miercuri, 20 aprilie 2011

EL Clasico, episodul 2! Pep si Mourinho au impreuna 22 de finale!

Finala Cupei Spaniei din aceasta seara dintre Real Madrid si Barcelona ii va avea in centrul atentiei pe antrenorii celor doua echipe. Atat Mourinho, cat si Guardiola sunt doi specialisti in castigarea finalelor, in care formatiile lor au fost angrenate de-a lungul timpului.

Josep Guardiola a preluat echipa catalana in 2008 si de atunci a castigat sase finale, adica toate in care s-a calificat! Mourinho a reusit sa triumfe in 11 dintre cele 16 finale in care a fost angrenat, cu trei echipe din trei campionate diferite: Porto, Chelsea si Inter. Cu Guardiola pe banca, "extraterestrii" au cucerit deja o Cupa a Spaniei, in 2009, ceea ce le intareste statutul de favoriti in meciul de diseara, mai ales ca "galacticii" n-au mai obtinut trofeul din 1993. Singura speranta a madrilenilor se leaga tot de tehnicianul portughez, care a castigat Cupa in toate celelalte tari in care a antrenat: Portugalia, Anglia si Italia.

Messi, decisiv in toate finalele!

Lionel Messi a marcat pentru Barcelona in cinci dintre cele sase finale jucate de cand Pep Guardiola este antrenorul Barcelonei. Singura exceptie a fost Supercupa Europei din 2009, cand

Barcelona a invins-o pe Sahtior cu 1-0. Cu toate acestea, argentinianul a fost atunci cel care i-a pasat lui Pedro la gol.

6 goluri a reusit Cristiano Ronaldo in Cupa Regelui in acest sezon

7 goluri a marcat Messi in Cupa in acest sezon, fiind golgheterul competitiei

1 milion de euro va incasa castigatoarea Cupei Regelui, in timp ce echipa care va pierde va lua 600.000 de euro.


Despre Cupa Regelui

"Campionatul Spaniei - Cupa Majestatii Sale Regele Juan Carlos I" este numele complet al competitiei care a fost fondata in anul 1902. Barcelona este cea mai titrata echipa din istoria competitiei, avand 25 de trofee in palmares. Este urmata de Athletic Bilbao, cu 23 de Cupe, in timp ce Real Madrid si-a adjudecat trofeul de 17 ori de-a lungul timpului.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu