miercuri, 20 aprilie 2011

Video: Azi pierdem sau castigam, suntem impreuna: Mandru ca sunt madrilen!

Marturisesc prieteni ca ma gandeam azi ca exista difrerente colosale intre noi, europenii si japonezi. In aceste zile, desi n-am fost loviti de niciun cataclism, ne comportam ca si cum am fi fost. Toata lumea vorbeste despre sfarsitul unei echipe inainte de a constata data nasterii ei, atat in Spania cat si in Romania, iar media speculeaza deja erorile din mandatul unui antrenor ale carui eforturi considerabile au fost prea putin scoase in evidenta. Meciul din aceasta seara nu inseamna un capat de tara pentru nimeni, iar "viata merge inainte" asa cum insasi antrenorul nostru o spune. Barcelona reprezinta in acest moment o forta vizibila si previzibila.


Toata lumea stie cum va aborda Guardiola meciul din aceasta seara, pentru ca reteta castigatoare o foloseste de trei ani cu maxim succes. Si totusi…Chiar daca previzibili, catalanii sunt o forta de nedemosticit. O echipa care paseaza pana te ameteste, isi dubleaza efortul si al carei succes incurajeaza repetitia si suprarepetitia. Pana acum antidotul nu l-a gasit decat „Specialul ”iar sperantele madrilene se indreapta catre el. Daca ii va iesi, vom castiga un trofeu pe care de 18 ani nu l-am mai atins. Daca nu, ma astept ca reprosurile sa curga iar o echipa care creste atat de frumos sa fie „lovita”din toate partile, chiar si de acolo de unde se asteapta mai putin. Pentru ca
puterea noasta a fanilor este uriasa, iar daca acesti baieti mai au nevoie de ceva pentru a deveni si mai buni decat sunt, acel ingredient atat de necesar este pasiunea si iubirea noastra neconditionata. Real Madrid 2011 arata probabil mult mai bine decat Realul galactic construit de Perez imediat dupa 2000. Acea echipa era extrem de iubita, dar nu avea nici jumatate de potentialul acestei echipe.


Asa ca dragi prieteni, astazi, pierdem sau castigam, credeti in Jose, credeti in Cristiano, Sergio, Iker si Xabi, credeti ca acesti baieti se vor cali si vor duce mai departe istoria si traditia acestui club. Uitati prieteni ca astazi ne vom folosi de o solutie frustranta si anti spectaculara care are ca scop eliminarea relativitatii in fotbal. Oameni buni, lumea noastra nu se incheie cu o infrangere in finala Cupei Spaniei si nici cu o victorie. Va indemn sa lasati deoparte rautatie si antipatiile personale si sa va bucurati de fotbal si de viata. Impreuna! Iar daca vreun moment astazi va veti gandi in plus si veti regreta sustinerea neconditionata pe care vi-o asumati, dati un play pe butonul de mai jos. Istoria si traditia acestui club va indeamna sa aveti rabdare pentru a putea savura succesele acestei institutii.


Sa-l lasam pe Jose sa „puna zahar in carburatorul adversarului” iar noi se ne facem griji ca nu meritam sa iubim o echipa atat de frumoasa si de o calitate inaccesibila majoritatii. Imi doresc prieteni ca la finalul meciului din aceasta seara, fiecare dintre voi, indiferent de rezultatul final, indiferent daca pierdem sau castigam, sa adere la initiativa mea, si “rosteasca in gura mare”, la finalul fiecarui comentariu bun sau rau: Mandru ca sunt madrilen !!!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu