult ca sigur rezerva unuia dintre ei. Pentru Cristiano, meciul cu Barcelona tinde sa devina din ce in ce mai special, tinand cont ca in sase meciuri nu a reusit sa marcheze niciodata in poarta lui Valdes.
Partida derby a fotbalului european va incepe la ora 23:00 ora Romaniei si va fi transmisa in direct de Digisport, in comentariul lui Andrei Niculescu si George Dobre. Partida va fi arbitrata de Muniz Fernandez. Pentru cei care nu receptioneaza postul anuntat, recomandam vizionarea meciului prin intermediul siteului agentiei Bwin, care transmite meciul in format HD. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa-ti faci cont la agentia respectiva accesand bannerul de mai jos si sa depui o suma minima pentru care vei primi un bonus avantajos.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu